FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 februari 2003

Divers nieuws over Idols

Flat_erik, Kayuk en Idols fan hadden ons via de newssubmit het volgende verschillende Idols nieuws te melden:

Radio TV Noord meldt dat de kijkers van Idols al kunnen weten wie de winnaar wordt: Hind. Een mediakenner uit Groningen, Sieme Gerrijts, voorspelt namelijk iedere ronde op zijn website wie gaat afvallen, en tot nu toe zijn al zijn voorspellingen uitgekomen.

Volgens Sieme zal Jamai niet winnen omdat hij homoseksueel is. Sieme haast zich erbij te zeggen dat dit is absoluut ''niet erg is'', maar omdat het 'kopend' publiek voor het grootste deel bestaat uit meisjes, die dromen over een relatie met hun idool, wordt dat hier een beetje lastig... en levert dus te weinig geld op.

Jim is wat het voorgaande betreft natuurlijk een stuk interessanter voor de fans. Echter Jim is 15 en de Arbo verbiedt 's avonds werken. Zodat Hind overblijft als winnaar, aldus mediakenner Gerrijts.

Extra concerten

De belangstelling voor de live-optredens van de Idols-finalisten in Ahoy' Rotterdam is zo groot dat de eerste concerten binnen mum van tijd waren uitverkocht. Daarom is nu een derde concert gepland.

De optredens vinden plaats op maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 maart. Op 8 maart vindt op tv de finale plaats. Daarna verschijnen dus alle 10 de finalisten Zosja, Jim, Bas, David, Dewi, Yuli, Jamai, Hind, Joël en Marieke, nog drie keer live in Ahoy.

Het geloof van Hind

De Telegraaf meldde ten slotte dat het opvallend stil is rondom de islamitische geloofsovertuiging van de gedoodverfde winnares Hind; dochter van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder.

Hind zegt dat zij nu liever niet praat over haar geloof: "Ik ben inderdaad moslim, maar ik wil op dit moment liever niet ingaan op de manier waarop ik geloof. Nu met die dreigende oorlog in Irak is dit een zeer gevoelig onderwerp". Hind is namelijk bang dat men haar af zal rekenen op het standpunt dat zij inneemt en houdt zich daarom afzijdig van alle vragen omtrent haar geloof.

Wat ze wel kwijt wil is dat ze zelf mag weten wat ze draagt van haar ouders. Ze is dan ook niet verplicht een hoofddoek te dragen en mag alles aan: "Zolang ik maar niet in mijn BH op kom!".

[Tests 25-02] Overzicht

Vandaag werd er weer volop getest op diverse circuits. Jerez, Fiorano, Imola en Silverstone werden vandaag bevolkt door de nodige F1 bolides.

Op het circuit van Jerez waren alleen Williams en Ferrari aanwezig. Van beide teams was er ook slechts één coureur te vinden. Micheal schumacher en Juan Pablo Montoya waren de enige op de baan in Spanje. Schumacher mocht zowel de 2002 als de 2003 auto de sporen geven, waarbij de 2003 auto ruim een seconde sneller was. Montoya volgde op ruim 2.5 seconden van de snelste tijd.
Luca Badoer mocht ook nog even namens Ferrari het circuit op, maar hij maakte alleen een installatieronde, dus werd er geen tijd neergezet.

De tijden van Jerez:

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Michael SchumacherFerrari (2003)1.25.32120
2Michael SchumacherFerrari (2002)1.26.44731
3Juan-Pablo MontoyaWilliams1.27.99964

Imola werd vandaag bevolkt door BAR, Toyota en Williams. Jacques Villeneuve zette in zijn BAR005 de snelste tijd van de dag neer. Dit was echter niet zonder de nodige problemen, dankzij mechanische problemen stond hij het gros van de dag in de pits.
Marc Gené, testrijder van Williams, en Cristiano da Matta kwamen niet in de buurt van de tijd van Villeneuve.

De tijden van Imola:

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Jacques VilleneuveBAR1.22.8630
2Marc GenéWilliams1.24.4372
3Christiano da MattaToyota1.25.8544

In Silverstone werd ook nog getest, hier waren McLaren en Renault vertegenwoordigd. Beiden hadden twee coureurs ingedeeld voor het testen.
De test werd gehouden op het korte circuit van Silverstone, daar waar normaliter de tourwagenraces worden verreden.
McLaren heeft echter weinig kilometers gemaakt, in totaal reden ze 43 rondes. Renault heeft meer testkilometers gemaakt, zij reden samen 264 rondes over het Engelse circuit.
Kimi Raïkkonen was de snelste van de dag voor Trulli en Coulthard.

De tijden van Silverstone:

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Kimi RaikkonenMcLaren0.41.72828
2Jarno TrulliRenault0.42.679110
3David CoulthardMcLaren0.42.88315
3Alan McNishRenault0.43.018154

Het circuit van Fiorano was vandaag helemaal alleen voor voor Felipe Massa beschikbaar. De testcoureur van Ferrari mocht voor de tweede maal de scharlaken rode bolide over het asfalt sturen. Er werden in totaal 37 rondes afgelegd met de 2002 auto.

De tijd(en) van Fiorano:

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Felipe MassaFerrari (2002)0.57.954 37

AEL-leider op tournee door Nederland

De Belgische leider van de Arabisch Europese Liga (AEL), Dyab Abou Jahjah, gaat op tournee door Nederland. Vanaf aanstaande zondag toert Jahjah een week lang langs een aantal grote steden (onder andere Utrecht, Den Haag en Amsterdam), waar hij mee zal doen aan debatten.

