FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 31 augustus 2003

GP van Turkije vanaf 2005

De organisatie van de Turkse Grand Prix heeft bekendgemaakt dat er een zevenjarig contract is getekend met Bernie Ecclestone. Vanaf 2005 zal het nog te bouwen circuit bij Istanbul op de kalender staan.

Als alles volgens schema verloopt is de bouw gereed in maart 2005. De kosten voor de bouw worden geschat op 55 tot 60 miljoen dollar. De werkzaamheden zullen in september starten, hoewel de planning was om in juli te beginnen. Dit werd echter door milieuactivisten (tijdelijk) tegengehouden.

De organisatie van de Turkse Grand Prix kan overigens op steun van de nationale regering, uit monde van vice-premier Mehmet Ali Sahin, rekenen. "De regering steunt het Turkse Formule 1-project. We hebben de garantie dat hier vanaf 2005 een Formule 1-race gehouden zal worden. Aangezien we dit evenement beschouwen als promotie voor heel Turkije zullen we alle kosten op ons nemen."

Vrachtwagenchauffeurs voeren actie op de snelweg

Vrachtwagenchauffeurs gaan vanaf morgen actie voeren op de Nederlandse snelwegen. Dat heeft de Vereniging Transport Ondernemers Nederland (Vetron) vanavond aangekondigd. De chauffeurs vinden dat ze vaak te snel en/of onterecht worden aangemerkt als schuldigen bij verkeersongevallen.

Vooral bij werkzaamheden zijn ze vaak de gebeten hond, zo zegt Vetron-bestuurslid J. van der Flier. "Ik maak het zelf geregeld mee dat bestelbusjes me met 90 kilometer per uur passeren terwijl de maximumsnelheid 70 is en de weg maar een paar meter breed. We zijn dat helemaal zat." Om het veiliger te maken willen de vrachtwagenchauffeurs dan ook op het midden van de versmalde snelweg rijden bij wegwerkzaamheden.

Volgens de bestuurder hoef je niet eerder je bed uit als je morgen de weg op moet. De files zullen niet veel langer zijn dan normaal, zo liet hij weten. De organisatie heeft een brandbrief gestuurd aan minister Peijs van Verkeer en Waterstaat en naar het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De vrachtwagenchauffeurs willen zo snel mogelijk overleg met deze partijen.

De KLPD zal niet zomaar toekijken als er problemen ontstaan. "Als de actie problemen oplevert, zullen wij op gepaste wijze optreden", zei een woordvoerder van de KLPD. De politie wacht af wat er maandag gaat gebeuren, maar is paraat. De KLPD heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat gevraagd contact op te nemen met de Vetron.

Een woordvoerster van Transport en Logistiek Nederland (TLN), de grootste brancheorganisatie, liet weten dat haar organisatie de actie vooralsnog niet steunt.

Pizzabezorger komt mysterieus om het leven

lt_baseline vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

De Federale Amerikaanse Recherche (FBI) is een onderzoek gestart naar de mysterieuze dood van een pizzabezorger. De man beroofde een bank in de Amerikaanse plaats Erie (Pennsylvania). Toen de politie kwam vertelde hij dat hij gedwongen werd om de bank te beroven, en vroeg de autoriteiten om hem te helpen. Een paar minuten later ontplofte een bom die om z'n middel zat gebonden waarbij hij het leven liet.

De 46-jarige Brian Douglas Wells ging een pizza bezorgen op een mysterieus adres. Een uur later stond hij bij de bank met een bom om z'n lichaam. Niemand anders werd verwond door de explosie die donderdag plaatsvond voor de gezichten van de FBI en de politie die wachtten op de explosieven opruimingsdienst.

FBI agent Bob Rudge noemde de zaak bijzonder omdat bankrovers vaak zeggen dat ze een bom bij zich hebben terwijl dat niet zo is. Alhoewel er nog geen arrestaties zijn geweest of verdachten op het oog zijn, gaat het onderzoek voorspoedig. De dood van Wells wordt onderzocht als een moord en onderzoekers zijn bezig de achtergronden van Wells na te trekken.

De baas van Wells zei zaterdag dat hij een telefoontje binnen kreeg voor een pizza bezorging, maar dat hij het adres niet herkende. Hij riep vervolgens Wells aan de telefoon om de route te vragen. Wells ging daarna weg om de bestelling te bezorgen, maar hij kwam nooit terug. Volgens de politie had Wells een grote hoeveelheid geld buit gemaakt toen hij de bank uit ging en in z'n auto stapte. De politie omsingelde hem een korte tijd later.

Zes verdachten opgepakt na steekpartij

Bij een steekpartij in Etten-Leur is vrijdagnacht een 21-jarige man om het leven gekomen. In verband hiermee zijn zes verdachten aangehouden.

In het parkje aan de Wildbaan zou een confrontatie zijn geweest tussen twee groepen jongeren. De zes verdachten wordt openlijke geweldpleging en/of doodslag ten laste gelegd. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten opgepakt worden.

Zaterdag werd een grote zoekactie in het parkje gehouden, onder meer om het steekwapen te vinden. Ook is het huis van één van de verdachten doorzocht, waarna het vermoedelijke steekwapen in beslag werd genomen.

Familieleden van de doodgestoken Stuart Kerstens hebben zondag rond het middaguur een kleine ceremonie gehouden in het parkje, waarbij ook burgemeester Van Agt van Etten-Leur aanwezig was. De nabestaanden willen een stille tocht tegen zinloos geweld organiseren.

