Vader bekent misbruik gehandicapte dochters

PIM4EVER, danielluh en Deimos000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 50-jarige man uit de Liemers bij Arnhem, heeft toegegeven dat hij zijn twee dochters van 18 en 19 seksueel heeft misbruikt. De meisjes zijn verstandelijk gehandicapt en wonen in een instelling, maar ze kwamen in de weekeinden naar zijn huis.

Naar aanleiding van opmerkingen die het 18-jarige meisje maakte, kreeg een medewerkster van de instelling waar zij woont in juni van dit jaar argwaan. Nadat die medewerkster de politie had ingelicht, werd een onderzoek begonnen. Een maand later werd officieel aangifte gedaan door een begeleider van het meisje. Naar aanleiding daarvan is het meisje in een speciale verhoorstudio gehoord over wat haar vader gedaan zou hebben. Dat vertelde een woordvoerster van de politie.

Eind juli is de vader van de meisjes opgepakt. Hij heeft inmiddels toegegeven dat hij zijn oudste dochter minstens één keer heeft misbruikt. Bij het 18-jarige meisje gebeurde het vaker. In afwachting van zijn rechtszaak, is de vader nu weer op vrije voeten. Voorlopig mag hij zijn dochters alleen bezoeken in de instelling waar ze wonen, onder begeleiding van een andere volwassene.