Japan wil gestrande walvissen slachten

blablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De walvissen die op de Japanse kusten stranden zijn het land een doorn in het oog. De slacht van de dieren kost de kustgemeenten alleen maar geld, zonder dat het hen iets oplevert. Omdat veel kustgemeenten dat niet kunnen ophoesten wil de Japanse regering nu toestaan dat er met de slacht vlees en beenderen worden verkregen.

Vorig jaar strandden er in totaal 273 walvissen op de Japanse kust. Gemeenten moeten de dieren nu verplicht begraven of cremeren. Toen er in een klein stadje veertien potvissen aanspoelden moesten de regering en het stadje noodgedwongen samen een rekening van 45.500 euro betalen.

De lokale bevolking is het niet eens met deze verplichting en wil het vlees graag opeten. Ook willen zij de huid en de beenderen van de dieren gebruiken voor het maken van kunstvoorwerpen. Daarnaast vinden ze de gemaakte kosten veel te hoog.

Het plan gaat waarschijnlijk veel protest opleveren van landen die tegen de walvisvaart zijn, omdat het betekent dat de dieren mogelijk worden geeuthaniseerd in plaats van gered.