McDonald's wil af van ballenbakken

Palmbeach had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De komende jaren zal hamburgerketen McDonald's alle ballenbakken uit haar zaken verwijderen. De bakken zullen vervangen worden door spelcomputers en andere (interactieve) speelapparaten, om het bezoek aan het restaurant verrassend te houden voor kinderen. Dit is vrijdag door de onderneming bekend gemaakt.

"Om aantrekkelijk te blijven voor de doelgroep (bestaande uit families), moeten we continu innoveren. Het vervangen van de ballenbakken voor andere speelmogelijkheden maakt daar deel van uit", aldus een woordvoerder van McDonald's.

Daarnaast is het sluiten van de ballenbakken voor de fastfoodketen makkelijk, omdat het onderhoud ervan zeer arbeidsintensief is. "De bakken worden dagelijks door ons personeel gecontroleerd en om de drie weken worden alle balletjes met een speciale machine gereinigd", aldus de woordvoerder.

De ballenbakken zullen geleidelijk aan uit de restaurants verdwijnen. De woordvoerder van McDonald's zegt daarover: "Elke keer als een van onze restaurants wordt gerenoveerd, worden ook de speelmogelijkheden aangepast. Waarschijnlijk gaat het nog jaren duren voordat alle bakken weg zijn."