FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 5 augustus 2003

Verstappen wil volgend jaar betere auto

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Jos Verstappen heeft in een interview met Sportweek aangegeven dat hij volgend jaar in een competatieve auto wil rijden.

Minardi is dit jaar duidelijk het minst competatieve team en het gat naar de concurrentie is groot. Verstappen wist op het Canadese Gilles Villeneuve op plaats 15 te kwalificeren op de zaterdag, alle andere weekenden waren beide Minardi's op plaats 18, 19 of 20 te vinden. Dit hoeft van de Limburger in 2004 niet nog een keer. "Als ik volgend jaar bij Minardi rijdt - met de nadruk op als - dan moeten er wel dingen gebeuren. Dan wil ik echt resultaten zien."

Bij Minardi lijkt het er niet op dat grote verbeteringen te verwachten zijn. "Natuurlijk proberen ze aerodynamisch wel vooruitgang te boeken, maar dat zijn niet de veranderingen die ik wil. Die kosten veel geld en dat hebben we niet."

"Als ze ook volgend jaar met deze auto rijden, dan zou ik het niet doen. Dan maar geen Formule 1. Eén jaar is dit nog wel te doen. Maar ik moet hetzelfde doen als de andere coureurs en krijg daar geen resultaat voor terug. Dat is zwaar," verduidelijkt de Nederlander zijn ongenoegen.

Verstappen hoopt volgend jaar bij een ander team te kunnen rijden. Rond de Grand Prix op de Hungaroring eind augustus zou er meer bekend worden, aldus manager Raymond Vermeulen. Ook Verstappen houdt het hier voorlopig op: "Eigenlijk is het nog gewoon te vroeg om iets zinnigs over volgend jaar te zeggen. We houden alle opties open."

Brand in wrakstuk van Tricolor

wouterwouter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is brand uitgebroken op een deel van het gezonken vrachtschip Tricolor. Op het afgezaagde achterstuk van het schip is na een vonk van de snijbrander in brand gevlogen. Het wrakstuk ligt aan wal bij Zeebrugge. Het schip wordt op dit moment geborgen door het Nederlandse bergingsbedrijf Smit.

In het wrakstuk bevindt zich ook de machinekamer van de Tricolor, die 14 december na een aanvaring in Het Kanaal zonk. Voor zover bekend zijn bij de brand geen gewonden gevallen. Naar verwachting zal het vuur snel onder controle zijn.

Toyota blijft gelijk

Toyota heeft vandaag bevestigd dat zowel Olivier Panis als Cristiano da Matta volgend jaar ook voor het Japanse team zullen uitkomen.

"Ik ben blij te kunnen herbevestigen dat zowel Olivier als Cristiano bij Panasonic Toyota Racing zullen rijden in seizoen 2004," kondigde teambaas Ove Andersson aan. "Ze hebben allebei uitstekend gepresteerd gedurende het seizoen - en hebben een integrale rol gespeeld in de ontwikkeling van de TF103 racewagen. We zien er naar uit het werk met Olivier en Cristiano als één team voort te zetten om te proberen te richten op een hogere positie in het constructeurskampioenschap in de resterende races van dit seizoen en te bouwen op een zeer prijzenswaardige prestatie in 2004."

Drie mensen opgepakt na vechtpartij in Hilvarenbeek

Joris85 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn vandaag drie mensen aangehouden die afgelopen zondag betrokken waren bij een vechtpartij in het Brabantse Hilvarenbeek. Een 76-jarige man uit die plaats overleed nadat hij betrokken was bij de vechtpartij. De persoon die daarna werd aangehouden, werd na verhoor weer vrij gelaten. Hij bleek het slachtoffer juist geholpen te hebben.

Dinsdag pakten agenten twee mannen uit De Moer en Tilburg en een vrouw uit Hilvarenbeek op. Allen zijn ouder dan 25 jaar. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

De vechtpartij vond plaats in het centrum van Hilvarenbeek aan de Gelderstraat. Hier zijn inmiddels bloemen neergelegd. Er branden waxinelichtjes en er zijn ook lieveheersbeestjes te zien tegen zinloos geweld.

