Echtpaar mishandeld na opmerking over mishandelen

Teije Terhorst en iTec hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Enkhuizen is gisteravond een echtpaar compleet in elkaar gebeukt door een groepje Marokkanen, zo meldt de Telegraaf op de voorpagina. De 39-jarige vrouw maakte op de Westerstraat een opmerking over het mishandelen van een hond door een groepje Marokkanen. Die opmerking had ze beter niet kunnen maken want de groep vloog direct af op de auto waar het echtpaar in zat.

Volgens eigen zeggen werd het echtpaar uitgemaakt voor teringblanken. Nadat de groep de antenne van het dak had gerukt, sloegen ze de vrouw drie boventanden uit de mond plus een zware hersenschudding en een gebroken neus.

Haar 62-jarige echtgenoot werd ook afgetuigd en moest zijn mond laten hechten.

Update 13:25

Het politiebericht over deze zaak geeft een iets andere lezing:

Omstreeks 00.50 uur ontstond op de Westerstraat een schermutseling tussen een paar uit Wijdenes en een groep van acht jongens uit Enkhuizen die zojuist een examenfeest hadden gevierd. Over en weer is er iets gezegd waarna de 39-jarige vrouw een klap in haar gezicht kreeg. Hierna kwam de vrouw ongelukkig ten val tegen haar auto. Ze verloor hierbij twee tanden en liep een hersenschudding op. De 62-jarige man had een klein sneetje in zijn hoofd. De jongens liepen na het gevecht weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

© Politie Noord-holland Noord. Enkhuizen, maandag 16 juni 2003.