Beenhakker in elkaar gemept door hooligans

Michelos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Technisch directeur Leo Beenhakker van Ajax is afgelopen seizoen twee keer het slachtoffer geworden van hooligans, zo meldt de Telegraaf. De laatste mishandeling was op 25 mei na afloop van de wedstrijd FC Twente-Ajax.

Beenhakker werd na het duel zeer agressief benaderd door Twentse hooligans en met bier overgoten. Daarom zag hij er van af zich bij de feestende Ajacieden in de kleedkamer te voegen en besloot samen met een aantal bestuursleden van Ajax direct naar huis te gaan. Bij zijn auto werd hij echter opgewacht door een aantal Twente-hooligans. Deze sloegen Beenhakker zo hard dat hij neer ging. Beenhakker raakte dusdanig gewond dat medische hulp noodzakelijk was.

Het afgelopen voetbalseizoen zou Beenhakker ook nog een keer een pak slaag hebben gehad van de eigen aanhang van Ajax. Beide mishandelingen werden wel gemeld bij de politie, maar Beenhakker wilde niet officieel aangifte doen. Volgens politiebronnen vond Beenhakker dat te gevaarlijk omdat hij vreesde dat hij dan weer met de daders zou worden geconfronteerd; hij besloot de zaak daarom maar te laten rusten.

Volgens bronnen bij Ajax zijn de mishandelingen echter niet de oorzaak voor zijn vertrek bij de Amsterdamse club. Een liefdesrelatie aangegaan met een medewerkster van de administratie van de club, waardoor zijn positie onder druk kwam, zou wel een reden zijn. Ook zou Beenhakker zijn geconfronteerd met problemen in de familiesfeer.