FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 14 september 2003

Oudere zus van zusjes Williams vermoord

SKeLeToN, Roel's Weblog, phant0m, nyrem, chiefhk, CorteX, pven, Curchulain en Beetle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Los Angeles is zondag de oudste zus van de tennissterren Venus en Serena Williams doodgeschoten. Yetunde Price was 31 en verpleegster van beroep. Ze was de oudste van de vijf Williams-zussen.

De schietpartij vond plaats in Compton, een arme buitenwijk van Los Angeles. Yetunde Price bezocht daar een kapsalon.

De omstandigheden waaronder het schietincident gebeurde, zijn nog niet helemaal duidelijk. Er zouden zich momenteel drie gewapende verdachten verschanst hebben in een huis. Dat huis wordt omsingeld door 40 politieagenten.

[update] Zweden krijgt g??n euro

De eerste exit-poll in Zweden geeft aan dat de inwoners van het land tegen invoering van de euro zouden hebben gestemd.

De poll werd gehouden onder 7.000 kiezers vlak nadat de stemlokalen om 20.00 uur waren gesloten. 51,8% van de ondervraagden had tegen de euro gestemd en 46,8% voor invoering van de Europese munteenheid.

Update 21:43

Na driekwart van het tellen van de stemmen blijkt dat de Zweden hun kroon niet willen inruilen voor de euro: 57% stemt tegen- en 41% voor invoering van de euro.

Update 22:30

In totaal heeft 56,5% van de Zweedse bevolking tegen de euro gestemd, tegen 41,4% voor.

Premier Persson erkende vanavond dat het referendum om de euro in te voeren, mislukt is. Hij beloofde de uitslag de komende 10 jaar te zullen respecteren.

Heinsbroek vangt toch wachtgeld

HeinsbroekOud LPF-minister Heinsbroek van Economische Zaken krijgt wel degelijk wachtgeld, zo meldde het tv-programma Netwerk vanavond. De multi-miljonair zei kort na het vallen van het kabinet dat hij geen aanspraak zou maken op de wachtgeldregeling. Hij was slechts enkele maanden minister, totdat na zijn ruzie met minister Eduard Bomhoff het kabinet Balkenende-1 ten val kwam.

Herman Heinsbroek is op andere gedachten gekomen toen hij vernam dat Koningin Beatrix AOW ontvangt. De ex-minister zegt het wachtgeld dat hij ontvangt te schenken aan het goede doel; de Herman Heinsbroek Foundation.

[update] Sperma in fritessaus ?

Fleischbaum had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een merkwaardig nieuwsbericht op de site van snackbarorganisatie Smulwereld. Twee mannelijke medewerkers zouden zich hebben afgetrokken boven een emmer fritessaus. Ze zouden betrapt zijn en op staande voet zijn ontslagen.

Of het allemaal waar is valt nog te bezien. Er kan ook een ''lollige hacker'' aan het werk zijn geweest. De hoofdingang van de Smulwereld site is namelijk niet meer doorklikbaar. Index2 nog wel.

Update 21:36

En inmiddels heeft Fok! user LX4U al ontdekt dat het heel makkelijk is om het nieuwsgedeelte van de site te hacken.

Het sperma bericht is ondertussen verwijderd. Waarmee we dit bericht kunnen afsluiten.

Estland stemt vóór de Europese Unie

Estland komt bij de Europese Unie. Uit voorlopige uitslagen blijkt dat in een vandaag gehouden referendum, zo'n 70% van de bevolking voor toetreding tot de EU koos.

Estland is één van de tien landen die in mei volgend jaar lid mogen worden van de EU. In zeven van de tien landen (Slowakije, Tsjechië, Malta, Slovenië, Hongarije, Polen en Litouwen) hebben de inwoners al voor toetreding gestemd. Letland houdt volgende week een referendum en Cyprus treedt toe zonder de bevolking te raadplegen.

Britten zien in de Pest terroristisch wapen

Het Britse ministerie van Defensie is bezig een vaccin te ontwikkelen voor de gevaarlijke ziekte de Pest, ook wel bekend als de Zwarte Dood. De Britten zien in de ziekte namelijk een mogelijk terroristisch wapen.

Tussen de veertiende en zeventiende eeuw kostte de Zwarte Dood aan zo'n 200 miljoen Europeanen het leven. De ziekte draagt zijn naam door de zwarte verkleuringen van de huid.