De AEL-leider is komende zondag in Utrecht aanwezig op een bijeenkomst van de Unie van Marokkaanse-Nederlandse Academici en HBO'ers (UMAH). Maandag verzorgt hij in de aula van de Haagse Hogeschool in Den Haag een lezing met de titel AEL-visie op burgerschap in Europa. Aansluitend volgt een debat met het publiek. Op vrijdag gaat Jahjah naar twee bijeenkomsten in Amsterdam. In de namiddag bezoekt hij de Universiteit van Amsterdam, in de avond gaat hij naar een debatavond in De Balie.

De AEL is druk bezig met het opzetten van een Nederlandse afdeling. In het blad Contrast meldde Jahjah onlangs dat enkele honderden Nederlanders zich al hebben aangemeld als AEL-lid.

In België doet de AEL samen met de PVDA, (een extreem-linkse partij die niet te vergelijken is met de PvdA in Nederland), mee aan de landelijke verkiezingen op 18 mei onder de naam Resist.

Uitslagen Champions League (25/02/03)

We zijn bezig in de tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstanden.

Uitslagen Champions League (25/02/03)
Groep C
Lokomotiv Moskou - AC Milan (0-1)
Borussia Dortmund - Real Madrid (1-1)

Groep D
Juventus - Manchester United (0-3)
Deportivo Coruña - FC Basel (1-0)

Tussenstanden Champions League (na 25/02/03)
Groep C
Pos.ClubAPV-T
1.AC Milan *4124-0
2.Real Madrid455-5
3.Borusssia Dortmund444-5
4.Lokomotiv Moskou413-6

Groep D
Pos.ClubAPV-T
1.Manchester United *41210-2
2.Juventus447-7
3.Deportivo Coruña443-5
4.FC Basel432-8

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen CL (25/02/03)

We zijn bezig in de tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstanden.

Uitslagen Champions League (25/02/03)
Groep C
Lokomotiv Moskou - AC Milan (0-1)
Borussia Dortmund - Real Madrid (1-1)

Groep D
Juventus - Manchester United (0-3)
Deportivo Coruña - FC Basel (1-0)

Tussenstanden Champions League (na 25/02/03)
Groep C

Pos.ClubAPV-T
1.AC Milan *4124-0
2.Real Madrid455-5
3.Borussia Dortmund444-5
4.Lokomotiv Moskou413-6

Groep D

Pos.ClubAPV-T
1.Manchester United *41210-2
2.Juventus447-7
3.Deportivo Coruña443-5
4.FC Basel432-8

'Onderzoek dossier man prinses Margarita'

De Amsterdamse PvdA wethouder Rob Oudkerk wil een onderzoek naar het lekken van een dossier van Edwin de Roy van Zuydewijn. Het dossier van de Amsterdamse Sociale Dienst zou onder ogen zijn gekomen van de vader van de man van prinses Margarita, prins Carel Hugo de Bourbon Parme.

Eerder ontkende de Sociale Dienst van Amsterdam dat er een dosssier van De Roy van Zuydewijn zou bestaan. Maar vandaag maakte de dienst bekend dat er wél een dossier bestaat. Wethouder Oudkerk wil nu onderzoeken wie er mogelijk nog meer inzage in het dossier hebben gehad naast de dienst en haar cliënt.

Secretaresse ontkent

Een andere ontwikkeling in de 'Oranje rel':

Vandaag meldde de secretaresse van de kinderen van prinses Irene, Annemiek Rade, dat zij nooit is gevraagd door de directeur van het Kabinet van de Koningin, Felix Rhodius, om bankafschriften van prinses Margarita en haar man te kopiëren.

In HP De Tijd lieten de prinses en haar man eerder optekenen dat de secretaresse aan hun huilend had toegegeven zulks wel te hebben gedaan.

Minardi test verplaats naar Imola

De test van Minardi is verplaats van Fiorano naar Imola. Ook zal Minardi met minder materiaal ten tonele verschijnen.

De test was eerder al van dinsdag naar woensdag verplaatst omdat Ferrari het circuit van Fiorano nodig had voor testen. Nu is ook nog de locatie van de test veranderd: Autodromo Enzo e Dino Ferrari, Imola.

Beide Minardi coureurs zullen aan het werk gaan. Jos Verstappen verzorgt de ochtendsessie, Justin Wilson zal 's middags het stuur overnemen. Er zal echter maar één auto gebruikt worden, die van Jos Verstappen.

Mosley steunt Minardi

Frank Williams en Ron Dennis lijken Minardi tegen te werken. Het nog niet verdeelde geld van het team van Alain Prost is de inzet in deze situatie.

Volgens Mosley zijn de beide teambazen niet alleen bezig om Minardi het geld te ontnemen, maar zijn ze ook bezig om dat geld in te pikken. Ze vinden dat Minardi dat geld niet toekomt.

"Het lijkt wel alsof beide teams zich de voorbije twaalf maanden vooral hebben beziggehouden met er voor te zorgen dat Minardi niet het geld zou krijgen waarvan wij denken dat het er recht op heeft," aldus de voorzitter van de FIA.

"Dit geld was eigenlijk voor het team van Alain Prost bestemd, maar Williams en McLaren doen er alles aan om het uit de handen van Minardi weg te houden. De uitlatingen van Ron Dennis vorige week zeggen genoeg."