Nieuwe kinderomroep wil in publiek bestel

Kinderomroep KterDe nieuwe vereniging 'Kter' wil graag toe gaan treden tot het publieke bestel. De kinderomroep is op 15 augustus opgericht en wil vanaf september 2005 radio en televisie gaan maken. Daarvoor heeft de omroep op 1 januari 2004 50.000 leden nodig die zestien jaar of ouder zijn om een aanvraag in te dienen bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

'Kter' staat voor Kinder Televisie- en Radio Omroep. Deze omroep zal zich gaan richten op kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. De oprichters van de vereniging zijn Nanette den Haan en Frank Serlier. Beide zijn ze ook betrokken bij het Sprookjestheater in Apeldoorn.

Half miljoen bezoekers op Uitmarkt

De 26e editie van de Amsterdamse Uitmarkt heeft naar schatting van de organisatoren een half miljoen bezoekers getrokken. De Uitmarkt wordt gezien als de opening van het nieuwe culturele seizoen.

Volgens de organisatie komt dit mede doordat zij geprobeerd heeft meer jongeren en mensen met een andere culturele achtergrond te interesseren. Vooral op de eerste avond, waarop veel hiphop en R&B gepland stond, kwamen veel jongeren af.

Maar ook het traditionele publiek van de Uitmarkt werd niet vergeten: voor moderne dans, musical en toneel was er grote belangstelling. De kaartjes voor voorproefjes van toneelvoorstellingen waren in twee uur praktisch uitverkocht.

Braziliaanse politie bevrijdt 1000 slaven

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Braziliaanse politie heeft ongeveer duizend mensen bevrijd die op twee koffieplantages in het noordoosten van het land slavenarbeid verrichtten. De eigenaren van de plantages kunnen tot vier jaar cel opgelegd krijgen.

De Braziliaanse regering schat dat er in heel Brazilië 25.000 mensen slavenarbeid verrichten. Dit gebeurt vooral in afgelegen gebieden in het Amazonewoud. Met mooie beloftes worden mensen naar boerderijen en plantages in de jungle gelokt, waar ze aan het werk worden gezet. Al gauw raken ze verstrikt in de schulden, doordat ze hun werkgevers moeten betalen voor transport, eten en werkgerei. Als de slaven willen vertrekken krijgen ze vaak een pistool tegen het hoofd gedrukt.

In maart kondigde de president, Luiz Inacio Lula da Silva, aan slaveneigenaren harder te straffen en eventueel hun land te confisqueren.

Grote brand in Viaanse sporthal

Legolas_Greenleaf en ocmertje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Vianen is een grote uitslaande brand uitgebroken in een Sporthal. De brand begon aan het begin van de avond. Het fitness-centrum en een deel van de sporthal staan in brand. Het zwembad lijkt ongedeerd te blijven. De oorzaak is nog niet bekend maar de politie houdt rekening met brandstichting. Er zijn al twee verdachten aangehouden.

Sporthal Helsdingen ligt aan het Slijk in Vianen. Er heerste korte tijd grote chaos, de politie had de grootste moeite het massaal toegestroomde publiek in toom te houden. Door de gemeente Vianen worden in allerijl dranghekken aangerukt om het publiek op afstand te houden.

Column: Nee, niet het kuiken!

Alarm! Gevaar! Mobiliseer de Fok!-crew en de users! Niemand mag de zaal verlaten! Nu we toch in de zaal zijn: is er een dokter aanwezig? Een tandarts? De brandweer, de politie? Het leger voor mijn part? Bel ze op! Vervroeg de maandelijkse sirenetesten! Houd brandoefeningen door het hele land, ontruim supermarkten en crèches! Waarom, vraagt u? Waarom? U heeft onder een steen op een andere planeet gekampeerd, de laatste drie dagen? Waarom? Dat is toch duidelijk, het Kuiken is in gevaar!

Atletiek: Nederlands estafette team fantastisch

Een absolute sensatie vandaag op het WK Atletiek in Parijs. Op de 4 maal 100 meter estafette voor mannen eindigde Nederland als vierde.

Timothy Beck, Troy Douglas, Patrick van Balkom en Caimin Douglas moesten met een tijd van 38'87" alleen de Verenigde Staten, Groot-Brittanië en Brazilië voor laten gaan.

Gister had de Nederlandse ploeg al tot tweemaal toe het Nederlands record op dit nummer verbeterd tot 38'63". Guus Hoogmoed liep bij het eerste record in plaats van Caimin Douglas.

Nederland heeft op de korte afstand doorgaans niks te winnen. De vierde plaats op het WK is een zeer goede prestatie.

Radio Veronica weer te horen in de ether

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De naam Veronica is weer aan een radiostation verbonden. Om 18:00 uur hebben Sky Radio Veronica-oprichter Bull Verweij en Sky-directeur Ton Lathouwers officieel het startsein gegeven voor Radio Veronica 103. Dit station gaat muziek uit de jaren '80 en '90 uitzenden met legendarische dj's als Ferry Maat, Peter Teekamp, Rob van Someren en Kas van Iersel.
Radio Veronica
Veronica gaat uitzenden op de frequenties van Radio 103. Eigenaar daarvan is Sky Radio. Het nieuwe Radio Veronica vloeit voort uit een overeenkomst tussen de vereniging Veronica, SBS en Sky Radio. Vanaf 15:00 uur kwamen de uitzendingen vanaf het vroegere Veronica-zendschip 'Norderney', dat voor de gelegenheid vanuit Antwerpen naar Monnickendam is gesleept.

