Mohammed Cheppih AEL kandidaat voorzitter

Mohammed Cheppih (26) wordt waarschijnlijk de leider van de Arabisch Europese Liga in Nederland, zo meldde NOVA gisterenavond. Abou Jahjah heeft hem zelf als kandidaat-voorzitter naar voren geschoven.

Cheppih is momenteel voorzitter van de Nederlandse tak van de Moslim Wereld Liga, een door Saudi-ArabiŽ betaalde organisatie die de islam in de hele wereld wil verspreiden. Onlangs noemde hij in Netwerk de oorlog tegen Irak een oorlog tegen de islam. Hij zet zich ook in voor Mullah Krekar, die volgens hem geen terrorist is.

De uit Marokko afkomstige Cheppih verdient zijn geld met een bedrijf dat reizen naar Saoedi-ArabiŽ organiseert. Verder geeft hij koran-les. In het programma Zembla bleek eerder dat in zijn lessen het doden van IsraŽliŽrs wordt goedgepraat.

In het Parool zei Cheppih ooit dat homo's niets te zoeken hebben in de islam: ''Het woord homomoslim bestaat niet. Er staat nu eenmaal in het heilige boek dat je als moslim geen homo kunt zijn. Het draait erom dat die gevoelens niet geuit worden. Een moslim die zo nodig in het openbaar moet laten zien dat hij van mannen houdt, moet uit de islam stappen. Zo is dat nu eenmaal. Wat men ook zegt, op homoseksualiteit staat de doodstraf volgens de koran. Wie echt gelooft wat allah zegt, kan dus geen homo zijn''

In het tv-programma Rondom Tien had de directeur van de Moslim Wereld Liga ooit een heftige aanvaring met Ayaan Hirsi Ali, naar aanleiding van haar uitlatingen over de profeet Mohammed. Mede door bedreigingen na die uitzending dook zij een tijd lang onder.

De Telegraaf meldde eerder dat Cheppih bevriend bleek te zijn met een lid van een opgerolde Al-Qaeda-cel in Eindhoven. Over bin Laden zei Cheppih indertijd: ''Hij heeft alles achtergelaten om zijn idealen na te streven''.


-
Moslim-online is de site van de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland.