Weer aanslag op tempel in Kashmir

Er is weer een aanslag op een Hindoetempel in India gepleegd. Bij twee bomaanslagen op een heilige Hindoetempel in Kashmir zijn zeker zeven mensen om het leven gekomen. Ook raakten 42 mensen gewond. Tevens werd een legerkamp aangevallen.

Dit is gemeld door India. De explosies gebeurden in Katra bij de tempel van Vaishno Devi. Het doel was een gaarkeuken waar gratis maaltijden worden uitgedeeld. Op het moment van de aanslag waren ruim tweehonderd mensen aanwezig in de omgeving van de tempel.

Autoriteiten vrezen dat het aantal slachtoffers nog verder zal oplopen. Volgens India zitten moslimmilitanten achter de aanslag. Zij willen niet dat India en Pakistan zich verzoenen.

Na de bomaanslagen op de tempels werd een ook legerbasis in het Indiase deel aangevallen door moslimmilitanten. Hierbij kwamen zeker vier soldaten om.

Na jaren van spanningen en dreigingen tussen de nuclaire grootmachten proberen het islamitische Pakistan en het hindoeïstische India voorzichtig toenadering te zoeken. Kashmir is de inzet.