Auto's in de sloot door flitscamera

Am had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dankzij een radarcontrole zijn twee auto's op de A32 bij het Friese Wolvega in de sloot gereden. Eén van de auto's werd totaal vernield. De twee bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Een 21-jarige autobestuurder uit Venhuizen reed met een flinke snelheid in de richting Leeuwarden. Hij schrok zo van de flitscamera dat hij vol in de remmen ging om geen bon te krijgen. De bestuurder achter hem, 21 jaar en woonachtig in Havelte, schrok daarvan. Hij reageerde te laat en een aanrijding was het gevolg. De voorste auto moest worden afgevoerd naar de sloop.

Hans Breukhoven daagt Nederlandsche Bank

De eigenaar van de Free Record Shop, Hans Breukhoven, dreigt met een proces tegen De Nederlandse Bank (DNB). DNB weigert namelijk bedrijfsguldens om te wisselen in euro's. Eerder won Breukhoven een soortgelijke zaak om benzinezegels.

Bij de Free Record Shop kan de klant nog altijd met guldens betalen. Volgens Breukhoven 'zodat de klant niet met elk kwartje naar de DNB hoeft'. Toen Breukhoven vanmiddag 70.000 gulden wilde omwisselen bij DNB, werd hem dit geweigerd. Even daarvoor was hij als burger met 350 gulden naar de bank gegaan, en toen werd zijn geld wel ingewisseld voor euro's.

Veronica krijgt aanslag van 20 miljoen

-Mk- en brillie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het beetje geld dat Veronica nog had, moet naar de belastingdienst. De omroepvereniging krijgt een naheffing van twintig miljoen euro. Dat komt door wat geschuif met BV's binnen Veronica. Door deze heffing moet Veronica wederom in onderhandeling met SBS over haar nieuwe tv-zender Veronica 8. Veronica zou 12 procent van de aandelen in SBS krijgen, maar dat wordt nu waarschijnlijk minder.

Veronica veranderde begin dit jaar de structuur van haar bedrijf. De belastingdienst vond dit goed, maar de vereniging moest dat wel drie jaar zo houden. Aan die voorwaarde voldoet Veronica nu niet omdat ze samengaat met SBS en Sky Radio.

Van Steyn, interim manager bij Veronica, verwacht desondanks deze maand nog een overeenkomst te tekenen met SBS Nederland en Sky Radio. Sky Radio wil haar zender Radio 103, De Gouwe Ouwe Zender omdopen in Veronica 103. Zowel SBS Nederland als Sky Radio zijn al begonnen met de voorbereidingen en de promotie van de nieuwe 'Veronica' zenders.

Vier gewonden bij bizarre ballonvlucht

Grad en Beetle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rond negen uur gisteravond zijn in Hellendoorn vier mensen gewond geraakt bij een ongeval met een heteluchtballon. De crash had nog veel erger kunnen aflopen.

De ballon was opgestegen in Hardenberg met zeven passagiers aan boord. De piloot maakte aan het eind van de vlucht bij Hellendoorn een ongelukkige landingsmanoeuvre, waardoor hij en één van de passagiers overboord sloegen. De ballon steeg echter weer op, zonder bestuurder.

Eén van de overgebleven passagiers belde met zijn mobiele telefoon het alarmnummer. Via de alarmcentrale legde men contact met de luchtvaartpolitie, die een piloot in Hellendoorn vond. Die piloot wist vanaf de grond de passagiers, die anderhalve kilometer verderop in de losgeslagen ballon zaten, aanwijzingen te geven zodat ze uiteindelijk de ballon weer aan de grond kregen.

De landing verliep ondanks de hulp niet helemaal zoals gehoopt. Uiteindelijk zijn vier mensen voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen, variërend van botbreuken en brandwonden tot nekklachten.

Politieman krijgt werkstraf voor bezoek sekscaravans

Yara had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Rotterdam heeft een 48-jarige politieman veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur wegens ambtsmisbruik. In 2002 bezocht de man, chef van het bureau Bijzondere Wetten in Schiedam, prostituees in sekscaravans, en dwong ze tot seks door het laten zien van zijn badge. De politieman legitimeerde zich als agent van de vreemdelingenpolitie, en gaf de vrouwen het idee dat hij ze zou aangeven als hij niet gratis of goedkoper dan normaal seks met ze mocht hebben. Uit angst voor problemen met de vreemdelingendienst en de belastingdienst, lieten de vrouwen hem zijn gang gaan.

