FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 30 mei 2003

Vader en zoon komen om na verkeerspelletje

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Almere zijn een 29-jarige automobilist en zijn zesjarige zoontje vrijdag omgekomen nadat hun auto over de kop ging. Het ongeval gebeurde toen de man een spelletje speelde met z'n auto.

De man reed achter een vriend en was met de auto aan het spelen door telkens afstand te nemen en dan hard op de auto van de vriend af te rijden. Toen de man de macht over het stuur verloor, sloeg de auto over de kop en raakte een lichtmast en twee bomen. Vader en zoon droegen beiden geen veiligheidsgordels en overleden ter plaatse.

De vriend is naar eigen zeggen gestopt om te kijken, maar is daarna overstuur weggereden. Later op de avond heeft hij zich bij het politiebureau gemeld.

Iraanse ambassade in Oslo ontruimd

De Iraanse ambassade in de Noorse hoofdstad Oslo is vrijdag kort ontruimd geweest, nadat in het gebouw wit poeder was ontdekt.

Toen de persoon die het poeder ontdekt had voor onderzoek naar het ziekenhuis was gebracht, bleek het witte poeder brandblusserschuim te zijn.

Volgens een politiewoordvoerder is één man gearresteerd. Hij stak op het parkeerterrein zijn auto in brand, sloeg vervolgens een raam van het ambassadegebouw in en spoot de brandblusser leeg. In 1998 heeft de man iets soortgelijks gedaan, toen bij de Israëlische ambassade.

Sinds de tweede man van Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, op het Arabische televisiestation Al-Jazira opriep om aanslagen te plegen in onder andere Noorwegen, is dit land extra alert op terroristische aanvallen.

Joden op Amerikaanse Neonazi-website

Op een Amerikaanse website hebben Nederlandse neonazi's een lijst met namen en foto's van bekende en minder bekende Nederlandse joden geplaatst. Onder de lijst staat de zin 'Wherewolf is watching you'. Bovendien staan er nazistische symbolen, zoals hakenkruizen, op de site.

Op de lijst met 'Joden in Nederland' staan foto's van onder meer Catherina Keyl, Frits Barend, Xaviera Hollander, Maurice de Hond, Sonja Barend, Ivo Niehe, Jack van Gelder en Heddy Lester.

Wherewolf is een neonazi-groep die onder leiding staat van de Groningse neonazi Eite Homan. Deze Homan is weer verbonden aan de extreemrechtse groepering Nederlandse Volksunie. Wherewolf heeft ook al eens een lijst met joodse organisaties online gezet.

De groepering is niet strafbaar omdat in Amerika de 'freedom of speech' geldt. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil desondanks toch proberen Wherewolf via het Haagse gerechtshof te laten vervolgen.

Volgens een rapport van de AIVD bestaat de groep van Holman uit geïsoleerde Nederlandse neo-nazi's die contact zoeken met Arabische nationalisten en radicale moslims om gezamenlijk de gemeenschappelijke vijanden (de VS, Israël en het ''door het jodendom gedomineerde'' grootkapitaal) te bestrijden.

Wilde achtervolging na schietpartij in Almere

roy en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een wilde achtervolging tussen Almere en Amsterdam heeft de politie gisteravond de daders van een schietpartij kunnen arresteren. Eén man raakte daarbij gewond en is overgebracht naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

De politie heeft waarschijnlijk vier aanhoudingen verricht. Over de omstandigheden van de schietpartij of de identiteit van de betrokkenen is nog niets bekend gemaakt.

Vrouw aangevallen door agressieve koe

hedzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Bilt is gisteren een vrouw uit Zeist aangevallen door een koe. In het ziekenhuis is gebleken dat de vrouw diepe snijwonden in haar hand had. Daarnaast is ook het gewricht in haar elleboog gescheurd.

De vrouw was een wandeling aan het maken in het Biltsebos aan de Holle Bilt, toen ze op het pad een koe zag staan. De koe greep de vrouw met haar horens en slingerde haar over het pad de struiken in.