Vandaag is het exact 29 jaar geleden dat Veronica als zeezender door de overheid werd gedwongen te stoppen. De feestuitzendingen duren tot 21:00 uur. Het schip keert 2 september terug naar België.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 35)

De derde speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 35)

Vrijdag 29 augustus:
Willem II - SC Heerenveen (2-0)
Vitesse - AZ (1-2)

Zaterdag 30 augustus:
Roda JC - RBC Roosendaal (0-2)
FC Twente - PSV (0-2)

Zondag 31 augustus:
Feyenoord - NAC Breda (2-1)
FC Groningen - ADO Den Haag (2-0)
FC Utrecht - NEC (0-1)
Ajax - FC Zwolle (1-0)
RKC Waalwijk - FC Volendam (3-0)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. RKC Waalwijk 330097-0
2. Ajax 330094-1
3. PSV3210710-3
4. AZ320165-2
5. Feyenoord 320164-3
6. FC Groningen 320163-3
7. SC Heerenveen320162-2
8. Willem II 320164-6
9. FC Utrecht 311142-2
10. Roda JC 311145-5
11. NAC Breda 310233-3
12. FC Volendam310233-4
13.RBC Roosendaal310233-4
14. NEC310233-5
15. FC Twente310233-6
16. ADO Den Haag301211-4
17. Vitesse 300302-6
18. FC Zwolle 300300-5


Speel mee in de nieuwe Competitiemanager, de inschrijving is verlengd!

Van Nistelrooy uitge-record

Manchester United kreeg vandaag de eerste competitienederlaag te slikken in het uitduel met Southampton. De 1-0 nederlaag betekende tevens geen succes voor Ruud van Nistelrooy, die zijn recordreeks van onafgebroken scoren doorbroken zag worden.

Manchester incasseerde pas vijf minuten voor tijd de tegentreffer. James Beattie kopte uit een corner raak. Van Nistelrooy kwam niet verder dan enkele schoten op keeper Paul Jones.

Ralf adviseert Ferrari

Ralf Schumacher, coureur van Williams, vindt de Ferrari bolides nog steeds de beste van het hele F1 circus. Hij geeft hierbij ook direct aan waarom dat niet duidelijk naar voren komt.

Rembrand20 wist ons vandaag het volgende te melden:

"Ferrari rijdt simpelweg op de verkeerde banden. Afgezien daarvan denk ik dat Ferrari nog altijd een betere auto heeft dan wij. Misschien zullen we de komende races veel competitief zijn, maar Japan wordt een lastig verhaal. In het verleden lag Suzuka Ferrari altijd uitstekend."

Patrick Head niet tevreden over coureurs

Patrick Head, technisch directeur van Williams, is ontevreden over de prestaties die de beide Williams coureurs de afgelopen race hebben neergezet. Bovendien waarschuwt Head de beide coureurs minder fouten te maken met het oog op de titelstrijd.

Rembrand20 wist ons vandaag het volgende te melden:

"We begonnen aan de race als vierde en zesde en aan het eind van de eerste ronde lagen we slechts achtste en achttiende. Je mag dus gerust stellen dat ze het niet te best gedaan hebben."

Over Juan Pablo Montoya had Patrick Head ook nog wat te vertellen in verband met zijn spin aan het einde van de race: "Dit is al zijn derde spin dit jaar als we die in Australië en Montreal bijtellen. Het kostte hem uiteindelijk geen punten, maar dat had net zo makkelijk wel gekund. We zullen hem daar toch eens moeten over aanspreken denk ik."

Todt staat achter Bridgestone

Jean Todt, teambaas van Ferrari, wil niet met een beschuldigende vinger naar Bridgestone wijzen voor de tegenvallende resultaten. Dit terwijl de concurrent, Michelin, het Japanse rubber op alle fronten voorbijstormt.

Rembrand20 wist ons vandaag het volgende te melden:

Luca Badoer, één van de testcoureurs van het Italiaanse team, zei onlangs nog dat de nieuwe Ferrari beter en sneller is dan de auto van vorig seizoen. Hierdoor lijkt het probleem daadwerkelijk bij het rubber te liggen, maar Jean Todt deelt die mening niet: "Ze krijgen ook niet alle krediet als wij kampioen worden, dus moeten ze nu ook niet alle schuld krijgen", aldus de kleine grote baas. "We hebben ook veel gewonnen met Bridgestone, we moeten onze prestaties dus in een veel breder perspectief plaatsen."

Chassis Barrichello was al eerder beschadigd

Ferrari heeft naar buiten gebracht dat de achterwielophanging van Rubens Barrichello al vóór de crash tijdens de GP van Hungarije beschadigd was. Dit was te danken aan twee eerdere aanvaringen met kerbstones.

Rembrand20 wist ons vandaag het volgende te melden:

De eerste keer verremde de Braziliaan zich, terwijl hij de tweede keer een inschattingsfout maakte op het moment dat hij Mark Webber wilde passeren. Het gevolg van deze beschadiging was een harde crash door het afbreken van de bovenste draagarm van de achterwielophanging. Dit gebeurde tijdens het aanremmen voor de eerste bocht.