Tijdens de zitting drie weken geleden bekende de politieman dat hij seks had met drie vrouwen die illegaal in Nederland waren. Verkrachting van die drie vrouwen en poging tot verkrachting van vier andere vrouwen werden de man ten laste gelegd.

Volgens de rechtbank werd niet bewezen dat de man geweld had gebruikt. Daardoor werd hij vrijgesproken van die beschuldigingen. Wel werd hij veroordeeld voor misbruik van zijn gezag als ambtenaar. "U hebt het vertrouwen in een politiefunctionaris geschaad en de naam van het korps in diskrediet gebracht," aldus rechter Scheffers.

De veroordeelde politieman zit momenteel in de ziektewet. Hij werkte al 27 jaar bij de politie. Het korps is inmiddels een procedure begonnen voor oneervol ontslag. Voor het Openbaar Ministerie was deze uitspraak een domper. Het OM had 3 jaar cel en 6 maanden voorwaardelijk geëist maar de rechtbank achtte verkrachting niet bewezen. De advocaat van de veroordeelde, Cees Noppe, is wel blij met de uitspraak. Hij vond de eis van het OM overdreven.

Ongeluk in Gotthard-tunnel [update]

Deimos000 en Michel van Bergen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Gotthard-tunnel in Zwitserland is vandaag enkele uren afgesloten geweest voor verkeer in de zuidelijke richting. De reden daarvoor is een vrachtwagen die eerder op de dag in brand vloog. De brandende auto staat volgens lokale autoriteiten op drie kilometer van de uitgang in het kanton Tessin. Waarom de truck in brand vloog, is nog niet bekend. Inmiddels is één rijstrook in de tunnel weer open.

Twee jaar geleden vond er ook een ongeval plaats in de 16,5 kilometer lange tunnel. Ook hierbij waren vrachtwagens betrokken. Er ontstond een brand waarbij uiteindelijk elf doden vielen en voor 10 miljoen euro schade werd aangericht. Sinds deze ramp moet vrachtverkeer zich aan strenge regels houden. Zo moeten vrachtwagenchauffeurs altijd een minimumafstand van 150 meter houden ten opzichte van de auto voor hen.

Update:
Inmiddels melden verschillende bronnen dat de chauffeur van de brandende vrachtwagen een ramp heeft voorkomen door zijn auto zo snel mogelijk de tunnel uit te rijden. Volgens de politie was het een catastrofe geweest als de brandende auto in de tunnel was blijven staan.

De 26-jarige chauffeur was bijna aan het einde van de tunnel toen hij opmerkte dat zijn vrachtwagen, geladen met babybedjes, in brand stond. Hij gaf flink gas en reed door tot hij uit de tunnel was. Uiteindelijk brandde de vrachtwagen buiten de tunnel geheel af.

Branden in Mastbos bij Breda

veldmuis, blubikbeneenknoop en garagefluit hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de tweede keer vandaag woedt er een grote bosbrand in het Mastbos bij Breda, in het bosgebied ten noorden van snelweg A58. De brandweer sloeg groot alarm. Er zijn elf brandweerwagens uitgerukt, waaronder een commandovoertuig. De omgeving waar de branden woeden is inmiddels afgesloten door de politie en het gebied wordt in de gaten gehouden vanuit een politiehelikopter.

De politie vermoedt dat de branden zijn veroorzaakt door onvoorzichtige wandelaars. Boswachters hebben er al eerder melding van gemaakt dat recreanten onvoorzichtig omgingen met hun sigarettenpeuken.

Eerder vandaag ging bij twee branden in de buurt van de Overaseweg ook al drie hectare bos en heide verloren. Die branden zijn inmiddels wel onder controle.

