Weer grote chemicaliënvondst A'dam

Rob (R@b)
Nadat de politie in Amsterdam vorige week een enorme hoeveelheid explosieve chemicalïen heeft gevonden in twee panden van René P., is men nu bezig met het ontruimen een bedrijfsruimte in Amsterdam-Sloterdijk. Daar is een nog onbekende hoveelheid chemicaliën aangetroffen, aldus de politie.

De ontruiming volgt op nader onderzoek in de chemicaliënzaak. Wat de relatie is tussen P., in wiens huizen in Amsterdam en Amstelveen ruim een week geleden veel chemicaliën werden gevonden, wil de politie nog niet kwijt. De zaak kwam een week geleden aan het rollen toen krakers, in een net door hun gekraakt pand, een grote chemicalïenvondst deden. Het kraakpand bleek toe te behoren aan René P. In diens woning in Amstelveen vond de politie ook een enorme hoeveelheid zeer gevaarlijke chemicaliën. De wijk waarin hij woonde werd zelfs gedeeltelijk ontruimd.

In Amsterdam-Sloterdijk is de omgeving van het bedrijfspand inmiddels ruim afgezet. De politie, die wordt geassisteerd door de brandweer, hoopt de klus in één dag te klaren.

AT5 meldt inmiddels dat de bedrijfsruimte (een plasticfabriek) toebehoort aan de vader van René P. Die zou echter niets te maken hebben met de opslag van de goederen. Waarschijnlijk heeft zijn zoon in een kleine ruimte op het bedrijfsterrein de chemicaliën opgeslagen.

Over het motief van René P. tast justitie vooralsnog in het duister: "Alles is mogelijk, van hobbyist tot terrorist".