Vier gewonden op Sauber fan-dag

Tijdens de fanclubdag van Sauber, gehouden op zaterdag 30 augustus, zijn door een crash met een Sauber C5 vier mensen gewond geraakt. De dag was georganiseerd op Army Motor Park in Hinwil.

Het jaren '70 model van het Zwitserse team werd op dat moment bestuurd door Walter Schumacher. Volgens berichten probeerde Schumacher indruk te maken op zijn zoon die naast hem zat. Het enige commentaar dat de coureur gaf was: "Het spijt me." De politie heeft Schumacher ook nog ter plekke ondervraagd.

Overzicht HCE (week 35)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van dit weekend.

Feyenoord ontsnapte vanmiddag aan een eerste nederlaag in de thuis historie tegen NAC Breda, Buffel tekende pas vier minuten in de extra tijd voor de winnende treffer. Feyenoord stond een uur lang op achterstand.

Ajax boekte een zakelijke doch magere zege op FC Zwolle. De Amsterdammers hebben deze competitie nu drie minimale overwinningen geboekt (eerder 1-2 en 0-1), goed genoeg voor de gedeelde leiderspositie.

FC Utrecht stond dit jaar niet binnen tien minuten met 0-3 achter, maar aan het eind hield het aan de thuiswedstrijd tegen NEC evenveel punten over als verleden seizoen, geen.

RKC Waalwijk boekte dankzij een goede eerste helft een makkelijke zege op een pover spelend FC Volendam (3-0). Het kreeg wederom geen doelpunt tegen. RKC is nu koploper in de Holland Casino Eredivisie.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 35)


DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 Willem II SC Heerenveen 2 - 0
vr20.00 Vitesse AZ 1 - 2
.
za19.30 Roda JC RBC Roosendaal 0 - 2
za19.30 FC Twente PSV 0 - 2
.
zo12.30 Feyenoord NAC Breda 2 - 1
zo14.30 FC Groningen ADO Den Haag 2 - 0
zo14.30 FC Utrecht NEC 0 - 1
zo14.30 Ajax FC Zwolle 1 - 0
zo14.30 RKC Waalwijk FC Volendam 3 - 0

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. RKC Waalwijk 330097 - 0
2. Ajax 330094 - 1
3. PSV3210710 - 3
4. AZ320165 - 2
5. Feyenoord 320164 - 3
6. FC Groningen 320163 - 3
7. SC Heerenveen320162 - 2
8. Willem II 320164 - 6
9. FC Utrecht 311142 - 2
10. Roda JC 311145 - 5
11. NAC Breda 310233 - 3
12. FC Volendam310233 - 4
13.RBC Roosendaal310233 - 4
14. NEC310233 - 5
15. FC Twente310233 - 6
16. ADO Den Haag301211 - 4
17. Vitesse 300302 - 6
18. FC Zwolle 300300 - 5

Verkeersbordgooier opgepakt in Bathmen

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Bathmen is zondagochtend rond vier uur een 17-jarige jongen aangehouden door de politie omdat hij vanaf een viaduct over de A1 een drie meter lange paal met daaraan een verkeersbord op de rijbaan had gegooid.

Hoewel zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan, raakte een aantal auto's beschadigd doordat zij over het bord heen reden. Na overleg met de Officier van Justitie is de jongen in verzekering gesteld wegens poging tot doodslag.

Barcelona maakt goede start

Trainer Frank Rijkaard boekte gister meteen de eerste overwinning in de Spaanse competitie. Barcelona versloeg Athletic de Bilbao in de lastige uitwedstrijd met 0-1.

Philip Cocu maakte koppend al in de twaalfde minuut de enige treffer van de wedstrijd. Hij deed dat uit een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst. Bilbao was grote delen van de wedstrijd een gelijkwaardige tegenstander, de beloning daarvoor kreeg het echter niet. De verdediging van Barcelona zag er desondanks nog niet solide uit gisteravond.

Concurrent Real Madrid won ook, in eigen huis was ze nipt Betis Sevilla de baas (2-1).

"Stella McCartney stiekem getrouwd"

speedfreaxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dochter van ex-Beatle Paul McCartney, de Britse modeontwerpster Stella McCartney, is zaterdag op een landgoed op een afgelegen Schots eiland getrouwd met uitgever Alasdhair Willis.

Volgens Britse bladen is de plechtigheid zo veel mogelijk geheimgehouden. Zo hebben veiligheidsmensen het landgoed afgeschermd en is officieel niets over een huwelijk meegedeeld. De media zijn er echter van overtuigd dat McCartney met de 31-jarige Willis in het huwelijk is getreden.

[UPDATE] Boezemdijk bij Rotterdam laat water door

Water stroomt het land inDe boezemdijk langs nieuwbouwwijk Nieuw-Terbregge in Rotterdam laat water door. Er zit een gat in van vijftig meter. Het water van de Rotte stroomt nu dan ook het land in.

Het Hoogheemraadschap Schieland is nu bezig met het plaatsen van extra pompen om het water terug de boezem in te krijgen.

Eerst was er sprake van dat de dijk langs de Rotte was gaan schuiven, maar dat blijkt niet het geval. Het gaat dus om de dijk van de boezem.

Foto: Cyberbert

Update 1 september:

Een woordvoerder van Hoogheemraadschap Schieland meldde dat de huizen in de omgeving niet bedreigd worden. Wel is een aantal volkstuinen ondergelopen en zijn er vissen gestorven doordat ze op het droge kwamen te liggen. Er is zo'n 50.000 liter water uit het gat gestroomd.

