Radio 538 profiteert van frequentiewisseling

MediaNed had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoeksbureau Intomart heeft vanochtend de luistercijfers over de periode mei - juni 2003 bekend gemaakt. Het is een bijzondere rapportage omdat deze zowel de 'oude' (mei) als de 'nieuwe' (juni) situatie beslaat. Op 1 juni jl. werd namelijk de nieuwe etherverdeling van kracht. Hierdoor veranderde het etherlandschap ingrijpend.

Sky Radio is nog altijd de best beluisterde zender met een marktaandeel van 13.0%, maar de zender moest wel 0.7% inleveren. Radio 538 staat op de tweede plaats met een marktaandeel van 11.5% (+ 0.8 %) en is daarmee de grootste stijger.

Radio 10FM wist het verlies beperkt te houden, ondanks het verlies van de FM-etherfrequenties. De zender behaalde een marktaandeel van 6.9% (- 0.2%). Het publieke station Radio 3FM heeft last van de grotere concurrentie. Het aandeel daalde van 10,2 naar 9,6%. Ook Radio 1 zakte terug (9,3 naar 8,6%).

De nieuwe zenders ID&T Radio, Radio 103 (wordt Veronica) & RTL FM doen vanaf juli mee aan het Continu LuisterOnderzoek; de eerste rapportage van deze zenders is op 29 september (periode juli-augustus). Het complete overzicht vind je op Medianed.com.