Turkse vader die dochter doodde voor rechter

De Turk Ozkan G., die op 12 augustus zijn dochter Zarife met een jachtgeweer doodschoot, zal zich vandaag moeten verantwoorden voor de rechtbank in Ankara.De man, die met zijn gezin in Almelo woonde, zou van mening zijn geweest dat Zarife de familie ten schande maakte.

Vader en dochter hadden al lange tijd ruzie over de traditionele opvoeding. Zarife zou door haar gedrag de familie te schande hebben gemaakt, zo vond haar vader. De gemoederen liepen eerder dit jaar al zo hoog op dat Zarife naar een blijf-van-mijn-lijfhuis vluchtte. Later herstelde de relatie weer waardoor ze toch mee op vakantie ging.

De wrede dood van de 18-jarige Zarife leidde tot verhitte discussies en vele emotionele reacties. Van de school in Almelo waar het meisje zat tot de Turkse ambassadeur in Nederland en het Openbaar Ministerie in Turkije, iedereen reageerde geschokt. Het Turkse OM maakte eind september bekend levenslang te eisen tegen Ozkan G. Bovendien kan de man niet rekenen op verzachtende omstandigheden. Deze zijn in juni uit het Turkse wetboek van strafrecht gehaald.