Er is inmiddels een aannemer ingeschakeld om de verzakking te verhelpen. Om het water en de druk op peil te houden, moet de kade zo snel mogelijk dichtgemaakt worden. Dat zal gebeuren met houten schotten van ongeveer vijf meter, die afgedekt worden met grond.

Inspecties

Er zijn vijf mensen ingezet om inspecties te verrichten aan de dijk. Het probleem is volgens directeur N. Stijlen van het waterschap dat de inspecteurs niet naar de veenlaag binnenin de dijk kunnen kijken. Daardoor kunnen ze nooit met zekerheid zeggen hoe sterk de dijk is en laat een doorbraak als deze zich moeilijk voorspellen.

Het hoogheemraadschap zou graag meer inzicht willen hebben in de processen die zich onder de grond afspelen. Stijlen denkt dat hier geen sprake was van achterstallig onderhoud, maar zei wel dat hij geen garanties kan geven. "We zien alleen de buitenkant."

Soldaat herkrijgt na 60 jaar zijn horloge

Sir_Matthew had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse soldaat Jim Hoel heeft na 60 jaar zijn gouden horloge teruggekregen, nadat het in de Tweede Wereldoorlog bij zijn arrestatie door de Duitsers was afgenomen.

De nu 82-jarige Hoel was navigator toen hij in mei 1943 in een bommenwerper naar Nederland vertrok om een Amsterdamse elektriciteitscentrale te bombarderen. Hoels vliegtuig werd echter neergeschoten door de Duitsers; twee mannen kwamen om, Hoel en drie strijdmakkers werden gearresteerd.

Wat er daarna met zijn horloge, een cadeautje van zijn werkgever, is gebeurd, weet Hoel niet meer. Toen hij een paar dagen na zijn arrestatie naar een krijgsgevangenkamp werd gestuurd had hij het in ieder geval niet meer bij zich.

Vorige week kreeg Hoel het horloge in een pakketje weer terug. "Het gaf me kippenvel het weer te zien," zei hij. De Britse vrachtwagenchauffeur Peter Cooper had het horloge naar Hoel opgestuurd. Het was al jaren in bezit geweest van zijn 89-jarige buurman, die het van Coopers moeder had gekregen. Hoe zij aan het horloge is gekomen is onbekend.

Cooper wist Hoels adres te achterhalen doordat Hoel 60 jaar geleden zijn toenmalige adres in het horloge had laten graveren. Via internet kwam Cooper zo op het spoor van Hoels huidige adres.

Kind dood door gamende moeder

redfox3 herschreef voor ons het volgende bericht:

Een 3-jarig meisje uit Springdale USA is overleden nadat zij twee uur in een snikhete auto zat opgesloten.

De moeder zat op dat moment samen met haar vriend het spel 'Everquest' te spelen en was het meisje volledig vergeten. Toen ze na twee uur bedacht dat haar dochter nog in de auto zat, was ze inmiddels al overleden.

De vrouw kan nu een straf van drie tot tien jaar tegemoet zien, plus een boete van 10.000 dollar.

AZ trekt nieuwe spits aan

AZ heeft zich versterkt met Stein Huysegems (21). De jonge aanvaller is afkomstig van Lierse SK en tekende een contract voor vier jaar in Alkmaar.

Huysegems kon kiezen tussen AZ, Club Brugge, Hamburger SV en Dinamo Kiev. Uiteindelijk besloot hij om voor AZ te kiezen. "Ik wil me in de Nederlandse competitie doorontwikkelen, in navolging van enkele Belgische voorgangers. Ik ben nog jong en ben bereid om in mezelf te investeren", aldus Huysegems.

Huysegems wist in 116 wedstrijden voor Lierse SK 32 doelpunten te socren.

Vrouw verjaagt aanrander

wouterwouter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 22-jarige vrouw heeft vanmorgen in Wageningen een aanrander verjaagd. Een onbekende man vroeg de vrouw rond half zes naar de weg. De vrouw zei dat ze hem niet kon helpen, waarna de man haar oneerbare voorstellen begon te doen. Ook werd hij handtastelijk.

De vrouw wist de belager van zich af te duwen en rende weg, maar de man ging achter haar aan en bedreigde haar met een scherp voorwerp. Het slachtoffer wist het wapen te pakken te krijgen, waarop de man op de vlucht sloeg.

Het zou om een Oost-Europese man gaan, lengte rond de 1.70 meter. Verder had hij kort zwart haar en een stoppelbaard. De man sprak Nederlands. Hij had een grijze broek aan en droeg waarschijnlijk een zwarte leren jas. Volgens het slachtoffer is hij gevlucht in een zwarte, opmerkelijk hoekige auto.

Vooral Aziaten profiteren van azielszoekerspardon

De pardonregeling van minister Verdonk, die voor asielzoekers is ingesteld, blijkt vooral voor Afghanen, Irakezen en Iraniërs goed uit te pakken. De meerderheid van deze groep is alleenstaand, maar er zitten ook gezinnen tussen. Dat heeft de minister in het Radio-1 Journaal gezegd.

De regeling geldt voor asielzoekers die langer dan vijf jaar geleden een asielverzoek hebben ingediend, maar wat nog nooit is afgewezen. Er komen ongeveer 2200 honderd mensen voor deze pardonregeling in aanmerking.

Minister Verdonk benadrukte in het interview dat het pardon eenmalig is. "Zolang ik er zit, komt er niet nog één", aldus de minister van Vreemdelingenzaken.

