FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 januari 2003

Who cares?!

Een echt Skinkie stukje dateert al weer van een tijdje geleden. Niet vreemd ofzo want ik tik nu op een nieuw keyboard, met een nieuwe lay-out dvorak genaamd. Geoptimaliseerd om met tien vingers sneller te kunnen tikken.
Twee meiden uit mijn MSN lijst waren het aan het oefenen om hun leerkracht te treiteren, ik doe het natuurlijk puur om wetenschappelijke motieven. Na zeker twaalf jaar tikken op een qwerty keyboard is dit meer dan even wennen.

Toevallig had ik in mijn oude computer museum nog een echt tikkend IBM keyboard met verwisselbare toetsen, dus alles schoolgemaakt toetsen veranderd, lay-out ingesteld en tikken. Ik heb er maar verstandig aangedaan om ff een tik website met oefeningen te doe voordat ik alles straks weer verkeerd aanleer. uhuhuhuhetetetetonononononasasasasas

De eerste week ligt nu achter me, het enigste waar ik regelmatig last van had was hoofdpijn, als ik op een "normaal" keyboard moest tikken, dvorak had ingesteld en een A4tje als hulpmiddel had. Het kan overigens overigens ook aan het weer liggen, griepje op komst.

Ik heb toch weer zin gekregen om jullie wat te schrijven. Sommigen van jullie zijn op de hoogte wat ik allemaal uitspook naast het schrijven van stukjes, naast het standaard verhaal opleiding, bijbaantjes, radio werk heb ik nu voor het eerst in mijn leven te maken met het fenomeen stage. Ik heb niet echt een sociaal type, het aantal blauwtjes rijst de pan uit en ik zie liever iemand als vijand dan als vriend. Zo kom ik dan op de meeste over

Het gekste van het hele verhaal dat tegenwoordig het "Who cares?!" gehalte van mij afstraalt. Waarom zou je een contract tekenen als je eigen gemaakte contract al getekend is? Dat was eigenlijk de eerste "Who cares?!" reactie die in me opkwam. Dan maar geen betuttelende stage vergoeding. Toen stonden ze me toch even vreemd aan te kijken bij de afdeling Personeel en Organisatie in een niet nader te noemen Universiteit in Delft.

Het ergste was eigenlijk nog dat de eerste tieptoos (=tiepmiep@stage) een gebektere tieptoos riep die op haar beurt mij onder de tafel wilde praten. Het werd gelukkig even stil toen ze de drievelletjes met drie handtekeningen vond, waarop ze als strijdvaardige toon de zin: "Maar wij hebben standaard contracten.", opvoerde, waarna van mij kant de zoektermen "Intellectueel Eigendom", af werden gevuurd.
Dus Skinkie krijgt geen geld, bijbaantjes leveren gelukkig een leuk bedrag op. Ik kan het me nu permitteren door alleen goed werk af te leveren en mijn andere werk er naast te blijven doen. Who cares?

Dus ik zit daar met mijn nieuwe toetsenbord op stage te tikken, en ik ben niet baas over eigen doos, wat vrij vertaald is in: geen wortel power te hebben; geen administrator te zijn, etc. en dus installeer ik het via een omweggetje. Dus vraag ik vriendelijk aan onze eerder besproken categorie systeembeheerders of hij alstublieft een extra configuratie bestand neer willen zetten.
Na een hels kabaal over wat ik wel niet gedaan had (een keyboard aangesloten) dat, dat helemaal niet mocht (staat dat ergens), dat dat DEFAULT nee is en hij dus niet wil toevoegen, heb ik maar mijn biezen gepakt om me vluchtig naar een werk afspraak in Rotterdam te verplaatsen. Who cares?

