Joden op Amerikaanse Neonazi-website

Op een Amerikaanse website hebben Nederlandse neonazi's een lijst met namen en foto's van bekende en minder bekende Nederlandse joden geplaatst. Onder de lijst staat de zin 'Wherewolf is watching you'. Bovendien staan er nazistische symbolen, zoals hakenkruizen, op de site.

Op de lijst met 'Joden in Nederland' staan foto's van onder meer Catherina Keyl, Frits Barend, Xaviera Hollander, Maurice de Hond, Sonja Barend, Ivo Niehe, Jack van Gelder en Heddy Lester.

Wherewolf is een neonazi-groep die onder leiding staat van de Groningse neonazi Eite Homan. Deze Homan is weer verbonden aan de extreemrechtse groepering Nederlandse Volksunie. Wherewolf heeft ook al eens een lijst met joodse organisaties online gezet.

De groepering is niet strafbaar omdat in Amerika de 'freedom of speech' geldt. Het Centrum Informatie en Documentatie IsraŽl (CIDI) wil desondanks toch proberen Wherewolf via het Haagse gerechtshof te laten vervolgen.

Volgens een rapport van de AIVD bestaat de groep van Holman uit geÔsoleerde Nederlandse neo-nazi's die contact zoeken met Arabische nationalisten en radicale moslims om gezamenlijk de gemeenschappelijke vijanden (de VS, IsraŽl en het ''door het jodendom gedomineerde'' grootkapitaal) te bestrijden.