FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 augustus 2003

Opblaasbruid leidt tot dubbelmoord

Een Braziliaanse man heeft zijn ouders om het leven gebracht toen zij van hem eisten dat hij van zijn opblaasbare "bruid" zou scheiden. De 44-jarige werkloze heeft zijn misdaad, die hij zaterdag heeft begaan, bekend aan de politie.

De man was in de waan dat de pop een mens was. Hij noemde het zijn "bruid" en praatte ertegen, zo verklaarde een kennis van de familie. Zijn gelovige ouders wilden echter dat hij zijn "bruid" weg zou doen. Toen zijn moeder ten einde raad met een schaar gaten in de opblaaspop knipte, ging de man door het lint. In deze woedeaanval wurgde hij zijn vader (70) en moeder (71).

Met dank aan Frggl voor het herschrijven en submitten van dit bericht!

Buschauffeur Connexxion in gracht geduwd

Femke is lief had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een chauffeur van een klein busje van busbedrijf Connexxion is vanmiddag rond 17:30 uur in het water van de Alkmaarse Voordam gegooid, nadat hij een fietsster had aangereden. De fiets van de vrouw kwam daardoor in het water terecht. De chauffeur werd in de gracht gegooid door een man die zich nogal opwond over de aanrijding.

Toen de chauffeur uit de gracht wilde klimmen, probeerde de man hem dat te beletten. Uiteindelijk slaagde de chauffeur er met behulp van enkele omstanders toch in om op de kant te komen. De gemoederen waren echter zo verhit dat de mannen slaags raakten. Wederom moesten omstanders de kemphanen uit elkaar halen.

De politie heeft de rust hersteld en de brandweer haalde de fiets uit het water.

Geen races voor Badoer

Ferrari-testrijder Luca Badoer, die eerder in de Formule 1 voor Minardi en het inmiddels niet meer bestaande Forti reed, droomt niet meer van een terugkeer op de grid met een Ferrari.

Hij is als testrijder naar Ferrari gegaan met het idee dat als opstap te kunnen gebruiken om met de rode bolides te kunnen gaan racen. Inmiddels heeft hij geaccepteerd dat hij als testrijder de wagens van coureurs Michael Schumacher en Rubens Barrichello helpt ontwikkelen. Hij is er zelfs mee accoord dat de 'tweede' testrijder, Felipe Massa, als reservecoureur naar alle races mag. "Mijn baan is de ontwikkeling van de wagen vooruit laten gaan," aldus Badoer in zijn zesde achtereenvolgende jaar in dienst van Ferrari.

Ferrari President Luca di Montezemolo zegt dat de harde werker Badoer zo lang hij wil bij het team mag blijven.

De Italiaan kijkt naar de positieve kanten van zijn baan: "Ik houd van rijden meer dan van wat ook en ik mag in de beste wagen rijden, dat is de Ferrari. Ik houd ook van de technische kant, vooruitgang boeken en continu proberen te verbeteren en nieuwe dingen testen."

Zoals bijna iedereen die een Formule 1 wagen bestuurt wilde ook Badoer, die in 1992 nog Formule 3000 kampioen was, om posities vechten met de top van de Grand Prix. "Natuurlijk zou ik graag voor Ferrari willen racen," glimlacht de Italiaan. "Maar dat is niet mogelijk. Ik mag mijn baan om wat het is. Ik vind het leuk."

Microsoft verhuist updatesite naar Linux

PIM4EVER, Mikker en tripleforce hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanwege de snelle opmars van de Blaster-worm, heeft Microsoft besloten dat hun updatesite, het waarschijnlijke doelwit van de worm, vanaf nu zal worden gehost op een Linux-machine.

De worm zorgt ervoor dat alle besmette computers samen een serie dDOS-aanvallen zullen uitvoeren op de site Windowsupdate.com. De eerste van die aanvallen wordt morgen verwacht. Die site draaide tot gisteren op een Windows Server 2003-systeem bij Microsoft, maar sinds vandaag is de site overgebracht naar Akamai, een van de grootste hostingbedrijven ter wereld. Daar heeft de site nu ook een ander ip-adres. Microsoft investeerde overigens in 1999 al in Akamai, terwijl dat bedrijf voor zijn hostingactiviteiten gebruik maakt van Linux-systemen.

Beveiliging belangrijker dan gezichtsverlies

Martijn Mooijman, beveiligingsexpert van Obit, denkt dat Microsoft het gezichtsverlies dat het door deze actie lijdt op de koop toe neemt. "Ze nemen blijkbaar het zekere voor het onzekere nu een aanval dreigt en hebben de site snel ondergebracht bij iemand die het wel denkt aan te kunnen. Microsoft wil niet het risico nemen dat de rest van zijn netwerk in een eventuele crash van Windowsupdate.com wordt meegezogen."

De site Windowsupdate.com is vandaag niet bereikbaar vanwege de 'verhuizing'. Mensen die toch een update willen, kunnen gebruik maken van de volgende site: http://windowsupdate.microsoft.com.

India wil naar de maan reizen

prenobe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan de overheid van India ligt, gaat er nog voor het jaar 2008 een onbemand ruimteschip naar de Maan. Dat heeft de Indiase minister-president Atal Behari Vajpayee vandaag laten weten. "De naam van de missie wordt Chandrayan Pratham (eerste reis naar de maan)", zo zei hij. De missie wordt gezien als vertoon van de wetenschappelijke capaciteiten van het land.