Belgische CCC terrorist vrijgelaten

België heeft de terrorist Pierre Carette na 18 jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Carette zat een levenslange celstraf uit voor een aanslag in 1985 waarbij twee brandweermannen om het leven kwamen. Familie van de omgekomen brandweermannen protesteerde tevergeefs tegen de vrijlating van de ex CCC-leider.

Carette is een voormalig kopstuk van de organisatie Strijdende Communistische Cellen (CCC). Hij maakte zich, samen met medestanders, in totaal schuldig aan 27 aanslagen tegen ,,internationale kapitalistische organisaties''. Alleen bij een aanslag op 1 mei 1985 in het centrum van Brussel, vielen doden. Carette zei later de dood van de brandweermannen te betreuren, omdat het om ,,arbeiders'' ging.

Drie andere CCC leden kwamen al eerder vervroegd vrij; na 12,5 jaar, zoals dat in België gebruikelijk is voor levenslang veroordeelden. Carette bleef langer in de cel, omdat hij nooit afstand heeft genomen van zijn revolutionaire ideeën.

Aan de vrijlating van Carette is de voorwaarde verbonden dat hij zijn mede ex-terroristen niet regelmatig mag zien. Ook moet hij een afbetalingsregeling treffen om de nabestaanden een schadevergoeding van 1.5 miljoen euro te kunnen betalen. De andere drie CCC'ers betalen momenteel maandelijks elk 272 euro schadevergoeding.

Irak werkt beter mee aan VN-inspecties

TheRoBBeR, tolgashakur , RiFF, Farzin en MariekeV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het hoofd van de VN-wapeninspecteurs, Hans Blix, heeft Irak de afgelopen dagen een toegenomen bereidheid getoond inzake de wapeninspecties.

Zo heeft Irak de wapeninspecteurs een aantal brieven gestuurd die relevante informatie bevatten. De correspondentie bevat onder meer informatie over de vindplaats van een zogenoemde R-400 bom. Deze bom kan gebruikt worden voor het vervaardigen van een biochemisch wapen en behoort tot de voor Irak verboden categorieën wapens. Vragen over R-400 bommen had Irak tot nog toe niet beantwoord.

Irak heeft ook documentatie geleverd over de plaatsen waar in 1991 verboden wapens zouden zijn vernietigd. Die plaatsen kunnen mogelijk bewijs opleveren voor de hoeveelheid wapens die Saddam Hussein heeft laten vernietigen.

'AEL hitste leerlingen atheneum op'

De directrice van een atheneum in Antwerpen beschuldigt de Arabisch Europese Liga (AEL) ervan leerlingen opgehitst te hebben tegen de school.

Maandag werd door een groep leerlingen en niet-leerlingen van het Antwepse Koninklijk Atheneum ineens de media opgetrommeld omdat ze een actie hielden tegen de school. De klassenraad besliste vorige week om een 19-jarige leerling van school te sturen omdat hij niet is gemotiveerd en niet van richting wil veranderen. Daartegen kwamen de leerlingen in geweer, omdat er sprake zou zijn van een ''onrechtmatige verwijdering van een medeleerling''.

De klasseraad zou echter al opnieuw bijelkaar komen om zich over deze zaak te beraden. De actievoerders wisten dat niet. Ze wisten óók niet wie de pamfletten en de spandoeken had geleverd die ze bij zich hadden tijdens de actie. Ze waren ''plotseling opgedoken''.

Volgens de directrice wist ze meteen dat het een actie was van het AEL. ''Zij misbruiken de Antwerpse problematiek om propaganda te voeren. Dat is erg. Maar erger vind ik dat mijn leerlingen daar met open ogen intrapten. Wij zijn een geëngageerde school en dat wéten zij zelf het best. Met acties als die van maandag, brengen zij onze goede naam in diskrediet.'' Met de leerlingen die protsteerden heeft de directrice naderhand een lang gesprek gevoerd. Zij bleken verkeerd te zijn geïnformeerd.

Combi Review: Bitte Ein Beat EU-phoria

Harddance liefhebbers die afgelopen vrijdag niet in de Locomotion in Zoetermeer waren, hebben iets gemist. Van 22.00u tot in de vroege ochtend trilde deze discotheek op haar grondvesten ter gelegenheid van Bitte Ein Beat: EU-phoria.

Gelukkig is er voor iedereen die er niet bij kon zijn een lichtpuntje, zij kunnen de tijdens dit feest geintroduceerde CD Bitte Ein Beat 6 gewoon in de winkel halen.

Uiteraard kon FOK! dit feestje niet voorbij laten gaan zonder een kijkje te nemen. Meer weten over het feest, en de cd?


TitelBitte Ein Beat 6
ArtiestVerschillende Artiesten
LabelEMI
Release datum26-02-2003
Lengte2:23:52
GenreHarddance

Turkije laat 62.000 Amerikanen toe

delapoko, tolgashakur en ROLLENDE_BABBA hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan de Turkse regering ligt kunnen 62.000 Amerikaanse militairen het land bij een invasie in Irak gebruiken als noordelijk front. Dat heeft de Turkse vice-premier Mehmet Ali Sahin gezegd. De Amerikanen mogen zes maanden blijven.

Eerder twijfelde Turkije nog over haar medewerking. Nu is het land het grotendeels met de VS eens over de voorwaarden voor de toelating. De Amerikanen zouden 26 tot 30 miljard dollar willen betalen voor de stationering van de troepen.

In de plannen staat verder vermeld dat Turkije bij een oorlog een deel van Noord-Irak zal gaan bezetten om te zorgen dat geen vluchtelingen met de grens van Turkije overschrijden.

Donderdag stemt het parlement over de plannen.