Ik maak me over weinig dingen meer echt druk, zolang het niet al te veel tijd kost, het een uitdaging blijf en zolang ik er wat winst mee te behalen valt (in meer dan alleen materiŽle zin), wil ik er best aan mee werken. Geregeld vraag ik me in de Zoetermeerstadslijn af waar het moraalbesef van sommigen is gebleven. Voeten op de bank, peukie in het niet roken gedeelte, en ga zo waar door. Ik kijk dan wel een beetje raar naar die gasten, maar toch niet zo erg dat als een randgroep jongere mij probeert aan te spreken, een vinger naar mij probeert te wijzen ineens achteruit moet vliegen. Ben ik dan zo gevaarlijk
statisch geladen

ps. stijl-, schrijf-, spreek- en spelfouten

Eerste inburgeringscursus door 16 imams afgerond

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste imams hebben vandaag hun diploma van de inburgeringscursus in ontvangst genomen. Van de 17 imams (5 Marokkaanse en 12 Turkse) was er ťťn cursist afgevallen.

Het belangrijkste dat de imams tijdens de 10-daagse cursus hebben geleerd is de sociaal-politieke structuur van de Nederlandse samenleving. Verder was er aandacht voor de diversiteit van de Nederlandse samenleving en voor het belang van de dialoog.

Artikel 1 van de grondwet speelde een belangrijke rol in het theoretische deel van de cursus. Aan de orde kwamen onder meer de positie van vrouwen, andere groepen, het minderhedenbeleid, het verschil tussen de Nederlandse cultuur en die van het land van herkomst. Ook het feit dat discriminatie in Nederland bij de wet verboden is kwam aan de orde. Je mag veel denken, maar je mag met je uitspraken anderen niet beschadigen, zo leerden de cursisten.

Sinds 1 januari 2002 geldt voor buitenlandse 'geestelijke bedienaren' de verplichting om een inburgeringscursus te volgen. De toenmalige minister van Minderheden, Rogier Van Boxtel (D66), had daartoe het initiatief genomen.

Polen opgepakt in afpersingszaak IKEA

Sukkel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Portugal zijn op verzoek van Nederland twee Polen aangehouden. De mannen van 24 en 54 jaar worden verdacht van betrokkenheid bij een bende oplichters, die geprobeerd heeft geld af te persen door explosieven te plaatsen in een aantal winkels in Nederland, waaronder de IKEA.

IKEA kreeg begin december een dreigbrief waarin sprake was van criminele afpersing en de mededeling dat in de vestigingen in Amsterdam en Sliedrecht een bom was geplaatst. De IKEA-directie besloot hierop alle vestigingen in Nederland te sluiten. Pas twee dagen later werden alle vestigingen na een grondig onderzoek van het Explosieven Opruimingscommando vrijgegeven.

Nieuwe opzet Eurovisie-songfestival vanaf 2004

the_usual_suspect had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De organisator van het Eurovisie-songfestival, de European Broadcasting Union (EBU), heeft vanochtend bekend gemaakt dat het Eurovisie-songfestival vanaf 2004 een gedaanteverwisseling zal ondergaan.

Op dit moment is er een maximum aan het aantal deelnemende landen. In de nieuwe opzet kunnen alle Europese landen deelnemen. Op vrijdagavond zal dan een kwalificatieronde plaatsvinden en een dag later zal de grote finale worden gehouden. Hoeveel landen er precies aan die finale mee gaan doen wordt niet gemeld en ook de manier waarop ze worden geselecteerd zullen worden is nog onduidelijk.

Alle landen die op de eerste dag aantreden, kunnen via televoting hun stem uitbrengen voor de uiteindelijke winnaar.

Apple komt met eigen webbrowser

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ene keer hype, dan weer diep in de min, maar Apple gaat opnieuw door met het vernieuwen van zijn producten. Dit keer presenteerde baas Steve Jobs op Macworld Expo in San Francisco geen nieuwe i-Mac, maar onder meer de nieuwste browser, Safari genaamd. Deze webbrowser zou die drie keer sneller zijn dan de Internet Explorer van eeuwige concurrent Microsoft, en ook op de meeste Mac-computers te vinden.