Vader bekent misbruik gehandicapte dochters

PIM4EVER, danielluh en Deimos000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 50-jarige man uit de Liemers bij Arnhem, heeft toegegeven dat hij zijn twee dochters van 18 en 19 seksueel heeft misbruikt. De meisjes zijn verstandelijk gehandicapt en wonen in een instelling, maar ze kwamen in de weekeinden naar zijn huis.

Naar aanleiding van opmerkingen die het 18-jarige meisje maakte, kreeg een medewerkster van de instelling waar zij woont in juni van dit jaar argwaan. Nadat die medewerkster de politie had ingelicht, werd een onderzoek begonnen. Een maand later werd officieel aangifte gedaan door een begeleider van het meisje. Naar aanleiding daarvan is het meisje in een speciale verhoorstudio gehoord over wat haar vader gedaan zou hebben. Dat vertelde een woordvoerster van de politie.

Eind juli is de vader van de meisjes opgepakt. Hij heeft inmiddels toegegeven dat hij zijn oudste dochter minstens één keer heeft misbruikt. Bij het 18-jarige meisje gebeurde het vaker. In afwachting van zijn rechtszaak, is de vader nu weer op vrije voeten. Voorlopig mag hij zijn dochters alleen bezoeken in de instelling waar ze wonen, onder begeleiding van een andere volwassene.

KNMI: hitte houdt ook volgende week aan

Deimos000, -Mk-, psv en Mikkey72 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Slecht nieuws voor mensen die nu al genoeg hebben van de hitte: ook volgende week zal men rekening moeten houden met tropische temperaturen. Uit een weersmodel van het KNMI blijkt dat het zeker tot volgende week vrijdag droog weer blijft, met temperaturen van 30 graden of meer. "Een uitzonderlijke sitiuatie," vindt ook Monique Somers van het KNMI.

Vandaag was de eerste tropische dag; in De Bilt werd een gemiddelde temperatuur gemeten van 30,1 graden Celsius. De afgelopen vijf dagen lag de gemiddelde temperatuur boven de 25 graden. "Als we hierna nog twee tropische dagen hebben, is er donderdag officieel sprake van een hittegolf," legt Somers uit. Een hittegolf is officieel een serie van minstens vijf zomerse dagen, waarvan er minimaal drie tropisch zijn.

Sinds 1901 zijn er in totaal 33 hittegolven geweest. Uitzonderlijk was de zomer van 1947, toen werden wel vier hittegolven geregistreerd, die bij elkaar opgeteld wel 38 dagen duurden. De langste hittegolf in Nederland was in 1975, op 29 juli van dat jaar begon namelijk een aaneengesloten reeks van 18 zomerse dagen, waarvan er zes zelfs tropisch waren. Een jaar later, in 1976, was er ook nog eens een serie van 17 zomerse dagen, waarvan tien tropisch.

Zwaan geplet tussen sluisdeuren

Esposa en PsychoDude_666 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tientallen mensen hebben gezien hoe een zwaan pijnlijk aan zijn einde kwam tussen de sluisdeuren van de sluis in Veere. Het dier was achter de boten aan de sluis in gezwommen, maar keerde op het laatste moment om.

Volgens getuigen deed de sluiswachter, ondanks het geschreeuw van de mensen, niets om het dier te redden. "Het was afgrijselijk, mensen hebben dat beest dood zien gaan. Hij probeerde er uit te komen, ging met zijn kop heen en weer. Er stonden volwassenen en kinderen te huilen. Toen hij dood was, schreeuwde de sluiswachter alleen maar: 'Sorry, ik kon er niets aan doen.' Toen deed hij de deuren toch weer open en dreef de zwaan naar het gedeelte waar al die boten lagen", vertelt een getuige.

De beheerder van de sluis, J. in `t Veld betreurt de gebeurtenis. "Wat er is misgegaan, weet ik niet, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand dat met opzet doet." De provincie zal onderzoeken waarom de alarmknop niet gebruikt is, die de deuren tot stilstand brengt.

Omdat bepaalde personen zich niet kunnen gedragen, is dit topic gesloten.

Baby overleeft val van acht meter

dannnyr en wouterwouter2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 1 jaar oude baby is gisteravond zwaar gewond geraakt, nadat hij van acht meter hoog naar beneden is gevallen. Het jongetje ontsnapte aan de aandacht van zijn ouders en viel van het balkon.