Duiker zwemt 39 kilometer onder water

speedfreaxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 61-jarige Turkse duiker heeft in dertien uur en vijftig minuten 39 kilometer onder water afgelegd. De man zwom door de Bosporus, een zeestraat die de 'Zwarte Zee' en de 'Zee van Marmara' verbindt. Hij is hiermee de eerste mens die de ruim 39 kilometer lange tocht onder water heeft afgelegd.

Namik Ekin, een gepensioneerde commando van de Turkse strijdkrachten, heeft hiermee een plaatsje in het Guinness Book of Records verdiend, omdat hij ook de langste afstand ooit onder water heeft gezwommen.

Ekin startte gisterochtend in de Zwarte Zee. Hij heeft onder water een paar keer zijn zuurstoffles moeten verwisselen. Een boot begeleidde hem op zijn tocht en voorzag hem van vloeibaar eten. Om zich goed op zijn reis voor te bereiden, zwom Ekin drie maanden lang, elke dag vier tot vijf uur onder water.

Bij zijn aankomst in Istanbul veertien uur later, was Ekin zo vermoeid dat hij uit voorzorg naar het ziekenhuis is gebracht. Verder had hij last van zijn enkels en rug. Nadat zjn lichaamstemperatuur weer normaal was en hij extra zuurstof had gekregen, mocht hij weer naar huis.

Omstanders voorkomen ontvoering in Delft

Ferdo herschreef voor ons het volgende bericht, dat ook door Blaataap en Icekool gesubmit werd:

Een poging tot ontvoering van een 17-jarige jongen is mislukt door toedoen van de beoogde gijzelaar zelf en dankzij omstanders.

Op de Van Leeuwenhoeksingel in Delft probeerden de ontvoerders zaterdagmiddag de jongen in één van hun beide auto's te duwen, maar dit mislukte doordat de jongen fel tegenwerkte. Enkele omstanders die getuige waren van het voorval waarschuwden de politie. Die wist de ontvoerders vijfhonderd meter verderop aan te houden.

De verdachten en het slachtoffer worden door de politie verhoord; de auto's zijn, aangezien ze voorzien waren van valse Belgische kentekenplaten, in beslag genomen.

Aan de ontvoeringspoging heeft volgens de politie een mislukte zakelijke transactie ten grondslag gelegen.

Zomer 2003 toch niet de warmste ooit

Het warmterecord van 1947 (18,7 graden) zal naar alle waarschijnlijkheid niet worden overtroffen. Het KNMI verwacht dat de gemiddelde temperatuur van juni, juli en augustus 18,6 graden zal bedragen. Daarmee is de zomer van 2003 de op één na warmste zomer ooit.

Het koele weekeinde, met een gemiddelde dagtemperatuur van 14 graden (de nacht meegerekend) is hier schuldig aan. De meteorologische zomer eindigt officieel vandaag.

In de zomerperiode zijn wel diverse andere records gesneuveld. De Rijn stond nog nooit zo laag, met een peil van 7,17 boven N.A.P. te Lobith. Ook de graanoogst was nog nooit zo groot in Nederland. Het mooie weer heeft ook zijn tol geëist. Zo brak in Wilnis onverwacht de dijk door.

Nog drie mensen ziek door Campina-afperser

Melch had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die vorig jaar probeerde zuivelbedrijf Campina af te persen door verschillende producten te vergiftigen, heeft nog drie slachtoffers gemaakt.

Behalve de vrouw die in juni ziek werd, zijn een echtpaar en een andere persoon in mei ziek geworden na het eten van Campina-producten. Het echtpaar werd na het eten van Straciatella-yoghurt zelfs zo ziek dat ze moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

De man, die heeft bekend Campina af te willen persen, stopte thuis muizenkorrels in de toetjesverpakkingen, die hij daarna weer terugzette in de supermarkt. De rechtszaak tegen de 45-jarige verdachte begint naar alle waarschijnlijkheid half oktober.

VS willen paramilitaire macht in Irak

De Amerikaanse regering bekijkt de mogelijkheden om een grote paramilitaire macht in Irak op te richten. Deze macht zou paal en perk moet stellen aan de anarchie in het land. Volgens de krant de New York Times kan de macht al over een maand operationeel zijn in een aantal steden van Irak. De Verenigde Staten willen de macht laten bestaan uit Irakezen, die geen banden hebben met het oude regime.

De Amerikaanse regering was aanvankelijk sceptisch tegenover het idee. De regering had de vrees, dat de gewapende Irakezen elkaar gaan bevechten. Maar de recente aanslagen in Bagdad en Najaf hebben voor een omslag gezorgd, aldus het Amerikaanse dagblad.

Onduidelijk is nog of de nieuwe macht onder Amerikaans of Iraaks bevel zal gaan vallen.

"Verenigde Naties weg uit New York"

De Internationale Vereniging van Juristen heeft op haar jaarcongres in Lissabon voorgesteld het Handvest van de Verenigde Naties (VN) te wijzigen en het VN-hoofdkwartier te verplaatsen naar een meer neutrale plaats, in plaats van New York.

Als dit niet wordt gedaan, vreest de Vereniging dat de rol van de VN in de 21e eeuw sterk zal verminderen. Ook zou de Vereniging graag zien dat het vetorecht van de vijf permanente leden in de Veiligheidsraad (Verenigde Staten, Rusland, China, Groot-Brittanië en Frankrijk) opgeheven wordt. De nieuwe plaats van het hoofdkantoor zou bovendien moeten worden bepaald door alle leden van de VN, dus door de Algemene Vergadering.

