Einde van Netscape lijkt in zicht

MrCaBLeGuY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het einde van de Netscape-browser lijkt in zicht. Dat zeggen althans analisten. Ze denken dat er geen nieuwe versie van Netscape meer zal uitkomen nu eigenaar America Online (AOL) vijftig werknemers heeft ontslagen. Een van de ontslagen werknemers schrijft op zijn weblog zelfs: "Mensen, het is voorbij. Netscape is dood".

Volgens AOL betreft het aantal ontslagen 'minder dan 10 procent' van het totaal aantal Netscape-werknemers. De ontslagen vallen echter wel bij de ontwikkelafdeling. Een anonieme insider laat weten dat er volgens hem niemand meer werkt aan de Netscape-browser na de ontslagen.

Het 'naderende einde' van Netscape komt overigens niet geheel onverwacht. Sinds Netscape jaren geleden de browseroorlog met Microsoft Internet Explorer verloor, leidt de browser een kwakkelend bestaan.

In de beginjaren van het internet was Netscape verreweg de populairste browser. Anno 2003 wordt de markt echter gedomineerd door Internet Explorer dat in juni van dit jaar een marktaandeel van maar liefst 94 procent had.