De koe probeerde de vrouw voor een tweede keer te grijpen, maar een andere vrouw die toevallig haar hond aan het uitlaten was, wist de koe te verjagen. De zogenaamde Schotse Hooglander reageerde waarschijnlijk zo agressief omdat ze nu in haar kalverperiode zit. Schotse Hooglanders lopen vrij los in het bosgebied.

CD Review: Rasco & the Cali Agents - Hip Hop Classics Vol. 1

Ik begin deze review met een disclaimer . Binnen de FOK!-crew hebben we geen echte hip hoppers zitten... En toen kwam deze echte hip hop-dubbelcd binnen! Ik heb de taak op me genomen om deze cd te reviewen, maar alhoewel het volgens het persbericht om wereldberoemde MC’s gaat, heb ik er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Vergeef me mijn dommigheden, respecteer de frisse kijk van een 'buitenstaander'.

Doden door autobom in Spanje

Bij een aanslag met een autobom in de Spaanse stad Sanguesa zijn vrijdag drie agenten om het leven gekomen. De bom werd naast hun geparkeerde auto tot ontploffing gebracht. Een voorbijganger raakte gewond.

De autoriteiten denken dat de Baskische afscheidingsbeweging ETA achter de aanslag zit. Deze komt vijf dagen na de lokale verkiezingen in Baskenland, waarbij honderden kandidaten werden geweerd omdat ze ervan worden verdacht aanhangers van de ETA te zijn. De laatste aanslag van de beweging vond op 8 februari plaats, toen een politieagent werd gedood.

Met dank aan RobbieRob voor de submit.

Italië pakt gebruikers Kazaa hard aan

De Italiaanse politie heeft de afgelopen invallen gedaan bij zeker 3000 internetgebruikers. Zij worden verdacht van het illegaal uitwisselen van bestanden, nadat de politie hun internetverkeer had onderzocht.

De Italiaanse wet verbiedt het uitwisselen van bestanden als muziek, films en software vanwege inbreuk op auteursrechten. Via 'peer-to-peer-programma's' als Kazaa en Morpheus, programma's die in Italië opzich niet verboden zijn, worden echter wereldwijd enorme hoeveelheden bestanden gedeeld. De boete daarop in Italië staat op 1032 euro.

Met dank aan Roel's Weblog voor de tip!

UPC verhoogt kabeltarieven in 66 gemeenten

Patje14 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kabelmaatschappij UPC verhoogt per 1 juli de tarieven voor kabeltelevisie in 66 gemeenten. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Abonnees gaan tussen de 0,25 en 2,50 euro per maand meer betalen.

Volgens UPC volgt de verhoging op een verbeterde dienstverlening. Klanten worden volgens het bedrijf nu sneller geholpen. Dat komt door een drie jaar durende reorganisatie, waarbij veel bedrijfsonderdelen zijn samengevoegd en vernieuwd. Bovendien wil het bedrijf af van de 115 verschillende tarieven die het nu hanteert.

Het gemiddelde tarief coor een standaardpakket stijgt met een euro naar 10,40 euro, terwijl UPC dat tarief eind volgend jaar landelijk op 12,50 euro wil hebben. De Consumentenbond vindt de tariefsverhoging te belachelijk voor woorden en vraagt het kabinet en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) om naar de tariefsverhoging te kijken.

Perfect weer bij zonsverduistering op zaterdag

Teije Terhorst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Liefhebbers van een zonsverduistering komen zaterdag zeer waarschijnlijk goed aan hun trekken. In de ochtend is er tussen 04.30 en 06.30 uur een gedeeltelijke eclips te zien en de weersomstandigheden zijn goed. Dat meldt het KNMI.

De zon komt vrijwel geheel bedekt op en het hoogtepunt van de verduistering is om 05.33 uur. De eclips is dus al eerder ingezet, zo rond 04.30 uur. Daardoor zal de schemering, die zo rond die tijd te zien is, afnemen. Het wordt zaterdag een ringvormige zonsverduistering; de zon zal niet helemaal bedekt zijn. Dat komt doordat de maan zover van de aarde afstaat, dat hij kleiner lijkt dan de zon.