De reglementswijzigingen

De FIA heeft de afgelopen tijd heel wat reglementswijzigingen doorgevoerd, maar wat houden ze nu precies in?

De reglementswijzigingen zijn er niet alleen om de sport aantrekkelijker te maken, maar een groot gedeelte is ook toe te kennen aan kostenbesparing. Dit om meer teams als Prost en Arrows van de ondergang te redden.

Een overzicht:

* De kwalificatie wordt voortaan over de vrijdag en de zaterdag verdeeld. Elke coureur krijgt, per kwalificatie sessie, één vliegende ronde om een tijd neer te zetten. Op vrijdag gaat de coureur die in 2002 kampioen is geworden, Michael Schumacher dus, als eerste de baan op. Daarna nummer 2 etc.
De snelste van de vrijdagkwalificatie mag tijdens de zaterdagkwalificatie als laatste de baan op. De uitslag van deze kwalificatie bepaalt de startopstelling voor de race.

* Na de kwalificatie gaan alle auto's naar het parc fermé. Hierdoor kunnen teams geen wijzigingen doorvoeren op de auto (bijvoorbeeld tanken, instellingen veranderen) en ook is het dus niet mogelijk om een compleet andere auto in te zetten.

* De eerste acht coureurs in de race krijgen punten. Ze krijgen respectievelijk 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt(en).

* Minardi, Jaguar, Jordan en Renault hebben de mogelijkheid aangegrepen om op vrijdagochtend twee uur extra te gaan testen. Hiervoor mogen ze gedurende het seizoen echter maximaal 10 dagen testen.

* Vanaf de Grand Prix van Groot Brittanië (20 juli) is het gebruik van elektronische hulpmiddelen verboden. Traction en launch control behoort dus tot het verleden. Ook kunnen de technici geen instellingen elektronisch veranderen tijdens de race.

* De teams mogen geen reservewagen meer gebruiken.

Acteur Brad Pitt redt leven van vrouw

timmie76 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gered worden door filmhunk Brad Pitt, welke vrouw wil dat nu niet? Een vrouw uit Los Angeles overkwam het, toen zij over straat liep in Los Angeles.

De acteur stond een sigaret te roken toen er plotseling een auto met hoge snelheid richting het trottoir op de vrouw afreed. Pitt trok een sprintje en gaf de vrouw een enorme duw, waarmee hij waarschijnlijk haar leven heeft gered.

"Ik ben zó ontzettend blij dat ik nog leef. En misschien nog wel blijer dat Brad Pitt mijn leven heeft gered", aldus de opgeluchte vrouw. Het redden van levens is bij Pitt en zijn echtgenote Jennifer Aniston niet onbekend. Aniston redde vorig jaar nog iemand van de verstikkingsdood.

2,42 meter hoge reus speelt voor basketbalclub

delapoko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet te geloven, maar wel waar. De Turkse Basketbalclub Galatasaray Istanbul heeft een 20-jarige jongen aangekocht, zonder dat deze enige ervaring in die sport heeft. Hij heeft echter wel een groot voordeel, namelijk zijn lengte. Hij is 2,42 meter lang.

De man werd in een Turks grensgebied ontdekt. Ondanks zijn onervarenheid in de basketbalsport wilde de club hem maar al te graag een contract aanbieden. Deskundigen waarschuwen echter al voor overbelasting. Vanwege zijn lengte zou hij niet langer dan een kwartier per wedstrijd mogen worden ingezet.

Michael Jackson aan de leugendetector?

Flat_erik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén miljoen dollar. Zoveel geld kan popster Michael Jackson krijgen als hij de vragen van het Amerikaanse blad Star beantwoord, terwijl hij is verbonden met een leugendetector. Het gaat om de '10 vragen die Amerika wil weten', en Jackson hoeft alleen maar Ja of Nee te zeggen.

Volgens de eindredacteur van het blad is de test voor Jackson dè kans om alle geruchten over kindermisbruik door de zanger uit de wereld te helpen. Middels een aangetekende brief heeft het blad haar voorstel gedaan en men hoopt dan ook snel antwoord te krijgen.

De 44-jarige Jackson werd in 1993 beschuldigd van misbruik van een toen 13-jarig jongetje. Met 18 miljoen dollar heeft hij de zaak destijds afgekocht. In de documentaire 'Living with Michael Jackson', die onlangs werd uitgezonden, vertelde de zanger dat hij wel eens kinderen in zijn bed liet slapen. Die uitspraak deed veel stof opwaaien.

64-jarige priester weg wegens naaktfoto

submitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 64-jarige priester uit Florida heeft zijn biezen moeten pakken en mag dus niet meer het woord van god verkondigen. Dat is zijn straf, nadat hij gezondigd had door een advertentie, voorzien van een naaktfoto van zichzelf te plaatsen op een website voor homo's.

De priester van de Byzantijnse katholieke kerk zocht contact met "jonge gespierde mannen tussen de 18 en 40 jaar", zo schreef hij in de advertentie. Die mochten emailen naar hetzelfde adres waarop zijn parochianen hem kunnen bereiken.

Vorig jaar was er ook al een rel rond een Byzantijnse priester uit Pennsylvania. Die onderhield destijds een website over worstelen, waarop honderen foto's van schaarsgeklede jongens bleken te staan.