Het Britse ministerie van Defensie acht de dreiging van een aanslag met de Zwarte Dood zo serieus, dat de ontwikkeling van het tegengif de hoogste prioriteit heeft gekregen. Twaalf wetenschappers zijn sinds drie maanden op het project gezet. De ziekte kan overigens al met moderne antibiotica worden bestreden.

Tennis: Uitslag Schalken - Schuettler

Sjeng Schalken heeft in Costa do Sauipe het Open Braziliaanse tenniskampioenschap gewonnen. In de finale versloeg hij de Duitser Rainer Schuettler met 6-4 en 6-2.

Op zowel de toernooien van Wimbledon als de US Open had Sjeng ook al van de Duitser gewonnen. Voor Schalken was het zijn tweede toernooizege dit jaar, eerder won hij in Rosmalen. Hij heeft nu in totaal negen toernooizeges op zijn naam staan.

Met zijn winst verdiende Sjeng 52000 Amerikaanse Dollar en 35 punten voor de Championsrace. Morgen zal hij voor het eerst dit jaar in de top tien van die race te vinden zijn.

Column: Tijd om te leven

Vanmiddag heb ik je gezien. Aan het water zat je. Je lag op je rug in het zand en had een klein grassprietje tussen je lippen. Je ogen waren half gesloten en er speelde een glimlach rond je mond. Je keek in de verte en zag lome wolken voorbij grazen in de lucht. Het was stil om je heen. Geen geluiden van spelende kinderen of voorbijrazende auto's. Enkel het kabbelen van het water. Soms deed het plons als een vis zijn staart roerde. Dan werd de glimlach groter.

Ze zijn er weer, de punten

Ze zijn er alweer, de punten. Minder dan de vorige keer, dat wel. Topscorer deze ronde was Reboq met 374 punten. De beste subleagues waren EDJ League en PDJ League, beiden wisten 318 punten te verzamelen.

De leiding is nog steeds in handen van blackbird-x. In de top van het klassement zijn weinig veranderingen te bespeuren. Bij de subleagues is de leiding in handen van EDJ League. Deze wordt gevolgd door Speedy's en Delft race managers.

Vis maakt kinderen minder agressief

Veel vis eten is goed voor jonge kinderen. Deze kinderen zouden in hun tienerjaren minder last van agressie en asociaal gedrag hebben. Dit heeft een Amerikaanse studie, verschenen in de Britse krant 'Observer', uitgewezen.

Een fysiek defect in het hersendeel, dat verantwoordelijk is voor de zelfbeheersing en besluitvorming, zou de oorzaak zijn van agressief gedrag. Dit is dus biologisch en niet sociaal bepaald.

Het onderzoek bestond uit een intensief dieet, met vis als belangrijkste hoofdbestanddeel. De proef werd gehouden onder een stel 3-jarige kinderen op het eiland Mauritius. Behalve het dieet kregen de kinderen ook een fysieke begeleiding en werden hun mentale vaardigheden ontwikkeld.

Op 11-jarige leeftijd werden er scans gemaakt. Hierop was te zien dat de hersenactiviteit veel hoger was dan bij leeftijdgenoten. Op 23-jarige leeftijd bleken de proefpersonen 64 procent minder geneigd tot agressief gedrag dan andere die niet aan het experiment hebben deelgenomen.

Bootje in Efteling slaat om

Soushkin en Gijs hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bootje van de wildwaterbaan 'Piranha' in pretpark de Efteling is vanmiddag omgeslagen. Hierdoor vielen zes mensen in het water. Een paar zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Aan het einde van de wildwaterbaan schoof de onderste band van het ene vlot, onder die van een ander vlot. Hierdoor sloeg het tweede vlot om. Omstanders en medewerkers van het park schoten meteen te hulp. Ook de ambulance was snel ter plaatse.

De attractie zal verder onderzocht worden. Het is niet het eerste ongeluk in de 'Piranha'. In mei 2000 vielen drie mensen in het water, nadat hun boot klem was komen te zitten bij een losgeraakt rotsblok.

Milan Baros breekt enkel

Liverpool zal de komende tijd geen beroep kunnen doen op de kunsten van Milan Baros.

De speler heeft namelijk in het duel met de Blackburn Rovers zijn enkel gebroken na een tackle van Markus Babbel die uitgerekend door Liverpool is verhuurd aan Blackburn.

Volgens coach Gerard Houllier heeft de scheidsrechter de juiste beslissing genomen door niet te fluiten. Babbel won de bal met de tackle en Baros brak zijn enkel in de val die erop volgde.