Het KNMI waarschuwt iedereen de eclips niet zonder een speciaal eclipsbrilletje te volgen, aangezien de zon anders kan inbranden op het oog.

Bommenwerpers ingezet tegen de regen

Ospelgezicht, -=Chuckie=-, hedzer en flowchaser hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Russische luchtmacht heeft vandaag haar bommenwerpers ingezet om de lucht boven de stad Sint-Petersburg te klaren. De vliegtuigen moeten de donkere wolken verdrijven, voor de regen de jarige stad bereikt.

Sint-Petersburg bestaat dit jaar driehonderd jaar. Om dat te vieren komen onder andere de Amerikaanse president Bush en de Chinese leider Jintao een bezoekje brengen. Om te zorgen dat zij geen natte voeten zullen krijgen werden de bommenwerpers ingezet.

De vliegtuigen werpen boven de wolken cement af, dat zich vervolgens met het verdampende vocht verbindt. Daardoor onstaat er druppelvorming, waardoor de regen met een beetje geluk de stad niet bereikt. De inzet kost 720.000 euro.

Harry van Raaij ook volgend jaar voorzitter

Harry van Raaij blijft nog 1 jaar langer voorzitter van de kers verse kampioen.

Na het behalen van het kampioenschap heeft Harry van Raaij toegegeven nog 1 jaar door te gaan als voorzitter van PSV.
Daar heeft hij toe besloten na de commotie die is ontstaan door de zaak Spooren. De voorzitter gaf aan dat dit niet het tijdstip is om PSV te verlaten. Er wordt achter de schermen wel druk gezocht naar een opvolger.

Henk ten Cate vertrekt bij NAC

Gaat Ten Cate na het behalen van Europees voetbal weg bij de club uit Breda?

Zou het behalen van Europees voetbal met NAC Breda het laatste resultaat zijn? Wat zeker is dat de trainer Henk ten Cate uiterst gemengde gevoelens opgeleverd. De Amsterdammer staat namelijk op het punt een uiterst lucratief contract als clubtrainer in Saoedi-Arabie te ondertekenen. Als de Bredase spelersgroep vanmiddag, na een lange nacht van feestvieren, weer bijeenkomt, zal Ten Cate zijn selectie persoonlijk vertellen dat hij vertrekt.
Het zou gaan om een dermate goed contract dat Ten Cate het bod onmogelijk kan weigeren. Als er toch twijfels mochten zijn bij Ten Cate dan is dat omdat er ook in Rotterdam-Zuid weer ontwikkelingen zouden zijn. De clubleiding van Feyenoord, nog altijd op jacht naar cash, zou alsnog overwegen om Bert van Marwijk te laten vertrekken naar Schalke '04. In dat geval zou Ten Cate de eerste keuze zijn als opvolger, maar die kan onder druk vanuit het Midden-Oosten niet langer wachten.

Junkie XL doet "surprise" optreden!

Junkie XL verrast en bedankt Amsterdam met een guerilla-optreden!

Maandag 2 juni komt het nieuwe album 'Radio JXL, a broadcast from the computerhell cabin' uit. Aanstaande zaterdag 31 mei bedankt Tom Holkenborg zijn Amsterdam voor de inspiratie, die het voltooien van dit album mogelijk heeft gemaakt, in de vorm van een surprise optreden.

Nadat het stadsdeel binnenstad een aanvraag om op het balkon van de stadsschouwburg op te treden afwees, zal Junkie XL op een nog onbekende plaats in Amsterdam zijn optreden geven. Het optreden mag ook gezien worden als een 'protest tegen de vertrutting van Amsterdam'.

Spread the word: Zaterdag 31 mei, 22:30 uur. Verzamelen op Noordermarkt, Amsterdam!

Junkie XL treedt 5 juni op in de Oosterpoort te Groningen en 9 Juni a.s. sluit Junkie XL het Noordpodium van festival Pinkpop af.