Saddam daagt Bush uit voor live tv-debat

FiasoM_, Nyrem, moonflower343, SLambam en Flat_erik hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een interview met de Amerikaanse journalist Dan Rather van tv-zender CBS heeft Saddam Hoessein de Amerikaanse president George Bush uitgedaagd om met hem in debat te gaan over de meningsverschillen tussen de twee landen. Het Witte Huis heeft het verzoek afgeslagen. "Over zijn ontwapening hoeft niet gedebatteerd te worden", aldus een verklaring van president Bush.

Verder zou Saddam volgens de zender (CBS) niet geneigd zijn de Al-Samoud 2-raketten te vernietigen, zoals de VN-wapeninspecteurs van hem eisen. Saddam ontkent dat de raketten verder komen dan is toegestaan.

Rather was overigens de eerste buitenlandse tv-journalist in twaalf jaar tijd die de Iraakse president interviewde. Vandaag zullen de eerste fragmenten uit het vraaggesprek worden uitgezonden. Morgen volgt het gehele interview.

Scheuren in gebouw Ministerie van Bouw Duitsland

Dunk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het onderkomen van het Ministerie van Bouw in Duitsland vertoont zoveel gebreken dat het mogelijk miljoenen euro's zal kosten om het krakkemikkige gebouw te repareren. Een woordvoerder van het ministerie meldt dat in het in 1999 voltooide gebouw scheuren in de muren en loszittende ramen geconstateerd zijn en dat de airconditioning niet werkte.

"Het gebouw heeft zeker mankementen," aldus woordvoerder Juergen Frank. "Op dit ogenblik weten we nog niet excact wat de reparatiekosten zullen zijn."

Frank gaf geen commentaar op het bericht in het tijdschrift Focus, waarin stond dat de reparatiekosten het ministerie, welk in Duitsland verantwoordelijk is voor alle bouwwerkzaamheden, ongeveer 39 miljoen euro zou gaan kosten.

Frank ontkende verder dat de belastingbetaler voor de kosten van herstel van de schade zal opdraaien. "De aannemer zal voor de kosten opdraaien," meldde hij. "De suggestie dat de belastingbetaler zou opdraaien is volkomen belachelijk."

Duizenden Nike-schoenen aangespoeld in VS

Dunk vertaalde en submitte ons het volgende bericht:

Langs de kustlijn tussen de staat Washington en Alaska in de Verenigde Staten spoelen duizenden paren basketbalschoenen van Nike aan. Volgens oceanograaf Curtis Ebbesmeyer zijn in december 2002 33.000 paar schoenen van een containerschip gevallen.

Volgens Ebbesmeyer zijn de schoenen nog in goede staat, maar is Nike vergeten de veters erbij te leveren.

Reclame Code Commissie onzeker over voortbestaan

Voorzitter H. Bruggink van de Reclame Code Commissie heeft laten weten dat het voortbestaan van de Reclame Code Commissie onzeker is. De commissie heeft te weinig inkomsten en krijgt steeds moeilijker bijdragen van brancheorganisaties.

De stichting behandelt klachten over reclames, bijvoorbeeld omdat deze misleidend of onfatsoenlijk zouden zijn. Jaarlijks zijn dit er ruim 2000. Bij de commissie werken acht personeelsleden.

De inkomsten van de stichting zijn dus te laag. "Een andere financiering was altijd al nodig, maar het begint nu echt te kraken", aldus Bruggink. Bruggink heeft ondernemingsorganisatie VNO/NCW gevraagd mee te denken. Streven is dat alle adverterende bedrijven een kleine contributie gaan betalen.

Mogelijk HIV-besmetting in ziekenhuis Groningen

TheGhost, GTV, Sharp en tolgashakur hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Martiniziekenhuis in Groningen onderzoekt of er patienten met het HIV- of hepatitisvirus besmet zijn geraakt. De directie van het ziekenhuis heeft benadrukt de kans op besmetting erg klein is.

Het gaat om 500 urologische patiënten die tussen 23 december en 19 februari een zogenoemd cystocopisch onderzoek hebben gehad op de locatie Van Ketwich. Een onderzoeksapparaat was verkeerd aangesloten en zou daardoor niet goed zijn gedesinfecteerd. Volgens het ziekenhuis ligt de fout daarvan bij de leverancier van de apparatuur, het bedrijf Dyped.

Het ziekenhuis heeft twee aparte telefoonlijnen geopend waar betrokkenen vragen kunnen stellen over de mogelijke HIV-besmetting. De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt een onderzoek naar de gang van zaken rond de apparatuur in het ziekenhuis in.

Beautynieuws Februari 2003

Je bent het al een keer eerder tegengekomen op Fok: Beauty-nieuws!
Met ingang van volgende maand (maart dus) zul je op deze plek maandelijks op de hoogte worden gehouden van alles wat er op het gebied van beauty nieuw in de winkels te vinden is.

Lekkere geurtjes, leuke make-upjes, maar ook de dagelijkse dingen als shampoo, deo, tandpasta en scheerschuim: alles zal voorbij komen.

Op de valreep van februari vind je op de volgende bladzijde alvast een voorproefje, met producten die deze maand voor het eerst in de winkel liggen.

Landelijke acties tegen VS-wapentransporten

Door het hele land heen worden acties gevoerd tegen transporten van Amerikaans wapenmaterieel over Nederlands grondgebied. Organisator van deze acties is het Platform tegen de Nieuwe Oorlog.

Zo hebben actievoerders zich vanmorgen aan de ingang van het Amerikaanse commandocentrum in Capelle aan den IJssel, het Military Traffic Management Command, vastgeketend. De actievoerders protesteren hiermee tegen de transporten die vanuit het centrum worden gecoördineerd. Door de actie kan niemand meer in of uit het complex.

