Bejaarden steeds vaker opgelicht

De politie in Amsterdam heeft de afgelopen dagen een aantal verdachten gearresteerd die zich bezig zouden houden met het oplichten van bejaarde mensen. Bejaarden worden steeds vaker het slachtoffer van oplichters die de oude mensen hun pinpas en code weten te ontfrutselen.

Vorige week zijn een vrouw en twee mannen aangehouden die geld wilden opnemen met een gestolen pas, een medewerker van de bank vertrouwde het zaakje niet en lichtte de politie in. Die hield vervolgens het drietal aan. De politie waarschuwt mensen dat bankmedewerkers nooit aan de deur komen, en dat mensen die aan de deur komen met verhalen over pasjes e.d. bedriegers en oplichters zijn.

Een 80 jaar oude vrouw werd van 9.140 euro beroofd door een man die aanbelde en zich voordeed als controleur van de postbank. De man kwam met een smoes dat er een virus zou zijn in pinpassen van de postbank, en vroeg de vrouw haar code in te toetsen op een mobiel pinapparaatje. Als er vier sterretjes verschenen, wat natuurlijk het geval was, dan zou de pas van de vrouw ook besmet zijn. Hierop nam de 'controleur' de pas in beslag om later de rekening te plunderen.