Afvalbaas uit Weurt doodgeschoten

Jos_37, flyvliegt en Myownwindow hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Hogelandseweg in Nijmegen is donderdagochtend rond elf uur afvalondernemer Jan Burgers doodgeschoten. De schietpartij vond plaats in een gangetje naast zijn bedrijf. De 54-jarige afvalondernemer uit Weurt zou een huurconflict hebben met de dader. De dader is nog voortvluchtig. De politie is een onderzoek gestart naar de schietpartij en wil geen verdere details geven.

Mensen die in de buurt waren ten tijde van het misdrijf hebben meerdere schoten gehoord. De politie zette donderdagmorgen een ruim gebied op het industrieterrein af. Omdat het terrein aan de oprit van de snelweg A73 (Nijmegen - Venlo) grenst, ontstond enige tijd verkeershinder. Na een uurtje kwam het verkeer weer op gang.

Burgers kreeg eind jaren negentig landelijke bekendheid toen hij de burgemeester van Beuningen, H. Zijlmans, beschuldigde van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Zijlmans had Burgers namelijk op laten nemen in een psychiatrisch ziekenhuis omdat hij directie en medewerkers van afvalverwerker ARN in Weurt lastig viel. De aangifte leidde na jarenlang getouwtrek tot een strafzaak tegen de burgemeester, die uiteindelijk vrijspraak kreeg.