Superman cape te koop

Met zijn rode cape kon Superman sneller rennen dan een kogel en in één sprong op een hoog gebouw springen. Zelfs hij had echter niet kunnen voorzien, dat het kledingstuk met de S misschien wel 150.000 dollar op zal gaan brengen op een veiling.

Donderdag start de veiling van Hollywood memorabilia in Los Angeles. Tussen de 360 items bevinden zich het Supermanpak zoals in de vijftiger jaren gedragen door George Reeves en de handschoenen die Arnold Schwarzenegger gebruikte in "Terminator 2: Judgment Day."

De meeste objecten zijn items uit science fiction films en tv-shows. Het Supermankostuum is één van de twee authentieke Supermanpakken van George Reeves waarvan het bestaan bekend is.

De totale opbrengst van de veiling wordt geschat op een miljoen dollar, waarvan 150,000 dollar voor het Supermanpak. Science Fiction is "in", vorig jaar werd Captain Kirk's Command Chair uit de "Star Trek" tv-serie geveild voor $306,000.

Het verzamelen van show business materiaal is populair omdat het betaalbaarder is dan antiek en kunst. Ook is het eenvoudiger vast te stellen of de artikelen echt zijn, omdat de mensen die ze gemaakt of gedragen hebben veelal nog in leven zijn.

Bieden kan bij het Profiles in History kantoor Beverly Hills of online bij "eBay live auctions".

[kleine update]
Wie foto's wil zien van enkele van de aangeboden artikelen kan kijken op Ebay
Onder meer een Cylon, Twiki, een pistool van Clint Eastwood of een stukje Deathstar...