Veronica zoekt partner met geld

Radio- en TV-omroep Veronica voorziet geldnood en zoekt daarom een partner. De omroep, waarvan de televisietak afgelopen zaterdag met een herstart kwam, heeft meer kosten gemaakt dan vantevoren verwacht werd.

De hoge kosten zijn voornamelijk in de televisie gaan zitten. In oktober begon de omroep aan een nieuw televisie-avontuur. Dat heeft tot nu toe meer gekost dan was begroot. "We dachten dat we er per jaar 16 miljoen bij moesten leggen, maar denken nu dat dat wel 30 miljoen kan worden," aldus gedelegeerd commissaris Cees van Steijn, die eraan toevoegt dat er ook nog ongeveer 15 miljoen in een FM-pakket gestopt moet gaan worden.

De komende weken zullen gesprekken worden gevoerd met SBS, waarmee eerdere gesprekken vůůr de nieuwe start in oktober mislukten, en HMG, met wie een samenwerking van 6 jaar in 2000 werd beŽindigd. Van Steijn is van mening dat Veronica een sterke onderhandelingspositie heeft. "We hebben nu nog mooie bezittingen, zoals een goed renderend blad. En we hebben nog een tiet met geld." Binnen een paar weken moet duidelijk zijn of er samengewerkt kan worden.