Op tal van andere plaatsen zullen vandaag flyers worden uitgedeeld en spandoeken getoond. Ook zijn er ludieke acties, als straattheater in Den Haag en een bid-estafette in Amsterdam.

Drievoudige Duitse moord lijkt opgelost

Met de aanhouding van een 21-jarige Turkse man en een 30-jarige landgenoot van hem, denkt de Duitse politie de drievoudige moord in het plaatsje Telgte (bij Münster) te hebben opgelost.

De drie vrouwen, schoonmaaksters, werden eind januari na hun avondwerk in een plaatselijkle sportschool door het hoofd geschoten. De 21-jarige zegt de moord als ''vriendendienst'' te hebben uitgevoerd voor zijn 30-jarige landgenoot, die was getrouwd met één van de slachtoffers.

Reden voor de moord zou zijn dat de vrouw van de 30-jarige gedreigd had plannen van haar man te onthullen voor het smokkelen van prostituées en gestolen auto's. De twee andere schoonmaaksters moesten sterven om de achtergrond van de moord te versluieren.

Verdachte roofmoord juwelier bekent

De man die op elf januari op brute wijze een juwelier beroofde en vermoorde in Rotterdam heeft bekend. De man werd aangehouden toen hij een kleine aanrijding had eind januari. De 43-jarige man uit Hellevoetsluis verklaarde de 52 jaar oude juwelier, J. Chouiki, om het leven te hebben gebracht.

De voorlopige hechtenis van de man is verlengd door de rechtbank, de man zit al sinds de aanhouding eind januari in voorarrest. Justitie wil verder niets zeggen over de precieze redenen van de man die de overval pleegde. Bekenden van het slachtoffer hadden eerder tegen de politie verklaard dat de dader een bekende van het slachtoffer moest zijn.

De Hellevoeter wist op elf januari net na sluitingstijd de juwelierszaak binnen te komen en de eigenaar, vermoedelijk met een hakbijl, bewusteloos te slaan. Vervolgens ontstond er een brand in het pand, dat vervolgens compleet in vlammen op ging.

Bejaarden steeds vaker opgelicht

De politie in Amsterdam heeft de afgelopen dagen een aantal verdachten gearresteerd die zich bezig zouden houden met het oplichten van bejaarde mensen. Bejaarden worden steeds vaker het slachtoffer van oplichters die de oude mensen hun pinpas en code weten te ontfrutselen.

Vorige week zijn een vrouw en twee mannen aangehouden die geld wilden opnemen met een gestolen pas, een medewerker van de bank vertrouwde het zaakje niet en lichtte de politie in. Die hield vervolgens het drietal aan. De politie waarschuwt mensen dat bankmedewerkers nooit aan de deur komen, en dat mensen die aan de deur komen met verhalen over pasjes e.d. bedriegers en oplichters zijn.

Een 80 jaar oude vrouw werd van 9.140 euro beroofd door een man die aanbelde en zich voordeed als controleur van de postbank. De man kwam met een smoes dat er een virus zou zijn in pinpassen van de postbank, en vroeg de vrouw haar code in te toetsen op een mobiel pinapparaatje. Als er vier sterretjes verschenen, wat natuurlijk het geval was, dan zou de pas van de vrouw ook besmet zijn. Hierop nam de 'controleur' de pas in beslag om later de rekening te plunderen.

Bolletjesslikker na dood opengesneden

Een 60 jaar oude bolletjes slikker is eerder deze maand na zijn dood opengesneden door onbekenden die de bolletjes uit de man hebben verwijderd. Tijdens de sectie op de man bleek dat de daders niet alle bolletjes uit de man hadden verwijderd. De politie verklaarde dat de man pas was opengemaakt nadat hij was overleden, over de doodsoorzaak tast de politie nog in het duister.

Het stoffelijk overschot van de man is op vijf februari gevonden door wandelende mensen in het stadsdeel Zeeburg. De man was gekleed in korte broek met daarop een hemd met korte mouwen, wat erop zou duiden dat hij nog maar net in Nederland was gearriveerd.

In het programma Opsporing verzocht werd de kleding en het gezicht van de man getoond in de hoop dat mensen zich zouden melden met tips. Een paar dagen later meldde de familie van de man zich, het bleek om een 60-jarige man te gaan die uit Suriname afkomstig was. In de uitzending werd niet gezegd dat het lichaam was geschonden en dat het om een bolletjesslikker ging. Onduidelijk is nog of de man direct via Suriname of eerst via de Antillen naar Nederland is gereisd.

Advocatenkantoor ontslaat advocaat Margarita

Roel_Jewel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De advocaat van prinses Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn heeft van het advocatenkantoor waar hij werkte zijn ontslag gekregen. Het kantoor, Simmons & Simmons heeft prof. Mr. W.J. Slagter, de advocaat, ontslagen omdat ze bang zijn voor eventuele schadelijke gevolgen voor het kantoor door de zaak. Slagter is bezig met het voorbereiden van een miljoenenclaim tegen het koningshuis.

De advocaat zou zelf zijn opgestapt aldus Simmons & Simmons, dat ook haar excuses aan het hof zou hebben aangeboden. Het kantoor is bang dat de zaak slecht onderbouwd is en niet veel kans maakt. Margarita en haar man veroorzaakten een rel in het koningshuis door de uitspraken die ze hebben gemaakt in diverse bladen.

Een compleet team moet!

Wij kregen de vraag binnen of een team compleet moet zijn om mee te spelen. Het antwoord daarop is ja.

