Cafť 'De drie gezusters' in Breda in brand

blubikbeneenknoop en Januzzz melden ons via de newssubmit dat het cafť 'De drie gezusters' in Breda in brand staat.

Het cafť was net een aantal weken open nadat er maanden aan gebouwd was. Op dit moment mag er niemand meer de grote markt op en iedereen moet in de cafťs blijven waar hij of zij op dat moment is. Tot op ongeveer 300 meter is het verduisterd door de rookontwikkeling. De brand werd om 20.30 uur ontdekt door een brandweerman en vertegenwoordiger van een brandbeveiligingsbedrijf. Die
zaten in De Drie Gezusters te eten. Ze zagen rook uit de schoorsteen komen en sloegen meteen groot alarm.

Uit voorzorg zijn ongeveer veertien omliggende panden ontruimd, waaronder een aantal restaurants.

Brand in Breda Rond half negen kreeg de brandweer een melding van een schoorsteenbrand in het horecabedrijf. Het bleek echter om een grote brand te gaan. De brandweer heeft veel moeite het vuur te bestrijden omdat de brandhaard zich tussen het plafond bevindt. Met man en macht trachten brandweerlieden de bovenliggende kantoren te sparen. Voorzover bekend zijn er geen gewonden.
Brand in Breda Het cafť staat op de Grote Markt, het historische centrum van Breda met veel monumentale panden. Het is erg druk in de stad vanwege de wekelijkse koopavond. De brand trekt dan ook veel bekijks. Ook de Grote Kerk in Breda loopt gevaar. De kerk staat naast het cafť en wordt enkel gescheiden met een straatje. Volgens de laatste berichten zouden de vlammen de zijramen van de kerk al raken.