Onverklaarbaar gerommel in South Carolina

In Beaufort County, South Carolina is een langdurig, laag gerommel gehoord wat zo hevig was dat de grond trilde. De politie van Beaufort ontving een groot aantal meldingen van inwoners van St. Helena en Hilton Hill, en daartussen, zegt politiewoordvoerder Debbie Szpanka.

Pradeep Talwani, directeur van de Department of Geological Sciences van de Universiteit van South Carolina denkt dat het een vliegtuig was dat door de geluidsbarriere vloog.

"Seismische metingen toonden aan dat de golfbeweging van het ene punt naar het andere punt bewoog met de snelheid van het geluid. Dit patroon ontstaat als een vliegtuig door de geluidsbarriere vliegt," zegt Talwani. "Als het een aardbeving geweest zou zijn, zouden de bewegingen op verschillende plekken op hetzelfde moment gemeten zijn" vult hij aan.

Gunnery Sgt. Terence Peck van de Marine Corps Air Station Beaufort zegt: "We hebben niets speciaals gedaan behalve de normale oefeningen". "De marine heeft ook geen dingen gedaan wat de schokgolven kon veroorzaken", vervolgt Peck.

"Maar vliegen kan geluidsknallen veroorzaken", zegt hij.

Getuigen nemen geen genoegen met deze verklaring. "Het was duidelijk te voelen. De voordeur van het gebouw sloeg open en dicht. Het hele gebouw schudde voor vijf seconden", zegt Paul Zatek.