Hij is meteen naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overgebracht. Het kind liep een schedelfractuur op en ligt nu op de afdeling intensieve zorg van het Sophia Kinderziekenhuis.

Ook in Groningen viel een 3-jarige meisje acht meter de diepte in. De kleuter was in haar slaapkamer en is op een onbewaakt moment uit het raam gevallen. Het meisje kwam terecht op het zand en was nog bij kennis. Een traumateam heeft haar onderzocht, het is vooralsnog onduidelijk hoe het met haar gaat.

Doden bij aanslag op hotel in Jakarta

Deimos000, Movinghead, Stukovich/cless, RiFF, hardcorealways, Michel van Bergen, Satisfaction en vincent20166 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeker tien mensen zijn om het leven gekomen bij een terroristische aanslag op een door Amerikanen geleid hotel in het zakencentrum van Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Verder werden minstens zeventig mensen, voornamelijk buitenlanders, naar ziekenhuizen gebracht. Onder de slachtoffers is ook een Nederlander, de 49-jarige Hans Winkelmolen. Hij was general manager van Rabobank Indonesia en was in het hotel aanwezig vanwege een zakelijke bespreking.

Waarschijnlijk is er een terrorist tot vlak voor de ingang van het hotel gereden, en heeft daar rond 12.45 uur zijn auto laten ontploffen. Kort na de aanslag lagen op de grond voor het vijfsterrenhotel verkoolde lichamen, en stonden auto's in brand. Uit een gat in de lobby van het hotel stegen dikke rookwolken op. Minstens vijf van de 33 etages van het gebouw zijn zwaar beschadigd.

Het betreffende hotel, het JW Marriott Hotel, was waarschijnlijk voor driekwart vol, en ligt in de buurt van veel ambassades en internationale ondernemingen. In dit hotel ontvangt de Amerikaanse ambassade regelmatig gasten.

Mogelijke daders: Jemaah Islamiyah

Tot nu toe is de aanslag nog niet opgeëist, maar deskundigen denken dat de aanslag het werk is van de radicale moslimorganisatie Jemaah Islamiyah (JI). Dat is de organisatie die ook verantwoordelijk is voor de aanslagen op Bali waarbij in oktober vorig jaar 202 mensen omkwamen. Een Singaporese expert was niet verrast door deze aanslag. "Het grootste deel van Jemaah Islamiyah is nog steeds voortvluchtig." Onlangs ontsnapte de bommenmaker van JI uit een Filippijnse gevangenis.

Indonesische autoriteiten waarschuwen al sinds de aanslagen op Bali voor nieuwe aanslagen door moslimfundamentalisten. De Indonesische regering zei drie weken geleden nog dat nieuwe aanslagen door JI verwacht werden. Enkele dagen later ontplofte er een bom bij het parlement, die gelukkig weinig schade aanrichtte.

Op dit moment lopen er rechtszaken tegen verdachten van de aanslag op Bali en tegen Abu Bakar Bashir, de vermeende leider van JI. Eén van de hoofdverdachten van de aanslag, tegen wie de doodstraf geëist is, wordt donderdag berecht. Volgens de Indonesische minister van Veiligheidszaken, Susilo Bambang Yudhoyono, zouden die zaken wel eens een aanleiding kunnen zijn voor nieuwe aanslagen.

Twee doden door ongelukken met trein

Weet_ik_veel, Hann21, KoekieMace, wouterwouter2, Liquid.SilverFox en MasterFokker hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 8-jarig jongetje is gisteravond in Tegelen om het leven gekomen door een aanrijding met een trein. Het verstandelijk gehandicapte jongetje was bij de Populierenstraat op het spoor aan het spelen. Zijn ouders belden de politie toen hij even aan hun aandacht ontsnapt was en ze hem niet meer terug konden vinden. Terwijl politie en ouders naar het jochie aan het zoeken waren, kwam de melding binnen dat er een kind het spoor op was gelopen en overreden was door de trein. Het slachtoffer is vrijwel direct overleden.