De Internationale Vereniging van Juristen heeft ongeveer twee miljoen leden uit 110 landen. Ze wil de op het congres besproken plannen overhandigen aan de Secretaris-Generaal van de VN, Kofi Annan.

Zomerkanjer postcodeloterij gevallen bij groot gezin

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gezin uit Moordrecht met zestien kinderen is gisteren ineens miljonair geworden. Ze hebben namelijk de Zomerkanjer van de Nationale Postcode Loterij gewonnen. Gaston Starreveld, Martijn Krabbé en Winston Gerschtanowitz overhandigden zaterdag aan de familie een cheque van ruim 1,6 miljoen euro.

De Zomerkanjer bedroeg 5,8 miljoen euro en werd als volgt verdeeld: een wijkprijs van 1,5 miljoen euro en een postcode-straatprijs van 4,3 miljoen euro. De grote prijs viel op postcode 2841 NT. Er bleken tien deelnemers van de postcodeloterij in deze straat in de prijzen gevallen te zijn.

De wijkprijs was voor 1450 andere inwoners van Moordrecht, die wonen in wijk 2841. Zij krijgen ten minste 540 euro per lot, als zij vanaf het begin van dit jaar al meespelen.

Bobson vertrekt naar Espanyol

Kevin Bobson heeft per onmiddelijk NAC Breda verruild voor het Spaanse Espanyol. Vandaag is deadline van de UEFA voor transfers.

Bobson (22) kwam in 2001 van Ajax en wist in Breda te groeien. De linksbuiten speelde er alle competitiewedstrijden, waarin hij tienmaal trefezeker was.

Nu na twee seizoenen was hij toe aan nieuwe uitdaging, de tweede club van Barcelona Espanyol belooft hem dat te zullen bieden. Bij Espanyol speelt ook Jordi Cruijff.

Al zonder Bobson speelde NAC Breda vandaag in de Kuip tegen Feyenoord.

Filmopname 'Floris' kampt met tegenslagen

Door de droogte van deze zomer lopen de buitenopnamen voor de film Floris vertraging op. De film wordt geregisseerd door Johan Nijenhuis (oa Costa, Volle Maan) en moet het succes van de eerdere tv-serie van regisseur Paul Verhoeven gaan zien te evenaren. Floris zal vooralsnog november 2004 in premiere gaan.

FlorisVoor de buitenopnames op de Utrechtse Heuvelrug zijn in diverse scenes vuren en kanonschoten nodig, Staatsbosbeheer wil echter gezien de condities daar nu geen toestemming voor geven. Om op schema te blijven zullen nu studio-opnamen naar voren worden geplaatst. De regisseur hoopt dat het de komende week flink regent, er is voor toestemming zeker anderhalve week neerslag vereist.

Verleden week kampte Nijenhuis al met andere tegenslag, acteur Rutger Hauer zag af van medewerking. Hauer begon zijn succesvolle filmcarriere met zijn rol in de tv-serie Floris. Hij zag er nu echter onvoldoende uitdaging in. De rol zal nu worden gespeeld door Michiel Huisman. Deze nieuwe Floris zal in de film echter de zoon van de overleden Floris (Hauer) spelen. Nijenhuis: "Het maakt voor een regisseur niet zoveel uit of het nu 1510 of 1580 is".

Rusland heeft nieuw voorstel VN-resolutie Irak

Melch had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Russen hebben een nieuw voorstel over een VN-resolutie over Irak voorbereid, omdat onder andere Rusland en Frankrijk niet gelukkig zijn met het voorstel dat Amerika een internationale troepenmacht wil onder Amerikaanse leiding in Irak. Poetin heeft dit gezegd na een ontmoeting met de Italiaanse premier Berlusconi.

De Russen proberen hiermee de impasse die hierdoor ontstaan is op te lossen. Rusland vindt dat Amerika een te grote rol speelt, en wil graag een grotere rol voor de Verenigde Naties hebben. Volgens Poetin is er een tijdje gelden internationaal overleg geweest over de kwestie en komen de posities inmiddels dichter bij elkaar.

"De Verenigde Naties hebben niet achter de oorlog in Irak gestaan en zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen, maar zij willen wel het Iraakse volk helpen", zegt de Russische leider Poetin. Poetin wil een internationale stabilisatiemacht onder Amerikaans bevel wel steunen, mits de VN hun goedkeuring aan de troepenmacht hebben verbonden. Hij wil ook een nieuwe Irak-resolutie steunen als de VN een concrete rol krijgen in de wederopbouw van het land.

"We denken dat een nieuwe resolutie wenselijk is. Maar alleen als de VN effectief een rol kunnen spelen in de wederopbouw van Irak, de organisatie van het politieke en economische leven in het land en als de VN de leiding krijgen van het proces van democratisering van de maatschappij en de instelling van de machtsorganen", aldus Poetin.

Sirenetesten keren weer terug

Maandag om 12.00 uur wordt een oude traditie in ere hersteld. De maandelijkse landelijke test van de sirenes komt weer terug.

De maandelijkse sirenetest is zeven jaar geleden afgeschaft. De 4050 toen nieuw geplaatste sirenes zijn zo betrouwbaar, dat er in principe maar één test per jaar nodig is. Dat heeft een vervelend neveneffect: het geluid is onbekend en bijna niemand reageert nog op het alarm.

