Historische 'Bonds-bal' brengt half miljoen op

De bal waarmee Barry Bonds in 2001 zijn historische 73e homerun sloeg, heeft bij een veiling 'slechts' 450.000 euro opgeleverd. De algemene verwachting was dat de bal tenminste een miljoen euro zou opbrengen.

De koper van de bal, Todd McFarlane, werd de trotste eigenaar en breidde daarmee zijn indrukwekkende collectie weer wat uit. McFarlane eigende zich eerder al de bal toe waarmee Mark McGwire in 1999 een record aantal homeruns (70) vestigde. Hij had ook al de bat in zijn bezit waarmee Sammy Sosa in 1998 voor de 66e keer de bal over de hekken sloeg.

De bal van McGwire is de duurste bal die McFarlane in zijn bezit heeft. Die bal kostte de man, die een fortuin vergaarde met stripboeken, toentertijd drie miljoen euro.

Het half miljoen euro voor de 'Bonds-bal' wordt verdeeld door Alex Popov en Patrick Hayashi. Beide fans zeiden dat zij de bal in 2001 in Pacific Bell Park hadden gevangen. De ruzie liep uit op een gang naar de rechter, en daar werd uiteindelijk bepaald dat de twee het geld moesten delen.