Eerder op de dag overleed ook al een Rotterdamse man door een botsing met een trein. Hij stak met zijn bestelbus het spoor over op het moment dat er een trein aankwam. De overweg waar de man overstak was alleen met knipperlichten beveiligd.

Dromen mogelijke oorzaak van wiegendood

ROLLENDE_BABBA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australische wetenschapper George Christos heeft een theorie bekend gemaakt waarin hij een mogelijke oorzaak van wiegendood aanwijst. Volgens die theorie is het mogelijk dat de baby droomt dat hij weer in de baarmoeder zit, en daarom stopt met ademhalen. In de baarmoeder hoeven baby's namelijk niet zelf te ademen. Christos raadt daarom aan om het bedje van de baby niet al te knus te maken. Christos is zelf docent aan de Curtin University of Technology in de Australische stad Perth. Hij onderzocht onder andere de manier waarop de hersenen informatie verwerken.

Bij zuigelingen is wiegendood een belangrijke doodsoorzaak, maar voor artsen en wetenschappers is het nog steeds een raadsel. Er zijn ondertussen tientallen verklaringen voor gegeven, variërend van buikligging en het gebruik van verontreinigde matrassen tot roken tijdens de zwangerschap en hartzwakte. Het aantal gevallen van wiegendood is al afgenomen dankzij tips over mogelijke oorzaken.

Relevante studies

Wiegendood komt het meest voor bij kinderen tussen twee en vier maanden oud. Baby's jonger dan twee maanden zijn volgens Christos nog niet in staat om te dromen. Bij zijn onderzoek betrok de Australiër een studie van de Stanford University. Bij die studie bleek uit slaapexperimenten dat mensen stopten met ademhalen als ze droomden dat ze onder water waren.

Warren Guntheroth, een hoogleraar kindergeneeskunde uit Seattle, noemde de theorie van Christos interessant, maar niet sluitend, omdat het niet goed mogelijk is om de theorie hard te maken. Wel noemde Guntheroth experimenten met apen, die stopten met ademen als ze een natte lap op hun gezicht kregen.

Lichaam van vrouw gevonden in Blerick

MasterFokker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Limburgse Blerick is zondagavond een lijk gevonden. Het lichaam, dat volgens de politie in verregaande staat van ontbinding verkeert, werd door voorbijgangers gevonden in de bosjes langs de Venrayseweg. In het gebied rond de vindplaats wordt inmiddels door 24 ME'ers gezocht naar sporen.

De identiteit van de dode is nog niet bekend, evenals de doodsoorzaak. Men hoopt dat een sectie daar meer duidelijkheid over kan verschaffen. Inmiddels is wel duidelijk dat het om een vrouw gaat. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat het gaat om Bernie Bersch, een 39-jarige vrouw uit Blerick die zes weken geleden spoorloos verdween.

Gerard Spong wegens naaktloperij veroordeeld

Laydock, psv, vinova, Hammersteijn en meisjemeisje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Topadvocaat Gerard Spong is vanochtend door de kantonrechter veroordeeld wegens naaktrecreatie op een strand in Almere. Spong liep op 28 juli 2002 poedelnaakt over het Almeerderzand, terwijl naaktrecreatie daar verboden is.

De 57-jarige Spong voerde zelf zijn verdediging. Hij zei dat er wel 30 tot 40 mensen naakt liepen, en dat de bordjes, waarop stond dat het niet mocht, bijna niet te lezen waren. Bovendien was het de eerste keer dat hij daar kwam.

De verdediging van Spong mocht niet baten. De rechter legde hem een boete van 68 euro op, wat conform de eis was.

Spong kondigde na afloop van de rechtszitting aan in hoger beroep te gaan.

V.d. Vaart niet weg op korte termijn

Rafael van der Vaart vertrekt onder geen beding op korte termijn bij Ajax.

Tijdens het Amsterdam Tournament werd Van der Vaart gevolgd door afgevaardigden uit Liverpool en Manchester. Als reactie op de geruchten in de Engelse media over belangstelling van Manchester United en Liverpool liet Ajax-directeur Van Eijden weten dat het geen enkele zin heeft om een bod uit te brengen op Van der Vaart: "Ajax heeft met Van der Vaart duidelijke afspraken. Hij is niet te koop."