In tegenstelling tot vorig jaar kun je nu niet meer je hele team in één keer omswitchen. Dat betekent dat je per onderdeel aankoopt en verkoopt. Wanneer je je team nog niet hebt samengesteld is het gemakkelijk om te denken dat een volledig team dan ook meedingt, maar dat is niet het geval.

Een onvolledig team wordt niet meegenomen in de puntenberekening en geldt als een raceweekend waaraan je niet hebt deelgenomen. Denk daar dus goed om!

Opnieuw verdeeldheid in VN-Veiligheidsraad

De kwestie Irak zorgt opnieuw voor veel verdeeldheid in de VN-Veiligheidsraad. Een nieuwe resolutie van de Verenigde Staten en Groot-Brittanië is beantwoord door een Frans-Duits voorstel.

In de resolutie van de VS en Groot-Brittanië staat dat Irak "de laatste kans die het was toegestaan" heeft verspeeld. Alhoewel de resolutie niet vraagt om toestemming voor militair ingrijpen kan dit wel worden opgevat als zodanig, aangezien de nieuwe resolutie ervan uitgaat dat resolutie 1441 is geschonden. Laatstgenoemde dreigt met "ernstige consequenties".

Frankrijk en Duitsland, beide tegenstander van een oorlog in Irak, hebben als tegenreactie extra tijd voor de wapeninspecteurs gevraagd. Beide landen willen de inspecteurs vier maanden extra de tijd geven. Frankrijk en Duitsland vinden met het voorstel steun bij Rusland en China. Rusland heeft het voorstel zelfs mede-ondertekend.

Medio maart zal er waarschijnlijk worden gestemd over de nieuwe resolutie van de Verenigde Staten en Groot-Brittanië. Met de stemming wordt gewacht tot de wapeninspecteurs opnieuw verslag hebben uitgebracht. Of de VS voldoende steun krijgt is nog maar de vraag; drie van de vijf permanente leden (namelijk Frankrijk, Rusland en China) van de Veiligheidsraad zijn tegen het gebruik van geweld.

CDA laat op zich wachten, PvdA tegen resolutie VS

Minister van Buitenlandse Zaken De Hoop Scheffer wil eerst de volledige tekst van de nieuwe resolutie, alvorens zich uit te spreken. In principe blijft hij wel voorstander van een nieuwe VN-resolutie. "Maar ik wil eerst de tekst zien, alvorens me daarover uit te spreken", zo zei de minister.

De Partij van de Arbeid is tegen de resolutie van de VS en Groot-Brittanië. "Je kunt niet nu al een legitimatie voor oorlog scheppen als er nog kansen zijn voor chef Blix van de VN-wapeninspecteurs", aldus Kamerlid Koenders.

Wendy van Dijk geen succes in bioscoop

De Nederlandse film Science Fiction, met in de hoofdrol de debuterende Wendy van Dijk, is nog geen succes te noemen. In de tien dagen na de release hebben nog maar 1100 mensen de film bekeken.

Filmdistributeur A-film wil nog niet spreken van een flop. Een woordvoerder hoopt "dat mensen de film in de voorjaarsvakantie ontdekken".

In Science Fiction denkt een jongetje dat zijn ouders buitenaardse wezens zijn. Wendy van Dijk speelt in de film een alien. De film heeft bijna twee miljoen euro gekost, en draait de komende week in 17 zalen.

Franse meesterkok Loiseau overleden

Bernard Loiseau, één van de bekendste Franse meesterkoks en chefs ter wereld, is gisteren in zijn woning overleden. De Franse radio meldde dat Loiseau zelfmoord heeft gepleegd door zichzelf door het hoofd te schieten, autoriteiten hebben dit vooralsnog niet bevestigd.

Loiseau startte in 1968 als leerling-kok en klom daarna al snel op naar chef-kok en eigenaar van een hotel-restaurant Côte d'Or. Loiseau kreeg al snel drie gerenommeerde Michelin-sterren, het hoogst haalbare. Zijn beursgenoteerde kookimperium groeide de afgelopen jaren erg hard, met drie restaurants in Parijs en de bekende diepvriesmaaltijden.

Paul Bocuse, vriend en collega-sterrenkok, noemde Loiseau een uitzonderlijk mens. Loiseau zou, volgens Bocuse, onder grote druk hebben gestaan.

Italiaanse actievoerders trekken aan noodrem

Italiaanse tegenstanders van een oorlog in Irak weten de Amerikaanse transporten door het land op een aparte manier te blokkeren. Bij passagierstreinen, die over hetzelfde spoor rijden als de wapentransporten, wordt aan de noodrem getrokken.

Luca Casarini, één van de organisatoren van de acties, meldt dat al minstens twee treinen tot stilstand zijn gedwongen. Door aan de noodrem te trekken krijgen andere betogers de mogelijkheid de rails te bezetten en zelfs stations te blokkeren.

In Italië wordt op grote schaal actie gevoerd tegen de transporten van militair materiaal. Aanstaande woensdag zal er een landelijk protest volgen tegen de 'transporten des doods'. Volgens de organistor moet Italië haar toestemming tot gebruik van de infrastructuur terugtrekken.

VVD-leider Zalm hekelt plannen CDA/PvdA

Gerrit Zalm, VVD-fractievoorzitter, vindt de plannen van het CDA en de PvdA ronduit slecht. De levensloopregeling ziet de VVD niet zitten. Bij deze regeling kunnen werknemers vrije tijd sparen voor een studie of een 'sabbatical'. Het plan van een levensloopregeling gaat ten koste van de pensioenopbouw van werknemers, aldus Zalm.

