Lusanne sliep in garage in Susteren

www.illepo.nl, vinova en Tippy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De garage waar Lusanne van der Gun tijdens haar ontvoering waarschijnlijk in heeft geslapen, hoort bij Café Huizinga in Susteren. Dat bevestigen zowel de politie als de eigenaresse van het café, Elly Huizinga-Bongaarts.

Huizinga kent de 63-jarige verdachte van de ontvoering al veertig jaar. De man kwam geregeld een kop koffie bij haar drinken. "Twee weken geleden vroeg hij of hij zijn auto in de garageboxen 15 en 14 naast mijn café mocht parkeren. Hij heeft tenminste een nacht in de auto geslapen," vertelde Huizinga.

De 61-jarige café-eigenaresse werd afgelopen vrijdag door naar het politiebureau gebracht voor verhoor. "Ik had geen aangifte gedaan, omdat ik niet kon geloven dat hij iets met de ontvoering te maken zou hebben. Hij vertelde dat hij kostbare tapijten bij zich had."

Huizinga zelf is niet in de garage geweest en heeft het meisje dus niet gezien. Wel vertelde ze dat het ging om een zilverkleurige auto met een stompe achterkant. Ze vindt het onvoorstelbaar dat "die aardige man" zoiets zou doen, en kan niet geloven dat Lusanne echt in de auto in haar garage zat. "Misschien is het toch niet waar. De deuren van mijn garages zijn namelijk allemaal bruin, terwijl het ontvoerde meisje heeft gezegd dat ze in een garage met twee groene kanteldeuren heeft geslapen," hoopt Huizinga.

OM richt zich op één dader

Het Openbaar Ministerie heeft het vermoeden dat de huidige verdachte zich tegenover Lusanne als twee verschillende personen heeft voorgedaan. Zelf verklaarde de man namelijk dat hij alleen had gehandeld, maar Lusanne heeft steeds gezegd dat ze door twee mannen ontvoerd was. "Het rechercheonderzoek richt zich momenteel op het verifiëren van de verklaringen van de verdachte en het uitsluiten van een tweede dader," aldus een woordvoerder van het OM.

De waarschijnlijke dader kende familie Van der Gun niet, maar dacht dat het gezin van Lusanne veel geld had. Nadat hij het meisje in zijn auto meenam toen ze op weg was naar school, bracht hij haar over naar een tweede auto, waarmee hij naar Limburg reed. De laatste auto, een grijze met deuken, is door de politie in beslag genomen en wordt inmiddels onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.