BBC grote winnaar Net Media Awards

blablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De internetredactie van de BBC is de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Net Media Awards. De Engelse site mocht acht van de, in totaal, 21 prijzen mee naar huis nemen. De enige Nederlandse genomineerde, de weblog van de Volkskrant, viel buiten de prijzen.

De BBC won prijzen voor onder anderen beste webprimeur, achtergrondverhaal en beste ontwerp en navigatie (van de site). Daarnaast ontving wetenschapsjournalist David Whitehouse van de BBC voor het vierde jaar achtereen een prijs voor zijn werk.

De titel 'Internetjournalist van het jaar' ging naar de zwitser Vincent Landon. 118 Juryleden uit 20 landen bekroonden zijn special over de handel achter malaria; een verhaal in tekst, audio en video.

De Deense School voor Journalistiek werd winnaar in de categorie 'Beste gebruik van multimedia'; de Financial Times ontving een prijs voor zijn onderzoeken naar massavernietigingswapens.

De Volkskrant was genomineerd in de categorie 'Beste nieuws weblog'. PaidContent.org ging er echter met de prijs vandoor in deze categorie. Volkskrant-logger Patrick Engelsma: "Ons weblog is opgezet als een extra vanuit de internetredactie. We doen het erbij om wat meer over internet te kunnen schrijven, maar zijn er niet dwangmatig mee bezig." De laatste update van de weblog was dan ook op 27 juni.