[update] Nieuw Nintendo-produkt lente volgend jaar

Volgens directeur Satoru Iwata is Nintendo bezig aan een nieuw produkt, dat in de lente van volgend jaar uit zou moeten komen. Over wat dit produkt precies in gaat houden wilde hij echter nog niet bijzonder veel loslaten, behalve dat het iets is wat "compleet anders wordt dan wat er nu bestaat", waar "iedereen gemakkelijk plezier van kan hebben" en "een samenvoegsel is van hardware en software". Het lijkt erop dat deze ontboezeming te maken heeft met de door Sony eerder aangekondigde PSP en PSX, die Nintendo zorgen moeten baren; de aandelenprijs van Nintendo zakte al toen Sony alleen maar een optisch schijfje onthulde.

Op de vergadering waar hij deze mededeling deed besprak Iwata ook de redenen van het krimpen van de spellenmarkt en gaf strategieën die het bedrijf gaat volgen om hierop in te spelen. Volgens de topman zijn spellen tegenwoordig vaak te uitgebreid en ingewikkeld, terwijl mensen juist behoefte hebben aan toegankelijke spellen. Nintendo wil dit jaar een "Club Nintendo"-website openen, waar leden spellen en aanverwante produkten kunnen kopen en door middel van een puntensysteem korting krijgen of produkten kunnen bestellen die niet te koop zijn. Deze website zal leden ook tips kunnen geven over waarin zij gezien eerdere bestellingen geïnteresseerd zouden kunnen zijn. De site zou het volgens Nintendo dalende effect van TV-reclames goed moeten maken.

Het gerucht dat Nintendo bezig is aan een online systeem als Microsofts Xbox Live! wijst Iwata van de hand. Volgens hem is Nintendo "helemaal niet geïnteresseerd in een systeem waarbij leden maandelijks moeten betalen".

Update 18:51

De volgende websites (dank aan Vagere_Hein voor het melden) weten te vermelden dat het waarschijnlijk om een Donkey Konga gaat, een muziektitel waar drums bijgeleverd worden die door de speler bespeeld moeten worden. De titel is bij Namco in produktie.
http://spong.com/index.asp?art=5395
http://www.cube-europe.com/news.php?nid=5185