Makro overweegt stappen tegen weblogger

De Makro onderzoekt op welke manier het juridische stappen kan ondernemen tegen weblogger Breedveld. Die plaatste op zijn weblog een rechtstreekse link (een zogenaamde deeplink) naar de nieuwe Makro-folder. Volgens de weblogger doet hij dat al tijden, en is hij niet van plan daarmee te stoppen.

Makro-webmaster Lex Veldhuis vindt dat Breedveld onrechtmatig handelt, en heeft daar diverse redenen voor: "Hij haalt bezoekers binnen met onze content en de folder is alleen voor leden met een Makro-pas. Bovendien wordt elke bezoeker geregistreerd met ip-adres en pasnummer, dat werkt dan ook niet''.

De folder van de Makro komt iedere 14 dagen uit, en is online in principe alleen toegankelijk voor mensen met een Makro-pas. De adressen van de webpagina's van de folder zijn echter makkelijk te raden, zodat ze ook zonder Makro-pasnummer bekeken kunnen worden. "Het ligt ook deels aan de beveiliging", erkent Veldhuis. "Dat gaan we ook oplossen." Marketingdirecteur Bert Vukkink van de Makro vindt de handelswijze van Breedveld uitermate brutaal: "We hebben een buitengewoon succesvolle business-to-businesssite en de content daarop is niet voor iedereen. Dus hij is gewoon in overtreding''.

Inmiddels hebben vele webloggers rechtstreekse links naar de folder van Makro geplaatst, zodat het er op lijkt dat de Makro nog heel wat aan te klagen krijgt.