"GroenLinks-kamerlid was inbreker"

Potvis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

DuyvendakGroenLinks-kamerlid Wijnand Duyvendak heeft in het verleden regelmatig ingebroken en anderen aangezet tot roof. Dit blijkt uit het boek 'RaRa wie ben ik' van Peter Siebelt, dat volgende week verschijnt. De Telegraaf meldt dat Siebelt onderzoek heeft gedaan naar het anarchistische verleden van het kamerlid.

De titel van het boek is een verwijzing naar een lijst van veertig verdachten van een reeks onopgeloste aanslagen in de jaren tachtig en negentig, die werden opgeŽist door de actiegroepering RaRa. Sinds 1996 zou bekend zijn dat ook Duyvendak deel uitmaakte van deze groepering, aldus de Telegraaf.

Het boek gaat onder andere in op uitspraken die het kamerlid gedaan zou hebben in 'Bluf', de voorloper van het anarchistische tijdschrift 'Ravage'. Duyvendak zou bijvoorbeeld hebben gezegd dat hij RaRa ťťn van de beste actiegroepen vond omdat er "aantrekkelijke kanten" aan zitten. Verder heeft Duyvendak volgens Siebelt geschreven dat hij "trots" is op de acties die onder andere bij het Provinciaal Militair Commando in Amsterdam en bij de NAVO werden gevoerd. Bij die acties werden documenten gestolen en gepubliceerd in het tijdschrift 'Bluf'.