Sterrenbeurs stevent af op flop

Het met veel tam tam ge´ntroduceerde programma De Sterrenbeurs** heeft eergisteren met de eerste uitzending zeer matig gescoord. Het Algemeen Dagblad schrijft zelfs dat de Sterrenbeurs lijkt af te stevenen op een flop.

Het SBS6 programma trok dinsdag slechts 318.000 kijkers. SBS wijt de tegenvallende kijkcijfers vooral aan de 'keiharde concurrentie' van de Champions League-wedstrijd AC Milan-Ajax (2.7 miljoen kijkers) op Nederland 2. Maar andere tv-programma's rond dat tijdstip scoorden aanmerkelijk beter dan de Sterrenbeurs; de Woonbrigade op RTL 4 trok 705.000 kijkers, CSI op Yorin scoorde 461.000 kijkers en zelfs de herhaling van Sex and the City op Net5 deed het met 369.000 kijkers beter dan Sterrenbeurs.

Gisteren is er spoedoverleg gevoerd tussen tv-zender SBS, producent Endemol en dagblad De Telegraaf over hoe de problemen het hoofd te bieden. Hoeveel unieke spelers op de Sterrenbeurs in fictieve aandelen van bekende Nederlanders handelen, houden de partijen geheim. Wel zouden er 25.000 aandelentransacties per uur plaatsvinden.

Om mee te kunnen doen met de Sterrenbeurs moet je een sms sturen, die je 50 eurocent kost. Daarbij krijg je verplicht iedere week een sms'je met de tussenstanden, wat 70 eurocent kost. Geld kun je niet winnen, wel kunnen bonuspunten worden omgezet in artikelen die te koop zijn in de zogenaamde Sterrenshop.


-
** Een rechtstreekse link naar de Sterrenbeurs laat Fok! voortaan achterwege. Daar moet je namelijk volgens de gebruikersvoorwaarden van de site toestemming voor aanvragen...... Het is u slechts toegestaan een hyperlink (een technisch commando, dat verwijst naar de Website van Telemol, waarbij de Website binnen de kaders van Telemol verschijnt) aan te brengen, indien Telemol daartoe voorafgaand haar schriftelijke toestemming heeft verleend