AEL neemt deel aan anti-oorlogsdemonstratie

Crossbow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' (www.wereldcrisis.nl) organiseert aanstaande zaterdag in Amsterdam een grote demonstratie tegen de oorlog in Irak. Het protest stond al langer gepland, maar was eigenlijk bedoeld als protest tegen een mogelijke nieuwe oorlog. De demonstratie zal nu dus gericht zijn tegen de oorlog die waarschijnlijk zaterdag al begonnen zal zijn, danwel op het punt van uitbreken zal staan.

Een aantal bekende Nederlanders zal meelopen in de demonstartie. Onder hen bevinden zich oud-politici (Andre van der Louw, PvdA), kamerleden (Femke Halsema, Jan Marijnissen, Godelieve van Heteren), schrijvers (Geert Mak, Theun de Vries, Lulu Wang), tv presentatoren (Angela Groothuizen, Dieuwertje Blok), TV filmmakers (Kiki Amsberg), choreografen (Rudi van Dantzig), zangers (Loes Luca), kunstenaars (Jan Wolkers, Aat Veldhoen), cabaretiers (Jenny Arean, Sanne Wallis de Vries, Vincent Bijlo), acteurs en regisseurs (Willeke van Ammelrooy, Jeroen Krabbe), schakers (Jan Timman, Hans Ree) en vele anderen.

AEL

De Arabisch Europese Liga (AEL) zal zaterdag voor het eerst officieel in Nederland (mee)demonstreren. De AEL heeft zich aangesloten bij de grote landelijke demonstratie tegen de oorlog in Irak.

In een perscommuniqué laat de AEL-NL onder meer weten dat de 'zionistische entiteit' Israël de oorlog zal aangrijpen om het Palestijnse volk te verdrijven. Nederland moet de steun aan de VS en de Britten intrekken, die met hun 'Zionistisch-Angelsaksische agressie en hun neo-koloniale politiek in het Midden-Oosten' voor een scheuring zorgen onder de bevolkingsgroepen in Nederland en de rest van Europa, aldus de AEL-NL.

De Nederlandse tak van de AEL zal aanwezig zijn bij protesten voor de Amerikaanse ambassade in Den Haag en het Amerikaans consulaat in Amsterdam.