De Indian Space Research Organisation, de nationale Indiase ruimtevaartorganisatie, diende drie jaar geleden de eerste plannen om een ruimteschip naar de maan te sturen in. Het project gaat 80 miljoen euro kosten.

"De Hoop Scheffer kandidaat secretaris-generaal NAVO"

Het NOS Journaal meldt dat minister De Hoop Scheffer één van de drie overgebleven kandidaten is voor de post van secretaris-generaal van de NAVO. De Hoop Scheffer zelf spreekt het nieuws tegen.

Volgens een Amerikaanse NAVO-diplomaat zouden de kansen van De Hoop Scheffer hoog zijn. Geen enkel land zou zijn kandidatuur afwijzen. De kandidatuur van Ruud Lubbers strandde op een veto van de VS.

Op 1 januari stapt de huidige secretaris-generaal, Lord Robertson, op. Traditioneel is de politieke leidsman van de NAVO een Europeaan. Opperbevelhebber is traditioneel altijd een Amerikaan. De laatste Nederlandse secretaris-generaal van de NAVO was Joseph Luns.

Verdachte van Brunssumse moord opgepakt

Psycho_Taz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen woensdagavond werd in het Limburgse Brunssum een lijk gevonden. Het lichaam werd gevonden in de achtertuin van een woning aan de Voorstraat. Volgens de politie is het slachtoffer, de 32-jarige Roy Koeblal uit Heerlen, doodgestoken.

Inmiddels heeft de politie een mogelijke dader opgepakt. Het gaat om de 36-jarige eigenaar van het huis aan de Voorstraat. De man zorgde wel vaker voor problemen en staat in de buurt bekend als een kleine crimineel. Zijn buren verdenken hem dan ook van de moord op Koeblal. De man wist dat er naar hem gezocht werd, en nam donderdagavond zelf contact op met de politie. Daarop werd hij aangehouden in Ohé en Laak, waar hij zich schuilhield.

In de eerste verklaring die hij bij de politie aflegde, heeft de verdachte bekend dat hij de Heerlenaar doodgestoken heeft. Waarom hij het gedaan zou hebben, is nog niet bekend. Maandag zal de man in Maastricht voorgeleid worden voor de officier van justitie. Voor het onderzoek in deze zaak krijgt de politie van Limburg-Zuid hulp van zeven andere rechercheurs, drie van de marechaussee en vier uit de regio's Brabant en Limburg-Noord.

Puntverlies voor PSV en Roda JC

De kop is er af, de eerste wedstrijd van het seizoen 2003-2004 eindigde in een 2-2 gelijkspel. In Kerkrade hielden Roda JC en PSV elkaar in evenwicht.

PSV begon sterk aan het duel, Mateja Kezman -wie anders- scoorde al na twaalf minuten de openingstreffer. Roda JC antwoordde via Yannis Anastasiou, die, nadat hij was neergelegd door John de Jong, de penalty verzilverde. Vlak voor rust scoorde Kevin van Dessel met een schuiver van afstand de 2-1.

PSV kwam andermaal goed uit de kleedkamer, wederom Kezman schoot de bal binnen. Na de tweede gele kaart voor Eric Addo, kwam Roda JC onder druk te staan. Rommedahl schoot op de lat. Vlak voor tijd moest ook Fatih Sonkaya van Roda JC nog met zijn tweede gele kaart voortijdig naar de kleedkamer. De 2-2 stand bleef echter onveranderd op het bord.

Scheidsrechter Bossen zette met overige gele kaarten voor Senden, De Jong en Van Bommel hopelijk niet de toon voor dit seizoen. Het duel leek niet dermate onvriendelijk.

Mobiele bellers ontvangen foute nota

legacythe2nd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honderden mobiele bellers in de regio Utrecht hebben ten onrechte een rekening gekregen voor een vermelding in de telefoongids. Hen is 15 euro berekend terwijl de vermelding gratis is. Waarschijnlijk hebben ze dat bedrag ook in 2001 en 2002 moeten betalen.

De foute facturen kwamen aan het licht toen een oplettende mobiele beller naar Telefoongids Media BV belde. Dit bedrijf beheert de telefoongids. Woordvoerder Susan Duinhoven van het verzelfstandigde uitgeversbedrijf kon na een dagen durend intern onderzoek bevestigen dat 324 klanten halverwege juli een foutieve factuur hebben gekregen. Alle gedupeerden krijgen binnenkort een brief met excuses voor de gemaakte vergissing. "De factuur moet als niet verzonden worden beschouwd", zegt Duinhoven.

De bedragen die andere jaren betaald zijn, worden niet meer teruggegeven. Het is bijna niet meer na te gaan welke bedragen toen door wie betaald zijn. Daarbij was de telefoongids toen in beheer van KPN. Overigens kunnen de benadeelden zelf op de telefoonnota's van 2001 en 2002 nagaan of er voor de vermelding van een mobiele nummer geld is overgemaakt. Is dat het geval, dan kan bij de uitgever van telefoonboeken om restitutie worden gevraagd.

De oorzaak van de fout is dat de computer van de uitgever dacht dat het om een tweede vermelding ging van hetzelfde telefoonnummer.

Feyenoord beboet door tuchtcommissie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Feyenoord en de spelers Robin van Persie en Glenn Loovens gestraft voor het niet afstaan van de genoemde spelers voor een interland van Jong Oranje met Wit-Rusland.

Feyenoord had besloten de beide spelers mee te nemen op oefentrip naar Azie. De KNVB had ze echter opgeroepen om mee te gaan naar Wit-Rusland. Dat land schakelde Jong Oranje vervolgens definitief uit voor deelname aan de Olympische Spelen.

