[Update] Moorden Sittard gepleegd uit geldgebrek

De man die vastzit op verdenking van het neerschieten van het echtpaar Jo en Ine Zwakhalen (59) en hun kleinkind Audrey (9), heeft waarschijnlijk gehandeld uit geldgebrek, zo meldt de Telegraaf. De man meldde zich eergisteren bij de politie nadat men sinds zaterdag massaal naar hem op zoek was. De 30-jarige truckchauffeur Olaf H., inwoner van de wijk Overhoven in Sittard, heeft volgens buurtgenoten veel schulden; zo stonden er het afgelopen jaar met regelmaat deurwaarders op zijn stoep en was ook zijn stroom afgesloten.

Olaf H. kocht afgelopen zaterdagochtend een BMW 740i uit bouwjaar 1994 bij de autohandel JOIN van het echtpaar Zwakhalen. Volgens goed ingevoerde bronnen betaalde hij de bijna tien jaar oude wagen contant, waarna het tweetal naar het postkantoor reed om het kenteken te laten overschrijven. Weer bij het huis van Zwakhalen aangekomen zag een buurtbewoner hen naar binnengaan. Even later werden schoten gehoord.

Jo Zwakhalen is vermoedelijk zittend aan zijn bureau in het hoofd geschoten; hij overleed in het ziekenhuis. Zijn vrouw Ine werd door haar slaap geschoten en overleed ter plekke. Kleinkind Audrey werd op uiterst laffe wijze van achter door het hoofd geschoten en verkeert nog steeds in levensgevaar.

Olaf H. heeft zelf een zoontje van vier jaar. Zo'n twee jaar geleden is zijn vriendin bij hem weggegaan. Ook zij heeft een forse claim tegen hem lopen, zo meldt een kennis.

Update 10:00

Het ANP radionieuws meldt dat de man alle betrokkenheid bij de dubbele moord ontkent. Volgens zijn advocaat zou hij zich echt niet vrijwillig bij de politie gemeld hebben als hij de dader zou zijn.