Weer grote chemicaliŽnvondst A'dam

Nadat de politie in Amsterdam vorige week een enorme hoeveelheid explosieve chemicalÔen heeft gevonden in twee panden van Renť P., is men nu bezig met het ontruimen een bedrijfsruimte in Amsterdam-Sloterdijk. Daar is een nog onbekende hoveelheid chemicaliŽn aangetroffen, aldus de politie.

De ontruiming volgt op nader onderzoek in de chemicaliŽnzaak. Wat de relatie is tussen P., in wiens huizen in Amsterdam en Amstelveen ruim een week geleden veel chemicaliŽn werden gevonden, wil de politie nog niet kwijt. De zaak kwam een week geleden aan het rollen toen krakers, in een net door hun gekraakt pand, een grote chemicalÔenvondst deden. Het kraakpand bleek toe te behoren aan Renť P. In diens woning in Amstelveen vond de politie ook een enorme hoeveelheid zeer gevaarlijke chemicaliŽn. De wijk waarin hij woonde werd zelfs gedeeltelijk ontruimd.

In Amsterdam-Sloterdijk is de omgeving van het bedrijfspand inmiddels ruim afgezet. De politie, die wordt geassisteerd door de brandweer, hoopt de klus in ťťn dag te klaren.

AT5 meldt inmiddels dat de bedrijfsruimte (een plasticfabriek) toebehoort aan de vader van Renť P. Die zou echter niets te maken hebben met de opslag van de goederen. Waarschijnlijk heeft zijn zoon in een kleine ruimte op het bedrijfsterrein de chemicaliŽn opgeslagen.

Over het motief van Renť P. tast justitie vooralsnog in het duister: "Alles is mogelijk, van hobbyist tot terrorist".