Onbekend beest spoelt aan op kust Chili

Stoner had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers in Chili staan voor een raadsel, na de vondst afgelopen dinsdag van het levenloze lichaam van een groot, geleiachtig zeedier. Het dier werd gevonden op de Zuid-Pacifische kust. Men vraagt nu internationale hulp om het wezen te indentificeren.

In eerste instantie zag men het beest aan voor een gestrande walvis, maar volgens experts die een kijkje kwamen nemen behoort het twaalf meter lange stuk grijze vlees toe aan een ongewerveld dier.

"We hebben nog nooit zo'n vreemd exemplaar gezien. We weten niet of het misschien een reuze-pijlinktvis is, die enkele lichaamsdelen mist, of dat het misschien gaat om een nieuwe soort," aldus Elsa Cabrera, een zeebiologe en directrice van het 'Center for Cetacean Conservation' in Santiago.

Reuze-inktvissen leven op een diepte van ongeveer 3 km onder het zeeoppervlak. Ze komen alleen aan het oppervlak als het tijd is om te sterven. Er zijn exemplaren gevonden van ruim 18 meter lang.

Er waren ook speculaties dat het zou gaan om een walvishuid. Maar volgens Cabrera is de massa daarvoor te groot en heeft zij bovendien niet de juiste geur en textuur.