Zie ook het album review

Haagse muzikanten voor Warchild

Ook dit jaar wordt het festival Parkpop voorafgegaan door een Haags festival in het Openluchttheater Zuiderpark (naast het Parkpop terrein). Tijdens dit benefietfestival op zaterdag 28 juni wordt geld ingezameld voor Warchild Nederland. Deze instelling zal het opgehaalde bedrag gebruiken voor de hulp aan kinderen uit oorlogsgebieden. Meer informatie is te vinden op de website van Warchild. De complete line-up van Haags Pop Podium LIVE is als volgt:

13.00 Gemstone - rock
14.00 Material Spirits - pop/rock
15.00 Oceandrive - pop
16.00 Het Kwartetje - covers
17.00 Silverlake - rock
18.00 Mopion - reggae
19.00 Clariscase - pop
20.00 Coup deVillz - hiphop
21.00 Flight 505 - Stones-covers
22.00 BaggaBownz - hiphop/rock

23.00 Afterparty in BowlingWorld Zuiderpark met Matto's Zangsessie.

Het Haags Pop Podium LIVE wordt georganiseerd door het wekelijkse muziekprogramma Haags Pop Podium op 92.0 Stads Radio Den Haag. Het festival is gratis toegankelijk en geldt als officieel voorprogramma van Parkpop.

Column: De nachtbus

Voor veel feestbeesten is de nachtelijke busrit naar huis een vast ritueel. En niet zelden hoor ik daar klagende geluiden over. Het is nou eenmaal niet prettig om met een lichaam vol plezierdrank over hobbelige dorpsweggetjes te moeten rijden. En als je in de grote boze beschaafde stad woont, dan krijg je om de twintig meter te maken met een ferme verkeersdrempel. Nou vind ik het verder niet bijster smakelijk om hier verder op in te gaan (en het is mijn vrije dag, dus ik hou het graag leuk), dus zal ik de kern van de zaak even verleggen. Er gebeurt namelijk nog veel meer in een nachtbus. Zeker als je het bekijkt van een eeuwig onervaren uitgaander. Ik trakteer u op een klein stukje autobiografie.

Roken is slecht voor de hersenen

Roken is slecht voor de hersenen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. In het onderzoek werden 2000 Britten van middelbare leeftijd met elkaar vergeleken. Niet-rokers bleken een beter geheugen te hebben dan rokende leeftijdsgenoten.

Uit de studie komt niet naar voren of door roken dementie ontstaat, omdat de proefpersonen allemaal nog maar 57 jaar zijn. Dat zal later worden onderzocht, aangezien de onderzochte Britten aan een groot gezondheidsonderzoek deelnemen. Zij werden al onderzocht toen ze 43 en 53 jaar waren en zullen ook in de toekomst worden gevolgd om te kijken wat er met de hersenen gebeurt.

Uit het onderzoek is tot nu toe gebleken dat zware rokers ernstige schade aan de hersenen riskeren, mits ze niet voortijdig aan longkanker of hart- en vaatziekten zijn overleden. Het roken leidt tot verstopping van de aders en veroorzaakt kleine beroertes in de hersenen die de bloedtoevoer naar de hersenen afsnijden. Dat is één van de oorzaken van dementie.

Hittegolf in India eist honderden levens

Vrijdag is het dodental als gevolg van de hittegolf in India opgelopen tot bijna 600. In de zuidelijke staat Andhra Pradesh bezweken 576 mensen aan de hoge temperaturen, die boven de 47 graden Celsius uitkomen.

Vrijdag werd gemeld dat ten minste 592 mensen door de hittegolf zijn overleden. Echter zijn alleen overledenen in overheidsziekenhuizen geregistreed, dus het aantal zou nog veel hoger kunnen zijn.

In de Indiase staat wordt uitgekeken naar begin juni, want dan zouden de moessonregens moeten beginnen. Vorig jaar kwamen in deze tijd van het jaar duizend mensen om door een hittegolf.

Conducteurs in elkaar geslagen in Schiedam

yoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele conducteurs zijn vanochtend op station Schiedam-Centrum in elkaar geslagen. De politie heeft twee verdachten aangehouden bij het Broersveld in Schiedam. De vechtpartij ontstond op perron 5. Daar stond een trein stil voor de richting Delft en Den Haag.