De KNVB gaf Feyenoord een boete van 25.000 euro. Daarnaast zullen, bij herhaling van het feit binnen twee jaar, bij de club drie winstpunten in mindering worden gebracht. Van Persie en Loovens ontvingen beiden een voorwaardelijke schorsing van twee duels. Feyenoord beraadt zich op een hoger beroep.

Inbreker gepakt met luxaflex nog om been

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een tip van een getuige die zag dat er in een kantoorpand in Almere werd ingebroken, kwam de politie ter plaatse. De dief probeerde zich snel uit de voeten te maken, door door een kapot raam van het kantoorpand naar buiten te springen. Er volgde een achtervolging. Na korte tijd kon de politie de man aanhouden.

De man liep op dat moment nog met een luxaflex om zijn been, die hij klaarblijkelijk had meegetrokken bij zijn sprong uit het raam. Voor het kantoorpand trof de politie een auto met draaiende motor aan. Deze bleek te zijn gestolen. De gearresteerde man bleek nog drie straffen van in totaal 92 dagen hechtenis open te hebben staan. De politie heeft de 30-jarige man, die overigens geen vaste woonplaats had, ingesloten.

Vibrerende beha verraadt gsm-dievegge

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Taipei (Taiwan) is een vrouw aangehouden nadat een gsm in haar beha begon te vibreren. De vrouw had de telefoon, die eigendom was van de eigenares van een lingeriewinkel, net daarvoor gestolen.

Het voorval deed zich voor in een drukbezochte lingeriewinkel. De vrouw zag dat de eigenares van de winkel haar telefoon onbewaakt op de balie had laten liggen. Ze besloot de gsm te pakken en in haar beha te verstoppen. Net op dat moment belde de man van de eigenares, waardoor de boezem van de dievegge begon te schudden.

"Ze probeerde haar borsten te bedekken met haar handtas en liep de winkel uit, maar werd aan de uitgang tegengehouden door de eigenares, die op zoek was naar haar gsm", aldus een woordvoerder van de politie. Overigens had een verborgen camera de diefstal ook opgenomen.

Stuk ijs valt op woning in Twentse Enter

illepo.nl en Psycho_Taz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bewoners van een woning in het Twentse Enter moeten gisteren heel erg geschrokken zijn toen er plotseling een stuk ijs uit de lucht kwam vallen. Er vielen geen gewonden. Het is ijs is waarschijnlijk van een vliegtuig gevallen, de politie onderzoekt van welk vliegtuig.

De bewoners van de woning hoorden gistermiddag ineens een hele harde klap. In de tuin zagen zij dat er dakpannen van het dak waren afgevallen. Op het pad naast het huis vonden zij twee stukken ijs. De grootste was ongeveer 15 bij 15 centimeter. De 69-jarige bewoner heeft de stukken ijs in zijn vriezer gelegd als bewijsmateriaal voor de verzekering.

Het verhaal doet denken aan nieuws dat we enige tijd geleden brachten. Toen kwam er op slechts enkele meters afstand van een zonnende man een stuk ijs terecht. Dat gebeurde in het Belgische Eupen. Ook in Apeldoorn deed zich onlangs een soortgelijk geval voor.

Nieuwste trend in de VS: voetfacelift

River had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het land van de onbegrensde mogelijkheden kunnen vrouwen sindskort duizenden dollars betalen om hun voeten te laten aanpassen. Zo kunnen ze voortaan de felbegeerde superhoge hakken van topdesigners als Manolo Blahnik en Jimmy Choos dragen. Om creaties van deze ontwerpers te dragen moet je over slanke en fijngevormde voeten beschikken. Vrouwen die die niet van nature hebben, kunnen zich hiervoor laten behandelen in een kliniek.

De behandelingen gaan erg ver; teenbotjes worden verwijderd, voeten in de gewenste vorm gesculptuurd en zelfs liposuctie (het wegzuigen van vet) wordt toegepast. Suzanne Levine, chiropodist in New York, vertelt in de Engelse krant Daily Mail dat zij het nog nooit zo druk heeft gehad. Voor 300 dollar spuit zij collageen in voetzolen.

Voor zover bekend zijn dit soort cosmetische ingrepen in Nederland nog niet gedaan. Chris Visser, die in het bestuur zit van de Stichting Loop wijst de nieuwe trend af. "Ik ben er absoluut geen voorstander van. Het is uiterst ongezond." Hoewel de ingrepen niet meteen schadelijk zijn, hebben ze volgens Visser uiteindelijk verregaande lichamelijke gevolgen. "Voeten zijn immers de basis van je lichaamshouding. Als je daar wat aan verandert, leidt dat tot een andere stand van je knieën, je rug en je nek. Hierdoor kunnen spieren en gewrichten overbelast raken."

Nieuwe spits voor Roda JC

Roda JC heeft een vervanger voor Tom Soetaers aangetrokken, het gaat om Arouna Kone. De Ivoriaan tekende vanmiddag een contract.

Na het late vertrek van Soetaers naar Ajax, bleek Roda JC slagvaardig in de strijd om Kone. De speler van Lierse SK had ook belangstelling van het Belgische RSC Anderlecht en het Corsicaanse Bastia. Roda JC wist het 19-jarig talent echter toch naar Kerkrade te halen.

Kone speelde vorig jaar 32 competitiewedstrijden in Belgie, hij scoorde daarbij elf maal, daarnaast gaf hij negen assists. Kone zal bij Roda JC vanaf de linkerflank gaan spelen. Met voorts Cristiano (22) voorin, heeft Roda nu een jonge aanvalslinie, waarbij voor Yannis Anastasiou (30) een veteranenrol lijkt weggelegd.