Niet alleen Baros viel geblesseerd uit maar ook Jamie Carragher moest gewisseld worden door een gebroken been. Dit werd veroorzaakt door een charge van Lucas Neill die hiervoor de rode kaart voorgeschoteld kreeg.

Baros schoot afgelopen week tegen Nederland nog de derde treffer voor de Tsjechen binnen.

Uitslag GP Monza

Napjaap wist ons vandaag het volgende te melden:

De Italiaanse Grand Prix is weer verreden. Drie weken terug werd Michael Schumacher door Fernando Alonso op een ronde gezet, deze keer was het andersom. Frentzen viel op het laatste moment nog uit.

De eerste ronde was tumultueus en Alonso wist Verstappen niet meer te ontwijken. Trulli had meteen problemen met zijn wagen en kwam de eerste ronde niet eens door. Uiteindelijk kwamen 7 coureurs niet aan de finish.

Pos.CoureurTeamTijdReden uitval
1Michael SchumacherScuderia Ferrari1h14:19.838
2Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1+ 5.294
3Rubens BarrichelloScuderia Ferrari+ 11.835
4Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes+ 12.834
5Marc GeneBMW Williams F1+ 27.891
6Jacques VilleneuveBAR Honda+ 1 ronde
7Mark WebberJaguar Racing+ 1 ronde
8Fernando AlonsoRenault F1+ 1 ronde
9Nick HeidfeldSauber Petronas+ 1 ronde
10Giancarlo FisichellaJordan Ford+ 1 ronde
11Zsolt BaumgartnerJordan Ford+ 2 ronden
12Nicolas KiesaMinardi F1+ 2 ronden
13Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas+ 3 rondenversnellingsbak
-David CoulthardMcLaren Mercedesmotor
-Olivier PanisToyota Racingremmen
-Jos VerstappenMinardi F1olielekkage
-Jenson ButtonBAR Hondaversnellingsbak
-Cristiano da MattaToyota Racinglekke band
-Justin WilsonJaguar Racingversnellingsbak
-Jarno TrulliRenault F1hydraulica

Blessureleed bij PSV

Het is voor PSV coach Guus Hiddink nog niet duidelijk of hij woensdag voor de Champions League kan beschikken over Kasper Bogelund.

De Deense rechtsback ontbrak zondag op de training en zal zich maandag in het ziekenhuis moeten melden voor onderzoek aan zijn lies.

Jurgen Colin en Johan Vogel werkten een aangepast programma af omdat Colin hersteld van een buikgriep en Vogel van een dijbeenblessure. Beide spelers kwamen niet in actie in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht.

Door de afwezigheid van Colin en Bogelund speelde Park zaterdag weer als rechtsback. John de Jong vormde hierdoor samen met Mateja Kezman een koppel in het centrum van de aanval.

Ook Leandro zal voorlopig niet voor PSV uitkomen doordat hij opnieuw last heeft gekregen van een liesblessure. Net als vorig seizoen wil hij zich niet laten opereren, coach Hiddink vind dit vervelend "Maar ik kan hem moeilijk op een tafel leggen en een mes pakken. Zoiets vereist volgens mij toch enige kennis"

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 37)

De vierde speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 37)

Vrijdag 12 september:
ADO Den Haag - FC Volendam (1-1)

Zaterdag 13 september:
PSV - FC Utrecht (2-1)
SC Heerenveen - FC Groningen (1-0)
FC Zwolle - Roda JC (0-0)
RBC Roosendaal - Vitesse (1-1)
Ajax - RKC Waalwijk (4-1)

Zondag 14 september:
AZ - Feyenoord (2-2)
NEC - FC Twente (2-1)
NAC Breda - Willem II (1-1)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 4400128-2
2. PSV 43101012-4
3. RKC Waalwijk430198-4
4. SC Heerenveen430193-2
5. AZ 421177-4
6. Feyenoord 421176-5
7. Willem II421175-7
8. NEC 420265-6
9. FC Groningen 420263-4
10. Roda JC 412155-5
11. NAC Breda 411244-4
12. RBC Roosendaal411244-5
13.FC Volendam411244-5
14. FC Utrecht411243-4
15. FC Twente410334-8
16. ADO Den Haag402222-5
17. Vitesse 401313-7
18. FC Zwolle 401310-5


Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager

Overzicht HCE (week 37)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van dit weekend.