Na de vechtpartij haalde de politie alle passagiers uit de trein. Deze reed vervolgens leeg verder. De conducteurs zijn er nog goed vanaf gekomen. De GGD die even later ter plekke constateerde dat ze maar licht gewond waren.

De conducteurs zijn naar het politiebureau gegaan bij station Schiedam-Nieuwland om te vertellen wat er precies is gebeurd.

Sky wil Radio 10 FM overnemen

De Sky-radiogroep, die met de Gouwe Ouwe Zender tot ieders verrassing een licentie haalde voor een landelijke FM-frequentie, gaat wellicht Radio 10 FM overnemen. Beide partijen zijn daarover in onderhandeling.

Sky Radio wist bij de etherveiling deze week de hand te leggen op twee FM-frequenties: één voor Sky Radio en één voor de nog op te richten Gouwe Ouwe Zender. Dat laatste bevreemde veel mensen daar Radio 10 FM al 15 jaar gouwe ouwe (golden oldies) uitzendt en een hoger bod uitbracht.

Doordat Radio 10 FM, onderdeel van John de Mols Talpa Radio International, geen etherfrequentie kreeg dreigt een totale stop voor het station met 35 medewerkers.

Publiek grijpt agressieve bromfietser

Een zeer agressieve 24-jarige bromfietser in Maastricht is gisteren overmeesterd door winkelend publiek. De man scheurde op zijn brommer plankgas door het voetgangersgebied in het centrum, waarbij hij een wandelende dame omver reed. Toen de vrouw de bromfietser boos toeriep dat hij daar helemaal niet mocht rijden, ging de man volledig over de rooie.

De bromfietser probeerde de vrouw aan te vallen, maar dat werd voorkomen door een omstander. Toen hij die vervolgens met een kettingslot wilde gaan slaan, stortten tientallen passanten zich op de agressor. Ze hielden hem tegen de grond gedrukt in afwachting van de politie.

Extremisme Marokko wacht harde aanpak

Extremistische groeperingen in Marokko kunnen rekenen op een keiharde aanpak. Dat maakte de Marokkaanse koning Mohammed VI gisteren duidelijk in een toespraak die werd uitgezonden op radio en televisie. Voor extremisten is het uur van de waarheid gekomen, zei hij.

Volgens koning Mohammed zijn de daders van de zelfmoordaanslagen in Casablanca lafaards die hun land hebben verraden en hebben zij niets van doen met Marokko of de islam.

De aanslagen zullen Marokko niet afbrengen van de weg naar democratie en moderniteit. Zij die Marokko weer naar het verleden willen slepen zullen worden aangepakt, aldus Mohammed VI, die afsloot met de mededeling dat de staat de veiligheidssituatie in het land weer onder controle heeft.

R&P: Ik heb een obsessie voor iemand

Ik heb een groot probleem, denk ik, ik heb een nogal gecontroleerde obsessie voor een persoon. Als ik haar zie schrik ik en word warm van binnen. Als ik een muziekje opzet kan ik me in bijna elke songtext van elk populair topartiestje wel een gedachte aan haar terugkoppelen.
Door diep bij mijzelf te rade te gaan kan ik niet ontkennen dat deze obsessie ooit verliefdheid was, kom op, ik verliefd? Dat hoort toch binnen een jaartje of twee weg te rotten? Dit begint meer op de fantoompijn pijn te lijken die ontstaat door een afgerukt of geamputeerd lichaamsdeel. Tot overmaat van ramp zit m'n hart nog in mijn romp en mijn ziel zweef zo gewoon als een quantum deeltje met mij mee.
Helaas zit zij niet als dat quantum aan mij vast, zou ze uberhaupt op mij reageren? Of is ze van platina en zou ze zelfs niet door de sterkste redox reactie met mij versmelten.

Nu was dit alles niet zo erg als dit een goedaardig gezwelletje was, helaas is deze obsessie als herpesfamilie, een sluimerende onderhuidse ziekte, tot mij gekomen, die met de woorden: "Stefan niet nu verliefd worden" bij de eerste verschijning niet af konden worden gewend.