Uitvaartbedrijf verliest lijkkist op de weg

Hansje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een busje van PC Uitvaartzorg is op de Ookmeerweg in Amsterdam-Osdorp een kist verloren tijdens een transport. De kist werd van het ene uitvaartcentrum naar het andere gereden. Het busje verloor in een bocht de kist en terwijl de nietsvermoedende bestuurder doorreed, bleef de kist op de kruising achter.

De medewerkers van PC Uitvaartzorg zijn erg onder de indruk. Het verliezen van de kist wordt als een absolute blamage ervaren. Volgens Erik Meijer van PC gebeurde zoiets nog niet eerder. "In ons vak loopt respect voor de overledene als een rode draad door alles heen. De persoon in kwestie wordt aan ons toevertrouwd; zoiets als dit is echt het laatste dat je aan een familie wilt vertellen."

Een chauffeur van het openbaar vervoerbedrijf GVB uit Amsterdam zag het incident gebeuren. Hij parkeerde direct zijn bus en tilde de kist naar binnen. Een toevallig passerende medewerker van PC waarschuwde zijn collega op zijn mobiele telefoon. Vervolgens hevelde hij, met de GVB'er, het stoffelijk overschot vanuit de streekbus over naar zijn rouwauto. Het stoffelijk overschot raakte bij de val overigens niet beschadigd. Ook hoefde de uitvaart niet te worden uitgesteld.

Dat de bestuurder niets merkte is niet zo vreemd, denkt Meijer. "Hij hoorde wel wat getoeter, maar dat hoor je natuurlijk vaker op de weg." Vooralsnog is niet bekend hoe de deuren van de auto open konden gaan. Het bedrijf onderzoekt dat nog. De familie van de overledene is meteen ingelicht. Deze reageerden 'zeer coulant'.

Vitesse strikt shirtsponsor

Op de valreep zijn de zorgen voor Vitesse weer even voorbij. De naam van het bedrijf Sunweb zal dit seizoen op het shirt prijken.

De financiele situatie bij de Arnhemmers is nog altijd precair. Ex-voorzitter Karel Aalbers lijkt terug te gaan keren bij de club. Hij zou een aantal sponsors meebrengen. Enkel de gemeente Arnhem, dat een treddingsplan tracht te realiseren, is op zijn terugkeer tegen.

De nieuwe shirtsponsor zorgt dat de ergste nood weer voor even geleden is. Eerder mocht een bierbrouwer wegens wetgeving niet meer (shirt)sponsoren.

Bieroorlog in Groningen om nieuwe studenten

AbriCadaBra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een ware drankoorlog ontstaan in de slag om de nieuwe student. Twee discotheken in Groningen bieden nu een hele avond onbeperkt drinken aan voor 15 euro. De politiek is niet blij met het nieuwe initiatief.

Ook de verslavingszorg en de GGD zijn niet blij met de nieuwe ontwikkeling. Zij wilden net nu beginnen met een uitgebreide campagne tegen overmatig alcoholgebruik. In Groningen zijn er al happy hours, waar drank gedurende een uur goedkoper is. En daar komt dus nu het all-in drinken bij.

Hoofdredacteur van Playboy ontslagen

Peter Yeh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hoofdredacteur van het erotische maandblad Playboy is ontslagen. De hoofdredacteur, Paul Koopal, is 'verplicht' met vakantie. Chef redacteur Jan Peter Jansen leest de persverklaring voor: "Als gevolg van een verschil in zicht over het te voeren beleid met de uitgever is de hoofdredacteur tijdelijk niet werkzaam op de redactie van Playboy. Zijn taken worden waargenomen door chef-redacteur Jan Peter Jansen. We hopen zo snel mogelijk met een definitieve oplossing te komen".

Het bericht komt nu net nadat bekend is geworden dat Hans Verstraaten is aangesteld als hoofdredacteur van Sanoma Men's Media, de nog op te richten mannenbladentak van Sanoma. Onder deze uitgeverij valt Playboy ook. Volgens Jansen heeft de komst van Hans Verstraaten in elk geval niets met de onenigheid te maken.

Het gaat sowieso niet goed in de mannenbladen-wereld. Onlangs werd Penthouse failliet verklaard.

Yorin FM gaat bergaf

Pieter de Wit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gaat niet goed met Yorin FM. Nadat dj Timur Perlin weg is gegaan naar 3FM gaat nu ook Boris van Zonneveld het station verlaten. Ook met het aantal luisteraars gaat het niet goed. In de jongste luistercijfers haalde het station maar een marktaandeel van 2,8 procent.

Doordat het zo slecht gaat komen de geruchten ook op gang. Zo zou eigenaar Holland Media Groep het station willen verkopen omdat ze zelf geen heil meer ziet in het radiostation.

Freestyle Friday: De zoute zilte zee

Help! De dijken staan droog, het land klinkt in. Meer water binnenlaten! Ik denk dat wij jongeren nauwelijks de ironie van dit alles kunnen inzien omdat we niet met overstromingen hebben geleefd, maar jongens jongens wat leven we in een omgekeerde wereld de laatste tijd.

De Freestyle Friday is er weer om je de dichterlijke vrijheid te geven waarnaar je zo snakt. Dus klikt verder en dicht mee!