Het weekend werd vooral gekleurd door scheidsrechters en het missen van strafschoppen. De arbiters stuurden verscheidene spelers terecht of onterecht met tweemaal geel van het veld en er werd driemaal van de stip gemist of op de doellijn gered, het is maar hoe je het bekijkt.

Van 'de grote drie' maakte alleen Feyenoord in Alkmaar een halve misstap. Verder dan een bal op de paal van Kuijt kwamen de Rotterdammers in de slotfase ditmaal niet (2-2).

Ajax liet over het koploperschap geen twijfel bestaan gezien de uitslag van de topper tegen RKC (4-1). PSV keek uit naar Monaco tegen Utrecht (2-1). Heerenveen wist de derby van Groningen te winnen. NAC Breda speelde ternauwernood gelijk tegen Willem II. Vitesse kon haar eerste punt noteren, RBC had meer gewild (1-1). Zwolle en Roda JC hielden het op 0-0. NEC tenslotte toonde veerkracht tegen Twente (2-1). De nieuwkomers in de eredivisie deelden vrijdag al de punten. Kortom week 37.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 37)


DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 ADO Den Haag FC Volendam 1 - 1
.
za19.30 PSV FC Utrecht 2 - 1
za19.30 SC Heerenveen FC Groningen 1 - 0
za19.30 FC Zwolle Roda JC 0 - 0
za19.30 RBC Roosendaal Vitesse 1 - 1
za20.15 Ajax RKC Waalwijk 4 - 1
.
zo12.30 AZ Feyenoord 2 - 2
zo14.30 NAC Breda Willem II 1 - 1
zo14.30 NEC FC Twente 2 - 1

De stand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 4400128 - 2
2. PSV 43101012 - 4
3. RKC Waalwijk430198 - 4
4. SC Heerenveen430193 - 2
5. AZ 421177 - 4
6. Feyenoord 421176 - 5
7. Willem II421175 - 7
8. NEC 420265 - 4
9. FC Groningen 420263 - 4
10. Roda JC 412154 - 4
11. NAC Breda 411244 - 4
12. RBC Roosendaal411244 - 5
13.FC Volendam411244 - 5
14. FC Utrecht411243 - 4
15. FC Twente410334 - 8
16. ADO Den Haag402222 - 5
17. Vitesse 401313 - 7
18. FC Zwolle 401310 - 5

Uitslagen HCE (14-09-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

AZ - Feyenoord 2-2
8' Kuijt 0-1 (pen)
14' Van Galen 1-1
43' Elkhattabi 2-1
79' Kuijt 2-2

Rood: 56' Wijker (AZ) na 2 keer geel

NAC Breda - Willem II 1-1
7' Landzaat 0-1
89' Seedorf 1-1

Geel: Fehér (NAC), Boussabon (NAC), Mariana (Wil), Victoria (Wil)
Scheidsrechter Bossen in 24e minuut vervangen door Van Sichem

NEC - FC Twente 2-1
18' John 0-1
47' De Freitas 1-1
49' De Nooijer 2-1

Geel: Ten Rouwelaar (Twe), Niemeyer (Twe)
Rood: 24' Govedarica (NEC), 30' N'Kofu (Twe)
Gentenaar (NEC) stopt strafschop Polak (Twe)

Luchthaven van Düsseldorf ontruimd

Rizzo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De internationale luchthaven van de West-Duitse stad Düsseldorf is zondagmiddag ontruimd nadat per telefoon zeven bommeldingen waren ontvangen. Het vliegverkeer is om twaalf uur stilgelegd, aldus de luchtvaartautoriteiten. Binnenkomende vluchten met bestemming Düsseldorf worden naar de luchthaven Keulen-Bonn gedirigeerd.

Met gespecialiseerde honden zoekt de politie de luchthaven af naar mogelijke explosieven. Hoe lang die zoekactie gaat duren, is niet bekend. Op de luchthaven is een onbekend aantal vluchten vertraagd omdat de toestellen niet kunnen vertrekken.

De dreigtelefoontjes zijn bij een aantal luchtvaartmaatschappijen binnengekomen, deelden functionarissen van de Duitse luchthaven mee. Een woordvoerder van de KLM in Nederland zei dat de Nederlandse maatschappij niets heeft ontvangen.

De politie en de grensbewakingautoriteiten besloten tot de ontruiming van de drie terminals nadat zij naar bandopnamen van de dreigtelefoontjes hadden geluisterd.