Ook het spaarloon zou onder deze nieuwe regeling lijden. "Het is beter om het bestaande pensioenstelsel en de spaarloonregeling nu te handhaven, dan om weer een nieuwe subsidieregeling te introduceren", aldus Zalm tijdens een verkiezingsbijeenkomst gisteren.

De beoogde coalitie tussen het CDA en de PvdA geeft de VVD-leider weinig vertrouwen. Zalm is van mening dat de lasten voor burgers en het bedrijfsleven teveel worden verzwaard. "Dat is nu net de verkeerde manier met deze slechte economische vooruitzichten. Lastenverzwaringen gaan de ontwikkeling van de economie tegen. Ook omdat ze loonmatiging tegengaan."

Fortuyn wilde nog meer politici aanklagen

Ook oud-premier Kok, voormalig PvdA-leider Melkert en oud-fractievoorzitter Rosenmöller van GroenLinks zouden door Pim Fortuyn worden vervolgd wegens het aanzetten tot haat. Dit schrijven de advocaten Hammerstein en Spong in hun nieuwe boek 'Vervolg ze tot in de hel'.

Het boek, dat dinsdag zal verschijnen, heeft als ondertitel 'de haat-zaai aangifte van Fortuyn'. Het advocaten-duo beschrijft in het boek de aanklacht van Fortuyn tegen politici en journalisten voor het aanzetten tot haat tegen de LPF-leider. Hammerstein en Spong raadden Fortuyn destijds af de drie eerder genoemde politici aan te klagen, omdat zij een sterkere zaak hadden door zich te concentreren op degene die nazi-vergelijkingen hadden gemaakt.

Daarom werden alleen de politici Thom De Graaf (oud-fractievoorzitter D66, die onder meer Anne Frank erbij haalde), Bas Eenhoorn (VVD-partijvoorzitter die een link legde tussen de campagnes van Fortuyn en Mussolini) en PvdA'er Rob Oudkerk (hij zou Fortuyn hebben vergeleken met Mussert) aangeklaagd wegens het aanzetten van haat op grond van artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht.

Verder werden de columnist en tv-maker Marcel van Dam (Vara en de Volkskrant), journalist Matty Verkamman (Trouw, hij omschreef Fortuyn als een man met de intelligentie van Hitler en de charme van Heinrich Himmler), journalist Peter Storm (De Socialist, hij noemde Fortuyn een fascistisch kopstuk), de hele redactie van NRC Handelsblad (stelde in een hoofdredactioneel commentaar dat Fortuyn als minister-president de dodenherdenking op 4 mei nooit kon bijwonen) en een aantal personen dat verantwoordelijk is voor websites aangeklaagd.

Tot een rechtszaak kwam het echter niet, want het Openbaar Ministerie zag geen aanleiding om tot vervolging over te gaan. Hammerstein en Spong zijn door deze beslissing in hoger beroep gegaan. In het voorjaar zal het gerechtshof hier opnieuw een beslissing over nemen.

Rock Werchter komt met sterke line-up

Het Belgische festival Rock Werchter heeft zijn headliners voor 2003 bekend gemaakt. Daarnaast volgde een aangename verrassing: het festival zal een dag eerder beginnen. Van donderdag 26 juni tot en met zondag 29 juni kunnen muziekliefhebbers in alle soorten en maten genieten van veel grote namen. De dagindeling met de headliners ziet er als volgt uit:

Donderdag 26 juni:
Björk - Radiohead - Underworld

Vrijdag 27 juni:
Moby - Massive Attack

Zaterdag 28 juni:
Queens of the Stone Age - Metallica

Zondag 29 juni:
Coldplay - R.E.M.

Daarnaast zullen Dave Gahan, Timo Maas, Supergrass, Röyksopp, Millionaire, Susheela Raman en Zuco103 ook op Werchter spelen. Meer bands zullen binnenkort bekend worden gemaakt. De voorverkoop start medio maart.

Line-up Nederlandse 'concurrent' Pinkpop
Het Nederlandse festival Pinkpop zal dinsdag 11 maart de line-up officieel bekend maken, maar al zeker is dat Metallica en Coldplay niet in Landgraaf zullen verschijnen. Organisator Jan Smeets meldde dit kort geleden via een persbericht.

'Pinkpop-spotter' René liet via GRAZ.nl weten zeker te zijn van de volgende bands op Pinkpop: Anouk, Placebo, Counting Crows, Danko Jones, Moloko, Lifehouse, Saybia, Porcupine Tree, Linkin Park, Queens Of The Stone Age, Massive Attack en Audioslave.

Eén ding is in ieder geval zeker: het festivalseizoen is weer in alle hevigheid losgebarsten en in Nederland, België en ook Duitsland is deze zomer weer heel veel moois te zien en te horen.

Game Review: Unreal 2 - The Awakening

"Raven" schreef een Game Review over "Unreal 2 - The Awakening", die wij jullie uiteraard niet willen onthouden:

Na het overweldigende succes van "Unreal", "Unreal Tournament" en "Unreal Tournament 2003" is er dan nu de opvolger van het spel ("Unreal") waar het allemaal mee begon: "Unreal 2 - The Awakening".

Unreal 2: Boordevol nieuwe werelden, vijanden en uitdagingen. Als ex-marinier John Dalton krijg jij de opdracht 7 geheimzinnige objecten te verzamelen en uit handen van je tegenstanders te houden. Gewapend met een indrukwekkend arsenaal aan wapens ga je je eerste missie tegemoet...


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.