[update] Vliegtuigje neergestort in Teuge

Oxxie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om tien minuten over één vanmiddag is in een maïsveld vlakbij het vliegveld van Teuge een sportvliegtuigje van het type Cirrus neergestort. In het toestel zaten een pilote en een andere vrouw. Een van de vrouwen is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. Het andere slachtoffer is met een traumahelikopter vervoerd naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

Het ongeluk deed zich vermoedelijk voor door turbulentie die werd veroorzaakt door een landende helikopter. Het toestel raakte hierdoor uit koers, en de pilote van het vliegtuigje slaagde er niet in om het vliegtuigje onder controle te krijgen.

De vrouwen namen deel aan de International Ladies Cup 2003, een wedstrijd in precisievliegen voor vrouwen. De organisatie heeft het evenement inmiddels afgelast, het is nog onduidelijk of de wedstrijden morgen worden hervat.

Update 16:59

'Leven op aarde veel eerder ontstaan dan gedacht'

Linz, River, Lilja, [ Dr.A ] en Deimos000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het leven op aarde is wellicht veel eerder ontstaan dan tot nu toe altijd werd aangenomen. Dit vermoeden wetenschappers van de Universiteit van Massachusetts na de ontdekking van een nieuw bacterieachtig organisme.

Stam 121, zoals de wetenschappers het nieuwe organisme voorlopig noemen, bleek sterker dan alle andere bekende bacteriën. Met gemak overleefde het een temperatuur van meer dan 120 graden Celsius. Tot nu toe waren er alleen bacteriën die maximaal 110 graden Celsius overleefden bekend.

Ook tien uur in een drukvat bij een temperatuur van 121 graden Celsius, wat normaal elk levend wezen doodt, overleefde de bacterie. Sterker nog: er vond zelfs celdeling plaats. Pas bij 130 graden Celsius stierf het organisme. Ook de wijze van stofwisseling van Stam 121 was nieuw voor de wetenschappers. De bacterie gebruikt namelijk ijzer om zijn voedsel te verbranden.

Omdat dit organisme zulke extreme temperaturen en omstandigheden kan overleven, is het mogelijk dat het leven op aarde veel eerder is ontstaan dan tot nu toe altijd werd aangenomen. Omdat de aarde vroeger veel warmer was, nam men aan dat er toen geen leven heeft kunnen plaatsvinden. Dat blijkt nu dus toch te hebben gekund. Ook mogelijk leven op andere planeten komt door de ontdekking in een ander daglicht te staan.

De bacterie werd gevonden in het ravijn van Juan de Fuca in de Grote Oceaan. Het ravijn is meer dan twee kilometer diep, en er bevinden zich onderwatergeisers die chemische stoffen als ijzer en fosfor uit de ondergrond blazen. De waterdruk op die diepte is immens en er is geen zonlicht.

3FM stopt met de Dik Voormekaarshow

f1sven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

3FM stopt in september met de Dik Voormekaarshow. 3FM-zendercoördinator Luyckx vindt dat het programma van André van Duin en Ferry de Groot niet langer bij de jongerenzender past. Een woordvoerder van de TROS heeft het nieuws bevestigd.

De TROS heeft nog geprobeerd het programma onder te brengen bij Radio 2, maar daar zat het zendschema al vol. Ook stopt de TROS met het programma vanwege de bezuinigingen bij de publieke omroep, die ook TROS-radio treft.

'Dik Voormekaar' zat jaren bij de NCRV en werd later via de TROS uitgezonden op 3FM. Op dit moment luisteren wekelijks ongeveer 300.000 mensen naar de show. De manager van Van Duin wil proberen het programma onder te brengen bij een commercieel radiostation.

Tekort aan kunststof flessen in Nederland door hitte

nothandy en Daantjuh! hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is in Nederland een tekort aan kunststof flessen ontstaan. De Nederlandse Frisdrankenindustrie (NFI) roept consumenten op de lege flessen zo snel mogelijk in te leveren.

Volgens de NFI hebben Nederlanders veel meer flessen thuis staan dan normaal. Dit heeft alles te maken met het warme weer, waardoor Nederlanders veel frisdrank hebben gedronken.

Overigens dreigen er geen lege schappen in supermarkten, "maar hoe sneller de flessen worden ingeleverd, des te sneller ze kunnen worden gevuld", aldus een woordvoerster van de NFI.

Douane onderschept 4,3 miljoen sigaretten

Psycho_Taz, Deimos000 en Daantjuh! hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorig weekend heeft de douane in Groningen 4,3 miljoen illegale sigaretten onderschept. De sigaretten waren verstopt in grote metalen luchtfilters op een oplegger bij Drouwen, gemeente Borger (Drenthe). Dit heeft de douane vandaag bekend gemaakt.

De douane vond de filters verdacht vanwege het gewicht er van. Een tabaksspeurhond sloeg alarm bij controle. Toen de metalen filters werden geopend bleken er ongeveer 4,3 miljoen sigaretten in verborgen te zijn. De sigaretten waren bestemd voor Engeland.

Als de 4,3 miljoen sigaretten in Nederland op de markt waren gebracht, zou circa 477.000 euro aan belasting zijn ontdoken. In Engeland zou dat circa 1,2 miljoen euro zijn.

Dick Advocaat geeft selectie vrij

Bondscoach Dick Advocaat heeft de selectie voor het oefenduel van 20 augustus met Belgie bekend gemaakt. Opvallend is daarbij de hernieuwde selectie van Ajacied Wesley Sneijder. Fernando Ricksen ontbreekt.

