Maker gevaarlijke variant Blastervirus opgepakt

MaXxX, core en Bl@@Rtjuh, hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FBI heeft de maker van een extra schadelijke versie van het Blastervirus, een achttienjarige jongen, opgepakt. Het virus legde twee weken geleden wereldwijd computerssystemen plat. De jongen, Jeffrey Lee Parson, is vrijdagmiddag opgepakt in een buitenwijk van Minneapolis.

FBI-agenten hadden tien dagen voor de arrestie al een inval gedaan in het huis. Daarbij werden zeven computers inbeslaggenomen. De jongen wordt ervan verdacht het originele Blastervirus te hebben gewijzigd met een code tot een B-variant. Hierdoor werd het virus het nog schadelijker. De verdachte zou volgens de FBI niet de maker zijn van het originele Blastervirus. Justitie zoekt nog naar die persoon.

Het Blasterwormvirus dook ruim twee weken geleden voor het eerst op internet op. Het virus was gemaakt om zich op de zwakke plekken van de Microsoftbesturingssystemen Windows XP en Windows 2000 te richten. Twee dagen na het originele Blastervirus circuleerde er ook de B-variant, die gebruik maakte van dezelfde fouten in Windows. Door het virus startten computers telkens opnieuw op en werd zodoende het computeren onmogelijk gemaakt. Meer dan 400.000 computers raakten wereldwijd geïnfecteerd met het virus.