Jomanda houdt half jaar mond dicht

DropDead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jomanda, het 'genezend medium' in haar zo karakteristieke blauwe gewaad, zal het komende half jaar niet meer spreken. Zowel op haar healings als ook in het dagelijkse leven zal ze haar mond dichthouden, zo maakte ze gisteravond bekend op een healing in Bergen op Zoom.

Een visioen van Moeder Maria staat aan de basis van het spreekverbod, dat van gisteravond 21.00 uur tot en met 29 maart 2004 zal duren. Op vijf september vroeg zij aan Jomanda om zes maanden te zwijgen als boetedoening voor Nederland. Het medium stemde toe.

"Ik was zelf ook heel verrast. Verbaal ben ik juist op mijn sterkst en nu moet ik woorden achterwege laten. Ik laat me maar leiden. Mijn zwijgen zal mijn spreken worden", aldus Jomanda. Ze zal zich nu uiten via woorden op schrift en via 'gevoelskanalen'. Buiten Nederland mag het medium overigens wel spreken.

Emile Ratelband is niet blij met het spreekverbod voor Jomanda. De twee zijn kort geleden een samenwerkingsverband aangegaan, nadat een eenmalige samenwerking succesvol was verlopen. "Van wat zij van gene zijde ontvangt heb ik geen kaas gegeten maar ik word zo wel voor het blok gezet. Maar ik heb wel respect voor haar onvoorwaardelijke geloof." Hoe de elf afgesproken sessies er nu uit gaan zien is nog niet duidelijk.