Ook Van der Vaart zelf liet weten dat hij absoluut niet vertrekt: "Het is absoluut ondenkbaar dat ik ga vertrekken. Ik heb het prima naar mijn zin bij Ajax. Volgend jaar zomer zullen we wel verder kijken, dan mag iedere belangstellende club zich melden. Dan zal ik een beslissing nemen over mijn toekomst."

Verstandelijk gehandicapte met skelter op A28

boobobob, nick1001, Rbj en Deimos000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 15-jarige verstandelijk gehandicapte jongen is gisterenmiddag met een skelter de snelweg A28 opgereden. De jongen is inwoner van een instelling voor verstandelijk gehandicapten in Zeist en was volgens de politie vanuit die instelling op weg gegaan naar zijn ouders in Amersfoort.

Toen het personeel van de instelling de jongen zocht, was hij er niet meer. Ook in de omgeving van de instelling troffen zij de jongen niet meer aan. Ruim twee uur later zag een automobilist uit Maarssen hem op de snelweg A28 rijden met zijn skelter. Het lukte de man om de jongen naar de eerste afslag, afrit Soesterberg, te begeleiden. De politie kon hem later bij de carpoolplaats bij die afrit ophalen en terugbrengen naar de instelling in Zeist.

Telfort past reclamecampagne toch aan

Roppie77 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Telecombedrijf Telfort gaat op 15 augustus haar reclamecampagne toch aanpassen. Dat heeft het bedrijf in overleg met de Stichting Herdenking 15 augustus 1945 alsnog besloten. Op deze datum gaat O2 weer Telfort heten. Dat wil het bedrijf groots vieren met een vlaggenactie. De stichting reageerde ontzet toen bekend werd dat Telfort juist op de herdenkingsdag van de capitulatie van Japan alle Nederlanders opriep de vlag uit te hangen.

Telfort zegt alle ministeries en diverse ambassades gevraagd te hebben of 15 augustus een speciale dag was. Dat bleek niet het geval. Daarom wilde Telfort de actie aanvankelijk niet aanpassen. Volgens het telecombedrijf is gisteren in een gesprek met de voorzitter van de stichting, A. Folmer, bepaald dat de vlaggenactie toch doorgaat. Maar Telfort ziet op die dag af van adverteren voor deze campagne op radio, televisie en in de kranten. Het bedrijf zegt dat het nooit zijn intentie is geweest om mensen of groepen te kwetsen of te beledigen.

Rechter geschorst na pijnlijke grap

dEj@vU, wouterwouter2 en vinova hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rechters hebben ook humor. Dat heeft een Amerikaanse rechter bewezen. Hij krijgt er echter wel een schorsing voor aan zijn broek. Rechter Thomas Ragno stelde zichzelf voor als 'Tarzan' tegenover een asiel aanvraagster die Jane heet. De Afrikaanse vrouw vroeg politiek asiel aan in de VS.

Volgens de krant The Boston Herald zei de rechter in juni tegen de vrouw: "Jane, come here. Me Tarzan". Ragno maakte vervolgens grapjes over Tarzanfilms. De krant heeft de informatie van een verklaring van de arts van de vrouw. Volgens hem was ze uit Uganda gevlucht nadat ze als politiek gevangene was vastgehouden, gemarteld en verkracht.

A'dam zoekt beleefde serieverkrachter

De Amsterdamse politie is op zoek naar een uiterst beleefde serieverkrachter. De man heeft sinds eind mei tenminste twee vrouwen verkracht; vijf andere pogingen mislukte, doordat de vrouwen al schreeuwend de aandacht van passanten wisten te trekken.

Volgens de politie is de dader een ongeveer 25-jarige man met een negroïde uiterlijk. Hij komt zeer beleefd over, spreekt goed Nederlands en Engels, en gaat altijd op dezelfde manier te werk: hij spreekt zijn potentiële slachtoffers 's nachts aan op vriendelijke wijze, volgt de dames een tijdje en slaat vervolgens toe.

De recherche denkt dat de man zowel in het centrum van de stad als daarbuiten actief is geweest. Diverse wijkteams, leden van de Vliegende Brigade van Amsterdam en de Mobiele Eenheid zijn ingezet bij de speurtocht naar de verkrachter.

