Dubai bouwt onderwaterhotel

Solinski had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Arabische Golfstaatje Dubai wil het eerste onderwaterhotel bouwen. Het miljoenenproject, dat luistert naar de naam Hydropolis en dit jaar van start gaat, moet in 2006 klaar zijn.

Het hotel wordt gebouwd in de vorm van een reusachtige onderzeeŰr. De toegang wordt gevormd door een tunnel naar de oever, waar de ontvangstreceptie zich zal bevinden. Het hotel zal 220 kamers hebben en zal zich bevinden in de Perzische Golf. Daar hangt echter wel een prijskaartje van 441 miljoen euro aan vast.

Het project wordt gefinanciŰerd door de Duitser Joachim Hauser, die ook de architect is. Volgens hem zal het hotel 'lichaam, geest en ziel op een ongekende manier inspireren'. De kleine details van Hydropolis moeten nog uitgewerkt worden, maar het onderwaterhotel zou als het ware een vierde dimensie toevoegen aan het toerisme.

Dubai is aan het evolueren van een oliestaatje naar een toeristische trekpleister. Hiermee hoopt het emiraat minder afhankelijk te zijn van olie-inkomsten. Dubai wordt tegenwoordig volgebouwd, ook in de woestijn en in zee. Zo werd onlangs de bouw van de Burj Dubai aangekondigd. Die zou de Petronas Towers in Kuala Lumpur met hun 452 meter van de troon moeten stoten als hoogste gebouw. Hoe hoog de Burj Dubai zou worden willen de projectleiders echter nog niet verklappen.