De selectie:
Doel: Edwin van der Sar (Fullham), Ronald Waterreus (PSV)

Verdediging: Frank de Boer (Galatasaray), Giovanni van Bronckhorst (Arsenal), André Ooijer (PSV), Michael Reiziger (FC Barcelona), Jaap Stam (Lazio Roma), Boudewijn Zenden (Chelsea)

Middenveld: Ronald de Boer (Glasgow Rangers), Mark van Bommel (PSV), Paul Bosvelt (Manchester City), Phillip Cocu (FC Barcelona), Edgar Davids (Juventus), Marc Overmars (FC Barcelona), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax)

Aanval: Jerrel Hasselbaink (Chelsea), Pierre van Hooijdonk (Fenerbahce), Patrick Kluivert (FC Barcelona), Roy Makaay (Bayern München), Ruud van Nistelrooij (Manchester United) en Rafael van der Vaart (Ajax)

Moens eist terugkeer in selectie AZ

Keeper Oscar Moens eist een plaats in de selectie van AZ. De arbitragecommissie stelde hem gister in een zaak betreffende een loonsconflict in het gelijk en besloot tot opheffen van het beslag op zijn bezittingen.

De keeper werd eerder uit de selectie verwijderd nadat hij aanspraak maakte op een achterstallig bedrag dat sponsor DSB hem moest betalen inzake het portretrecht. Moens was van mening dat de club, hierover de loonbelasting zou moeten afdragen. Op grond van het conflict verloor Moens vervolgens zijn plaats.

Met de positieve uitspraak van de rechter op zak, wil Moens nu weer een plaats in de selectie afdwingen. Over anderhalve week zal wederom de arbitragecommissie zich over zijn verzoek buigen. AZ bekijkt ondertussen op welke manier de club de loonbelasting wèl op Oscar Moens kan verhalen.

Oorzaak stroomstoring VS nog onbekend

Donderdag is het noorden van de Verenigde Staten zonder stroom te komen zitten. In New York ontstond er grote chaos, en renden mensen de straat op. Er zijn voor zover bekend geen ernstig gewonden gevallen.

Naast New York is er een stroomstoring geweest of nog steeds in Cleveland, Ohio; Detroit, Michigan; Erie, Pennsylvania, Toronto and Ottawa, Canada; Niagara Falls, Niagara Falls, Ontario en andere steden. Eenentwintig elektriciteitscentrales vielen door een cascade-effect binnen drie minuten uit, waaronder tien kerncentrales.

Rond middernacht kwam een gedeelte, 61800 Megawatt, weer op gang, zegt de North American Electric Reliability Council. Grote delen van de VS zitten echter nog steeds zonder stroom. Verwacht wordt dat Detroit en andere steden pas zondag weer stroom krijgen. In het gebied wat nog zonder stroom zit wonen vijftien miljoen mensen.

Eerdere berichten zeiden dat de storing in het Niagara Mohawk systeem begonnen zou zijn, maar William Edwards, president van het bedrijf zegt dat dit niet zo is. Ook is het uitgesloten dat het een terroristische aanval betrof, aldus de FBI. Vooralsnog is het een raadsel wat de stroomstoring veroorzaakt heeft.

AEL beticht politie van moord

amsterdam19 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabische Europese Liga (AEL) heeft zich ook gemeld in de zaak van de, door de politie, doodgeschoten Marokkaan Driss Arbib. In de Telegraaf staat een verklaring van de Liga, waarin ze haar leden oproept om aanstaande zaterdag mee te demonstreren op het Mercatorplein in Amsterdam

In de verklaring, die opgesteld is door AEL-bestuurslid Nabil Marmouch, staat dat alle ''broeders en zusters'' een stevig geluid moeten laten horen omdat ''op en rond het Mercatorplein Marokkaanse jongeren worden geterroriseerd door de Amsterdamse politie''. Volgens de AEL is ''buitensporig en onnodig geweld aan de orde van de dag. De politie voert repressie en intimidatie uit tegen Marokkaanse jongeren''.

Daar waar het organiserende 'Comité tegen zinloos politiegeweld en discriminatie', gisteren aan burgemeester Cohen heeft laten weten niet meer over een ''moord'' te zullen spreken, meent de AEL dat Arbib ''gericht in de borst is doodgeschoten'' door de politie. In het onderzoek van de Rijksrecherche heeft de AEL geen enkel vertrouwen.

LPF wil verbod

De LPF heeft burgemeester Cohen opgeroepen om de demonstratie komende zaterdag te verbieden. LPF-Kamerlid Joost Eerdmans beschouwt de betoging op het Mercatorplein als een actie die specifiek tegen de politie is gericht. Hij acht de kans groot dat de betoging uit de hand loopt. De eis van het comité dat de ME niet zichtbaar aanwezig mag zijn, noemt hij absurd.

Burgemeester Job Cohen is echter niet van plan de demonstratie te verbieden. De organisatie van de demonstratie verwacht zo'n 2.000 betogers en heeft een eigen ordedienst van 80 man geformeerd. Leden van het Marokkaanse comité zullen de wijken in Amsterdam-West ingaan om jongeren op het hart te drukken geen rellen te gaan schoppen.

Cohen heeft wel laten weten dat de politie gewoon aanwezig zal zijn bij de demonstratie op het Mercatorplein. Volgens de burgervader zal ook de Mobiele Eenheid in de buurt zijn, maar wel op een afstand.

Volgens de Telegraaf circuleren er geruchten over een tegendemonstratie, die door Nederlanders zou worden georganiseerd. Duidelijkheid is daarover niet te krijgen.