Deze "Maria", altijd maagd, verschijning is niet gelimiteerd tot plaats, tijd en ruimte noch fantasie kan haar stoppen.

Zo reed ik een uurtje geleden naar "Het Witte Paard", een zogenaamde discotheek waar alles wat wil neuken en tevens jonger dan 18 is zich op Hemelvaartsdag des nachts vertoeft. Op dit moment scheurde ik, met mijn moeder naast me, voor de eerste keer naar deze locatie die heel goed te zien is wanneer je met de trein uit Utrecht richting Voorburg moet. Daar kwam ze, een personage waarbij ik verschrikkelijk aan "haar" moest denken, voorbij fietsen. De tweede keer dat ik een wezen als haar zie en met stomheid gevangen, in een bewegende stroom die niet te stoppen valt zonder de verbazing van anderen op je nek te halen, zit.

Drie dames kwamen naar de net geparkeerde auto toelopen, één daarvan was mij allerliefste zusje, waarmee ik een haat-liefde verhouding opgebouwd heb, haar vriendin en een derde schepsel wat duidelijk niet voldeed aan een volgroeide vrouw, met een berg makeup.
Met een bloedgang reed ik over de snelweg weer naar huis, niets meer te bekennen van de dame die waarschijnlijk via het Nootdorpse pad naar huis ging. En daar zit ik dan, de tweede nacht alleen achter een PC twee servers in de gaten te houden die 30GiB aan data hebben getrokken vandaag.
Wat is de realiteit toch weer hard, om maar af te sluiten met een quote van iemand uit mijn MSN lijst, die op dit moment in Frankrijk zit voor het zelfde project (de Roparun), Hans: "vrouwen zijn allemaal kutHOEREN".

Ik hoop dat het niet zo is ... helaas had "zij" me al een aantal jaren geleden afgewezen per SMS

Hoofdkwartier coalitie ontsnapte aan inslag

Naar nu pas bekend is gemaakt, is het hoofdkwartier van het coalitieleger dat de oorlog in Irak uitvoerde, op één haar na ontsnapt aan een raketinslag. Het hoofdkwartier van de coalitietroepen was gevestigd in Qatar en werd eind maart bijna geraakt door een Iraakse al-Samoud raket, die vanuit Zuid-Irak werd afgeschoten.

De Iraakse raket werd op slechts enkele seconden voor de inslag onderschept door een Amerikaanse Patriot-raket. Daardoor ontsnapten honderden militairen en enkele journalisten, die in het commandocentrum verbleven, aan een mogelijke dood.

De onderschepping van de Iraakse raket was indertijd gefilmd door CNN, maar de nieuwszender kreeg van de Amerikaanse legerleiding te verstaan dat de beelden pas na het einde van de oorlog uitgezonden mochten worden. Gisteravond pas liet CNN de beelden zien.

'Vernietigingswapens geen reden oorlog Irak'

Blaze85 en Just-Dennis hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse onderminister van Defensie, Paul Wolfowitz, heeft in een interview toegegeven dat het Iraakse bezit van massavernietigingswapens niet de hoofdreden was om het land aan te vallen. Volgens hem was het belangrijkste motief voor een invasie in Irak een politiek besluit dat 'om bureaucratische redenen' is genomen.

In het blad Vanity Fair liet Wolfowitz optekenen: "Om bureaucratische redenen hebben wij besloten één motief te geven, massavernietigingswapens, omdat dat de enige reden was waarmee iedereen kon instemmen. Een andere reden voor de oorlog was dat de oorlog in Irak zou kunnen leiden tot terugtrekking van de Amerikaanse troepen in Saudi-Arabië''.

Volgens Wolfowitz was de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in Saudi-Arabië de terreurorganisatie al-Qaeda een doorn in het oog. Doordat die last van de Saudische schouders wordt weggenomen gaat er een deur open naar een vreedzamer Midden-Oosten, aldus de onderminister.
Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.