[update] Vermist meisje is terecht

Het vermiste meisje Lusanne van der Gun uit het Friese Oldeberkoop is vermoedelijk terecht. Op het forum circuleert al enige tijd het bericht dat de bewoners van Oldeberkoop via omroepinstallaties is laten weten dat Lusanne in een hotel in Venlo gevonden is.

Om 22.00 uur zal de politie in Leeuwarden een persconferentie geven, aangezien er 'belangrijke ontwikkelingen' in de zaak zijn, wat erop kan duiden dat Lusanne daadwerkelijk gevonden is.

Ook is bekend geworden dat een nog onbekende man zaterdag ook een ander meisje in Oldeberkoop heeft aangesproken. Het meisje vertelde dit maandag aan haar leraar. Toen bekend werd dat Lusanne verdwenen was, is het meisje met de politie in contact gebracht. Of de zaken verband houden met elkaar is niet bekend.

Update 22.00

Het NOS Journaal meldt dat Lusanne levend terug gevonden is. Volgens een politiewoordvoerder kwam het meisje om acht uur 's avonds aanlopen bij een hotel in Venlo en meldde zij zich daar bij de balie. Het personeel schakelde hierop de politie in.

Lusanne verkeert op het eerste gezicht in goede gezondheid, hoewel ze nog onderzocht moet worden. Over de dader, of de omstandigheden waarin Lusanne heeft verkeerd, is nog niets bekend.