Nederlandse pedofielen sluiten hun website

Beetle en MavRick hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee Nederlanders die vorige week een site openden om meer begrip voor pedofielen te tonen, wat met veel bombarie gepaard ging, zijn er al weer mee gestopt. In eerste instantie werd de site nog van internet gehaald door provider Demon. Daarop stalden ze de site bij XS4ALL, die geen problemen had met de inhoud. Maar nu hebben de twee hem er zelf afgehaald.

Op de site, The Human Face of Pedophilia, stonden Norbert de Jonge en Marthijn Uittenbogaard met foto en woonplaats vermeld. De twee gaven er info over het fenomeen pedofilie en over hoe zij met hun gevoelens omgingen. Ze zijn gestopt vanwege bedreigingen: "Uit bedreigingen die wij hebben ontvangen blijkt dat veelal inderdaad geen onderscheid wordt gemaakt tussen pedofiele verkrachters en mensen die pedofiele gevoelens hebben", schrijven de pedofielen nu.

"Sommige bezoekers lazen onze website maar half en denken dat we seksuele contacten hebben met kinderen. Dat is niet zo! Slechts één van ons gaat nu door met de website". De man die doorgaat is de in Duitsland wonende pedofiel Lindsay Ashford, vader van een dochtertje.

-
Weggehaalde site van de Nederlanders.
Site van Ashford.

Limburger vast voor mogelijke gifmoord

De Telegraaf meldt dat het OM (openbaar ministerie) in Maastricht onderzoek doet naar de mysterieuze dood van een 30-jarige orthopedagoge uit Heerlen, die op 22 juli onder zeer verdachte omstandigheden stierf. De vrouw, Judith Notermans, werd tijdens een vergadering op haar werk plotseling onwel. Notermans werd zo ziek dat collega's snel een ambulance belden; bij aankomst in het ziekenhuis bleek ze echter al te zijn overleden.

Haar vriend, de chemicus Bart S., wordt door justitie al acht dagen in voorlopige hechtenis gehouden. Het stel wilde gaan trouwen en had een huis gekocht. Justitie vermoedt dat Notermans slachtoffer is geworden van een gifmoord.

Uit politieverklaringen van collega's zou blijken dat de orthopedagoge mogelijk door een broodje is vergiftigd. Volgens onderzoek van een laboratorium bevatte het broodje een verhoogde concentratie van cafeïne, maar die zou niet dodelijk zijn geweest. Wat nu exact de doodsoorzaak is geweest, wilde het OM gisteren niet zeggen.

De advocaat van Bart S. zegt dat zijn cliënt ontkent zijn toekomstige vrouw te hebben vergiftigd.

Grote drugsvangst Curaçao

Bij Curaçao heeft de Kustwacht gisterochtend 594 kilo cocaïne en 24 kilo marihuana in beslag genomen. Volgens schattingen hebben de drugs een straatwaarde van enkele miljoenen euro's. Tijdens een routine patrouille zag de Kustwacht een speedboot die aanmeerde op een afgelegen strand. Op het moment dat de bemanning van de speedboot doorhad dat in de gaten werd gehouden, vluchtte ze de bosjes in.

Het personeel van de Kustwacht vond aan boord van de speedboot 25 balen met de drugs. Ook werden twee zogenoemde sleepkoffers met dubbele wanden gevonden. Die waren bedoeld voor de smokkelreis. De bemanning van de speedboot wist overigens wel via de bosjes te ontkomen.

Mike 'Amazing Discoveries' Levey overleden

Afgelopen zaterdag is in een ziekenhuis in Los Angeles, Californië, Michael Levey overleden. Dit liet zijn vriend en collega Steven Moore aan FOK! weten.

Levey werd vooral bekend door de infomercials onder de naam Amazing Discoveries. Hierin maakte Levey op (toen) revolutionaire manier reclame voor ruim 100 produkten.

Levey's dood kwam onverwachts en werd veroorzaakt door kanker. Hij laat een vrouw Lisa en zoon Jakey achter, Michael Levey werd 53 jaar.


Michael Levey
Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.