De organisatie is zelf niet bang dat de woede zich tegen de politie keert. "Onze intentie is absoluut niet om op de vuist te gaan", zei Miriyam Aouragh van de Internationale Socialisten, die woordvoerder is van het comité.

''Te veel seks in biologieboek''

Freeze_LB, Petra76, Deimos000, 1-of-6Billion en -=[Edstasy]=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal reformatorische middelbare scholen willen een biologieboek veranderd zien, omdat de afbeeldingen in hun ogen te aanstootgevend zijn. De reformatorische scholen in de regio Apeldoorn, Kampen en Amersfoort willen nu een gekuiste versie van het biologieboek.

Het gaat om zo'n 5.000 boeken die uitgeverij Wolters Noordhoff moet gaan aanpassen. De hoofdstukken waarin de menselijke seksualiteit wordt behandeld, moeten direct geschrapt worden, menen de scholen. De afbeeldingen in de originele druk zouden te confronterend zijn voor de leerlingen van de onderbouw.

De reformatorische scholen benadrukken dat de inhoud van het boek de 'toets van Gods woord' moet kunnen doorstaan. Wolters Kluwer vindt het allemaal prima, maar heeft wel laten weten dat de scholen zelf moeten opdraaien voor de kosten.

Onderzoek naar dood 3-jarig jochie

In Helmond is de politie een onderzoek begonnen naar de plotselinge dood van een 3-jarige peuter in een woning aan de Doctor Ledelstraat. Het ventje, Bjorn S., lag gisteren dood in zijn bedje. Een arts constateerde een onnatuurlijke dood.

Volgens omwonenden kwam de moeder ineens gillend de straat oprennen. Politie en hulpverleners rukten met groot materieel uit, maar reanimatiepogingen hielpen niet meer.

Buurtbewoners omschrijven de familie S. als een probleemgezin. De kinderen zouden regelmatig een pak slaag krijgen en verwaarloosd worden. ''De ouders drinken veel, dat weet de hele buurt. Ik voel me nu zelf schuldig dat ik niet eerder aan de bel heb getrokken'', aldus een buurvrouw.

Politie grijpt peuterdief

In Assen heeft de politie een 29-jarige kinderrover in de boeien geslagen. Hij probeerde bij een winkel een 3-jarig meisje te ontvoeren. De man had de peuter al uit de buggy getild, en was met haar naar de uitgang van winkelcentrum 't Forum gelopen.

De moeder, die een kort moment niet oplette, zag ineens de man met haar kind weglopen en zette de achtervolging in. Ze wist de man te achterhalen en haar kind terug te pakken.

Hierna deed de man in een andere winkel wederom een poging, maar werd de zaak uitgejaagd door een verkoopster. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de man op een terrasje in de omgeving aan.

"Heelal zal doven als nachtkaars"

Linz, pberends, Solinski, pro_jeex, the_fluffy en Sylv3r hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De groei van het heelal komt langzaam aan tot stilstand en zal daarna langzaam uitgaan, als een nachtkaars. Astronomen van de Universiteit van Edinburgh, Schotland zijn dankzij een nieuwe onderzoeksmethode voor het analyseren van het licht van verafgelegen sterrenstelsels tot deze pessimistische conclusie gekomen, zo meldt de BBC.

De nieuwe methode bevestigt overigens al langer bestaande vermoedens, dat er veel minder sterren worden gevormd dan miljarden jaren geleden. Dit betekent dat er ooit een dag zal zijn dat er dit proces tot stilstand zal komen.

Het licht van de verst afgelegen sterrenstelsels is miljoenen jaren oud en biedt daardoor een goed inzicht in hoe sterrenstelsels zich ontwikkelen als deze nog jong zijn. Met deze observaties hebben astronomen in de loop der jaren een zogeheten fossielbestand opgebouwd van zo'n 40.000 sterrenstelsels. Als een sterrenstelsel nog "jong" is, dan heeft dat uitgezonden licht een blauwe gloed. vanwege het feit dat deze grote, hele hete sterren bevat. Sterrenstelsels die ouder zijn stralen licht uit wat meer roodachtig is. Deze oudere sterren zijn bovendien kleiner van formaat.

Overigens moet men zich niet te veel zorgen maken over het astronomische "eind der tijden". Het doven van het heelal is op zich al een proces van miljarden jaren. Volgens de meest recente schattingen zijn er "minstens tien keer zoveel sterren in het universum als alle zandkorrels op de stranden en woestijnen op aarde bij elkaar". Hoe men deze aantallen zandkorrels overigens heeft berekend is niet bekend.

Terminator 4 nu al in voorbereiding

Akker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Of dit te maken heeft met de extra aandacht vanwege de politieke ambities met Arnold Schwarzenegger is niet bekend, maar Terminator 3 is nog maar net in de bioscoop te zien, of deel vier is alweer in de maak. Op dit moment is men druk bezig met het schrijven van het script voor de vierde Terminator. De verwachting is dat dit over circa negen maanden klaar is, waarna er begonnen kan worden met filmen.

Mocht de politieke carriere van Arnold inderdaad serieus gestalte krijgen, dan is het vrijwel uitgesloten dat hij ook in dit deel nog te zien zal zijn. De "Austrian Oak" heeft al aangegeven zijn acteercarriere op te geven, mocht hij verkozen worden tot gouverneur van Californië.

Volgens de producenten komt in Terminator 4 nog meer de nadruk te liggen op het fenomeen tijdreizen en de strijd tussen mens en machine. Zij zijn dan ook vastbesloten om deze vierde Terminatorfilm te maken.