De luchthaven verwachtte vandaag ongeveer 64.000 passagiers. Het is een van de drukste weekenden van het jaar, de schoolvakanties in Noord-Rijnland-Westfalen eindigen dit weekend.

Kantoor al-Arabiya op Westoever vernield

In Ramallah op de Westelijke Jordaanoever hebben vijf gewapende mannen gisteren een kantoor van de Arabische nieuwszender al-Arabiya vernield. De vijf, die maskers droegen, zeiden lid te zijn van de al-Aqsa Martelaren Brigades.

De aanvallers sloegen alle apparatuur kort en klein. Tegen medewerkers van het tv-station zeiden ze ,,dit is een waarschuwing, jullie moeten verdwijnen''.

Het hoofdkantoor van al-Arabiya is gevestigd in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lek waterleiding in Zwijndrecht en HI-Ambacht

Door een breuk in de hoofdwaterleiding komt in enkele delen van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht geen drinkwater meer uit de kraan. De hoofdwaterleiding is inmiddels weer dicht, maar kleinere leidingen staan nog steeds onder druk.

Rond negen uur vanochtend ging de leiding in de buurt van winkelcentrum 'Walburg' in Zwijndrecht kapot. Zowel de politie, de brandweer als het waterbedrijf Hydron worden nu voortdurend gebeld door mensen die klagen dat ze geen water meer hebben. Hydron zegt echter dat het probleem vanmiddag verholpen zal zijn. De brandweer is druk bezig het water dat uit de leiding spuit weg te pompen.

De oorzaak van de breuk is waarschijnlijk een combinatie van de verkeersbelasting, de extreme droogte van de zomer en de regenval van de afgelopen dagen. De grond rondom de waterleiding is wellicht in beweging gekomen, waardoor de leiding onder spanning kwam te staan.

Weer grote chemicaliënvondst A'dam

Nadat de politie in Amsterdam vorige week een enorme hoeveelheid explosieve chemicalïen heeft gevonden in twee panden van René P., is men nu bezig met het ontruimen een bedrijfsruimte in Amsterdam-Sloterdijk. Daar is een nog onbekende hoveelheid chemicaliën aangetroffen, aldus de politie.

De ontruiming volgt op nader onderzoek in de chemicaliënzaak. Wat de relatie is tussen P., in wiens huizen in Amsterdam en Amstelveen ruim een week geleden veel chemicaliën werden gevonden, wil de politie nog niet kwijt. De zaak kwam een week geleden aan het rollen toen krakers, in een net door hun gekraakt pand, een grote chemicalïenvondst deden. Het kraakpand bleek toe te behoren aan René P. In diens woning in Amstelveen vond de politie ook een enorme hoeveelheid zeer gevaarlijke chemicaliën. De wijk waarin hij woonde werd zelfs gedeeltelijk ontruimd.

In Amsterdam-Sloterdijk is de omgeving van het bedrijfspand inmiddels ruim afgezet. De politie, die wordt geassisteerd door de brandweer, hoopt de klus in één dag te klaren.

AT5 meldt inmiddels dat de bedrijfsruimte (een plasticfabriek) toebehoort aan de vader van René P. Die zou echter niets te maken hebben met de opslag van de goederen. Waarschijnlijk heeft zijn zoon in een kleine ruimte op het bedrijfsterrein de chemicaliën opgeslagen.

Over het motief van René P. tast justitie vooralsnog in het duister: "Alles is mogelijk, van hobbyist tot terrorist".

Van Nistelrooy twijfelt over Oranje

RoelvanderLek had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse krant The Daily Mail meldt dat Ruud van Nistelrooy ernstige twijfels heeft of hij nog wel onder bondscoach Dick Advocaat voor het Nederlands elftal wil uitkomen. De aanvaller was afgelopen woensdag woedend toen hij door Advocaat naar de kant werd gehaald.

Na de wissel smeet Van Nistelrooy met waterflessen en trapte kwaad tegen de dugout en het hek aan. Advocaat zei na afloop van de wedstrijd dat het gedrag van de oud-aanvaller van PSV onacceptabel was.

Overigens bewees Van Nistelrooy afgelopen zaterdag nog altijd te kunnen scoren. Met Manchester United scoorde hij tegen Charlton Athletic beide doelpunten voor zijn club, in de met 0-2 gewonnen wedstrijd.