De overheid heeft daarom besloten dat de sirenes weer elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur precies hun geluid laten horen. Mensen in Den Haag hoeven niet in paniek te raken als ze de sirene een paar keer horen afgaan, want TNO onderzoekt daar ook meteen of de sirenes over goed te horen zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Postbus 51

Eerste Flashmob in Leeuwarden succes

Rizzo had ons via de newssubmit het volgende vertaald uit het Fries te melden:

Leeuwarden is zaterdagmiddag verrast door een Flash Mob. Het was de eerste keer dat het uit Amerika overgewaaide fenomeen in Friesland/Fryslân uitgevoerd werd. Een FlashMob is een onverwachte, vreemde actie van een groep mensen. Zo'n 50 mensen deden mee.

Na het ophalen van de opdracht bij een van de infopoints, moesten de deelnemers zich begeven naar het Station in Leeuwarden. Daar gingen de Friezen eerst de treinen overdreven bekijken, zodat de passagiers raar opkeken. Toen de trein naar Zwolle vertrok rende iedereen de trein achterna alsof men het erg jammer vond dat deze vertrok. Aan het einde van het perron werd de trein nog uitgezwaaid en pinkten sommigen een traantje weg. De FlashMob was daarmee een groot succes.                    (Foto: Omrop Fryslân)

Zwartrijder door intercity overreden

-DrugsBunny- en Woe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het NS-station in Zwijndrecht is een man gisterenavond rond 22.30 uur door de intercity van Rotterdam-Dordrecht overreden. De man overleed ter plekke. Het ongeval gebeurde, toen de man niet via de kaartcontrole de trein wilde binnengaan.

Het slachtoffer, een 23-jarige inwoner uit Zwijndrecht, stapte samen met zijn vriend uit de stoptrein Rotterdam-Zwijndrecht. Omdat ze geen kaartje bij zich hadden, besloten ze om achter de stoptrein het spoor op te lopen.

Het slachtoffer werd vervolgens overreden door de intercity die op het andere spoor passeerde. Zijn vriend kon op tijd aan de trein ontkomen en kwam met de schrik vrij.

Maker gevaarlijke variant Blastervirus opgepakt

MaXxX, core en Bl@@Rtjuh, hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FBI heeft de maker van een extra schadelijke versie van het Blastervirus, een achttienjarige jongen, opgepakt. Het virus legde twee weken geleden wereldwijd computerssystemen plat. De jongen, Jeffrey Lee Parson, is vrijdagmiddag opgepakt in een buitenwijk van Minneapolis.

FBI-agenten hadden tien dagen voor de arrestie al een inval gedaan in het huis. Daarbij werden zeven computers inbeslaggenomen. De jongen wordt ervan verdacht het originele Blastervirus te hebben gewijzigd met een code tot een B-variant. Hierdoor werd het virus het nog schadelijker. De verdachte zou volgens de FBI niet de maker zijn van het originele Blastervirus. Justitie zoekt nog naar die persoon.

Het Blasterwormvirus dook ruim twee weken geleden voor het eerst op internet op. Het virus was gemaakt om zich op de zwakke plekken van de Microsoftbesturingssystemen Windows XP en Windows 2000 te richten. Twee dagen na het originele Blastervirus circuleerde er ook de B-variant, die gebruik maakte van dezelfde fouten in Windows. Door het virus startten computers telkens opnieuw op en werd zodoende het computeren onmogelijk gemaakt. Meer dan 400.000 computers raakten wereldwijd geïnfecteerd met het virus.

Explosie bij boerderij in Rotterdam-Ommoord

henk.jansen, html-junky, Scotty, LoekB en Daleo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een boerderij bij Rotterdam-Ommoord is volledig verwoest door een enorme gasexplosie. De bewoonster van het huis raakte hierbij gewond en liep brandwonden op. Ze is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

De explosie vond zaterdagavond rond kwart over negen plaats langs de Rottekade in de gemeente Bergschenhoek. De kracht van de explosie was zo enorm, dat tot op kilometers afstand de ruiten schudden: niet alleen in Ommoord, maar ook in Zevenkamp, Bergschenhoek en Capelle aan den IJssel. Bovendien raakten de woningen in de directe omgeving zwaarbeschadigd. Zo zijn de gevels ontzet, deuren hangen scheef en veel ruiten zijn kapot.

Twee paarden die naast het huis stonden, konden in veiligheid worden gebracht. Meteen na de explosie brak er een grote brand uit. De brandweer had het vuur binnen een uur onder contrôle. Bovendien kon de brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar andere huizen met rieten daken. Er liggen overal brokstukken, zoals dakpannen, glas en stenen.

Zenden naar Middlesbrough

Middlesbrough huurt Boudewijn Zenden voor dit seizoen van Chelsea.

Zenden leek afgelopen week een deal te kunnen sluiten met het Franse Paris Saint Germain, maar die transfer ging niet door. Zenden kwam door de aankopen van de Russische eigenaar Abramovitsj van Chelsea niet meer aan spelen toe bij de Londense club.

Middlesbrough trok eerder ter versterking onder meer Gaizka Mendieta aan. Vermoedelijk zal Zenden wel in de basis starten. De ploeg staat momenteel een-na-laatste in het Premiership. Zenden speelde eerder bij PSV en FC Barcelona.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
©FOK.nl e.a.