Op 3FM wist men trouwens gisteren te melden dat alle Schwarzeneggerfilms voorlopig door de Californische televisiestations in de ban zijn gedaan. De reden hiervoor is, dat men bang is dat dit als politieke promotie kan worden gezien, waardoor de andere politieke opponenten mogelijk ook een "evenredig deel" aan zendtijd zouden kunnen opeisen.

Dubai bouwt onderwaterhotel

Solinski had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Arabische Golfstaatje Dubai wil het eerste onderwaterhotel bouwen. Het miljoenenproject, dat luistert naar de naam Hydropolis en dit jaar van start gaat, moet in 2006 klaar zijn.

Het hotel wordt gebouwd in de vorm van een reusachtige onderzeeër. De toegang wordt gevormd door een tunnel naar de oever, waar de ontvangstreceptie zich zal bevinden. Het hotel zal 220 kamers hebben en zal zich bevinden in de Perzische Golf. Daar hangt echter wel een prijskaartje van 441 miljoen euro aan vast.

Het project wordt gefinanciëerd door de Duitser Joachim Hauser, die ook de architect is. Volgens hem zal het hotel 'lichaam, geest en ziel op een ongekende manier inspireren'. De kleine details van Hydropolis moeten nog uitgewerkt worden, maar het onderwaterhotel zou als het ware een vierde dimensie toevoegen aan het toerisme.

Dubai is aan het evolueren van een oliestaatje naar een toeristische trekpleister. Hiermee hoopt het emiraat minder afhankelijk te zijn van olie-inkomsten. Dubai wordt tegenwoordig volgebouwd, ook in de woestijn en in zee. Zo werd onlangs de bouw van de Burj Dubai aangekondigd. Die zou de Petronas Towers in Kuala Lumpur met hun 452 meter van de troon moeten stoten als hoogste gebouw. Hoe hoog de Burj Dubai zou worden willen de projectleiders echter nog niet verklappen.

Hitte fataal voor twee postbodes

Beasjtie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hittegolf die de afgelopen week heerste heeft het leven gekost aan twee Duitse postbodes. Dit werd donderdag bekend gemaakt door Deutsche Post.

De eerste postbode, een 51-jarige man uit Mannheim, overleed dinsdag. In het kader van een test bleven hij en andere postbodes de hele dag op straat waarbij het sorteren aan anderen werd overgelaten. Die proef is na het overlijden van de postbode onmiddellijk stopgezet.

De tweede postbode, een veertiger, overleed vrijdag in Gelsenkirchen bij het uitvoeren van zijn postronde. Volgens Deutsche Post-woordvoerster Monika Siebert is de doodsoorzaak van beide mannen waarschijnlijk de hitte.

In Duitsland bereikte het kwik de afgelopen week recordtemperaturen van boven de 40 graden Celsuis.

Programma HCE (week 33)

Hieronder vind je het programma van de eerste wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van het nieuwe voetbalseizoen.

Zoals de meeste users al zullen hebben begrepen, bekijkt Fok! even of dit seizoen wel leuk genoeg is om weer een Manager te organiseren. Houd het competitienieuws deze week in de gaten om te zien of jij wellicht ook zo'n team kan vullen en eventueel een prijs weet te bemachtigen in de Competitiemanager 2003-2004

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 33)


DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 Roda JC PSV 2 - 2
.
za19.30 Willem II AZ -
za20.00 FC Twente RBC Roosendaal -
za20.00 RKC Waalwijk ADO Den Haag -
.
zo14.30 FC Groningen NAC Breda -
zo14.30 FC Utrecht FC Zwolle -
zo14.30 FC Volendam SC Heerenveen -
zo14.30 Feyenoord NEC -
zo14.30 Vitesse Ajax -

Montoya over 2 jaar in een McLaren

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Volgens de Colombiaanse pers heeft Juan Pablo Montoya al bij de Grand Prix op Silverstone getekend voor McLaren. Het aanbod van McLaren zou miljoenen hoger zijn dan dat van zijn huidige team Williams.

Al eerder werd gespeculeerd over een transfer van van de Colombiaan naar McLaren. Toen werd echter al aangegeven dat Montoya volgend seizoen nog gewoon bij Williams onder contract staat. Nu wordt gemeld dat er onderhandelingen zijn geweest over de periode na 2004.

"De contacten tussen Montoya en het team van Ron Dennis waren al geruime tijd gaande," meldt het magazine Cambio. "Tijdens de Britse Grand Prix in Silverstone werd er overeenstemming bereikt."

Op het moment van de gesprekken stond Ralf Schumacher nog voor zijn teamgenoot Montoya. Nu staat Montoya tweede in het kampioenschap, Schumacher is vierde. Het is een publiek geheim dat Montoya veel minder ontvangt dan zijn Duitse teamgenoot, die jaarlijks twaalf miljoen dollar kan bijschrijven.

Bij de Grand Prix van Duitsland op Hockenheim wilde teambaar Ron Dennis van McLaren geen uitspraken doen over geruchten over Montoya. Opvallend was ook dat de thuis Grand Prix van motorbouwer Mercedes niet, zoals wel gebruikelijk, werd gebruikt voor het bekendmaken van het team van volgend jaar. Het feit dat David Coulthard een contract heeft dat dit jaar afloopt. Als Montoya inderdaad in 2005 naar McLaren komt kan dat inhouden dat Coulthard een contract voor slechts een jaar krijgt, wat het onderhandelen kan bemoeilijken.

Overigens heeft Montoya de geruchten noch bevestigd noch ontkend.

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.