Zie voor meer voetbalnieuws Voetbal.fok.nl

Onderwijs heeft ruim 5 miljard reserves

Volgens Leo Lenssen, lid van de Raad voor Beroepsonderwijs (BVE) en directeur van een ROC, hadden onderwijsinstellingen in Nederland eind 2001 5,5 miljard euro beschikbaar aan reserves. Zo'n 2 miljard daarvan zou direct beschikbaar zijn voor investeringen in beter onderwijs. Lenssen zei dit vanmiddag in het politiekepraatprogramma Buitenhof op Nederland 3.

Lenssen komt tot zijn conclusie na onderzoek van de jaarrekeningen van de scholen en universiteiten. De reserves zijn de afgelopen jaren fors gegroeid. Dat het geld niet in onderwijs wordt gestoken, is volgens hem vooral te wijten aan de slechte bedrijfsvoering. Maar ook de onduidelijke regelgeving in Den Haag zou er debet aan zijn.

Het basisonderwijs heeft volgens Lensen overigens geen geldreserves.

Zweden spreekt zich uit over de euro

Een belangrijke dag vandaag in Zweden. Alle inwoners mogen zich in een referendum uitspreken over de invoering van de euro. Maar de volksraadpleging is overschaduwd door de moord op minister Anna Lindh van Buitenlandse Zaken. Zij was sterk voor invoering van de euro en veel landgenoten lijken haar nu uit sympathie te volgen. Het lijkt dan ook een nek-aan-nekrace te worden of de euro het gaat halen. De uitslag van het referendum is overigens niet bindend.

De dader van de moord op Lindh is nog steeds niet gepakt al werden afgelopen zaterdag foto's van de mogelijke dader in twee Zweedse kranten geplaatst.

Na 20:00 uur vanavond zal er meer duidelijkheid zijn over de uitslag. Dan sluiten namelijk de stemhokjes. Rond half tien worden de eerste officiële uitslagen verwacht.

Real Madrid geeft voetballes

Real Madrid heeft afgelopen zaterdag Valladolid les gegeven in de cursus topvoetbal.

Maar liefst 7-2 werd het voor Madrid in het Bernabeu stadion, Raul wist drie van de zeven goals te maken.

De les begon in de 21e minuut met een eigen doelpunt van Julio Cesar die de bal met het hoofd in het net kreeg. Hierna maakte Raul met een vliegende hakbal de 2-0 en ook nog voor rust 3-0 met een subliem tikje tegen de bal.

Na rust gaf Beckham een schitterende pass op Zidane die met een mooie volley 4-0 wist te maken. Even later veroorzaakte Beckham een penalty door hands te maken in de 16 meter, Losada wist te scoren vanaf elf meter. Figo deed hem dit kunstje na. Chema wist er nog 4-2 van te maken maar met de 6-2 door Ronaldo en 7-2 door wederom Raul met een hakbal bepaalde Real Madrid de eindstand op 7-2.

Siamese tweeling klaar voor operatie

Een Siamese tweeling, bestaande uit twee Filippijnse jongetjes, die met hun hoofden aan elkaar zitten, is in New York aangekomen om de eerste stap in een reeks operaties om ze te scheiden te ondergaan.

Als eerste zullen de artsen zoutwaterzakjes onder de hoofdhuid aanbrengen om de huid op te rekken. De huid zal na de operatie gebruikt worden om de wonden te dichten.

De jongetjes, Carl en Clarence Aguirre, zijn 17 maanden oud en zullen in de Blythedale Children's Hospital in Valhalla, New York, geopereerd worden door artsen uit het Bythedale ziekenhuis en het Montefiore ziekenhuis. Volgens de artsen delen de kinderen alleen aders en slagaders maar hebben ze volledig gescheiden hersenen. Zij schatten in dat de scheiding drie of vier operaties zal vergen.

De komende weken zullen de artsen de bloedvaten in kaart gaan brengen, de eerste operatie zal in oktober volgen. De artsen denken, dat de tweelingbroertjes een goede kans maken om apart te overleven. "Zij hebben verschillende persoonlijkheden," zei Dr. Dr. James Goodrich, pediatrisch neurochirurg in het Montefiore ziekenhuis.

Siamese tweelingen die met hun hoofden aan elkaar vergroeid zijn komen in één op de twee miljoen geboorten voor. In juli probeerden artsen in Singapore een Iraanse tweeling te scheiden, waarbij beide vrouwen overleden.

De voortgang van de scheidingsoperatie van de Filippijnse jongetjes zal op de website www.montekids.org te volgen zijn. Men verwacht de daadwerkelijke scheiding eind oktober te kunnen uitvoeren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.