In ťťn ding is Apple in ieder geval niet vies van Microsoft-strategie: de Safari webbrowser is alleen geschikt voor Jaguar-gebruikers (besturingssoftware Mac OS X 10.2). Daarmee dwingt Apple feitelijk alle Mac-bezitters tot een upgrade, als ze willen overstappen van bijvoorbeeld Internet Explorer.

De nieuwe webbrowser heeft een ingebouwde zoekbalk waarmee zoekacties bij Google kunnen worden ingetikt. Dat is handig, maar dat kon bij verschillende andere browsers ook al. Zo kan vanaf de site van Google iedereen een permanente zoekbalk op zijn internetscherm installeren. De voorlopige versie van Safari is vanaf de Apple-site gratis te downloaden, ook hier gelijk als bij de concurrentie.

Apple heeft nog meer nieuwe software, waarbij men de concurrent uitdaagd. Met het presentatieprogramma Keynote claimt Steve Jobs een ijzersterk alternatief voor Microsoft's Powerpoint te bieden. Keynote kost 118 euro en Jobs beweert dat dit programma grafisch beter zou zijn dan Powerpoint. Zo zouden er 3D-afbeeldingen, zoals een roterende kubus en twaalf andere decors, als achtergrond bij presentaties kunnen worden gebruikt.

Jobs presenteerde ook nog een aantal hippe nieuwe producten. Zo showde hij een winterjack met ingebouwde iPod (mp3-speler). Hiervoor werkt Apple samen met Burton, een belangrijk merk voor wintersport en outdoor wear. Kostprijs: $ 500,- via de online store van Apple.

De Apple notebooks hebben ook een opfrisser gekregen. De kleinste PowerBook (Š 2260 euro) weegt maar 2,1 kg en heeft een G4-chip als kloppend hart. Ondanks de recessie hoopt Apple dat zijn doelgroep toch bereid zal zijn tot de aanschaf van dit soort leuke hebbedingetjes, want dat kan Apple wel gebruiken.

Er werd namelijk ook bekend gemaakt dat er inmiddels bijna 5 miljoen mensen het besturingsprogramma Mac OS X gebruiken, maar dat betekent voor Apple nog geen winst. Het bedrijf beindigde het derde kwartaal van 2002 af met een verlies van 45 miljoen dollar, waar aartsrivaal Microsoft recentelijk nog andermaal prachtige winstcijfers wist te produceren (uitgezonderd Xbox).

Balkenende kiest toch voor PvdA

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA-leider Balkenende wil toch als eerste met de PvdA om de tafel, om te proberen een kabinet te vormen. Afgelopen vrijdag had hij de koningin nog geadviseerd alle coalitiemogelijkheden te onderzoeken.

Informateur Donner begon gisteren dan ook al deze mogelijkheden te onderzoeken, maar direct na een eerste onderhoud met Balkenende, de eerste van die dag, bleek Balkenende overstag.

Maandagmiddag al voerde Balkenende samen met Wouter Bos voor het eerst een gesprek onder vier ogen. Naar verluidt namen ze de onderlinge irritaties uit de campagne weg, zodat de informatie met een schone lei kon worden begonnen.

Balkenende stelde, dat op basis van de verkiezingsuitslag samenwerking met de PvdA voor de hand ligt. Ook de wens om tot een stabiele regering te komen die de grote problemen op kan lossen, speelde daarin mee. Alle andere fractievoorzitters hadden dat vrijdag al voorgesteld.

De CDA-leider noemde een coalitie met de PvdA tijdens de verkiezingsstrijd nog "een groot risico" en wees opnieuw op de nog bestaande inhoudelijke verschillen met de PvdA. Vooral op het gebied van financiŽn, economische zaken, onderwijs en zorg lopen de standpunten nog uiteen. Hij erkende nu wel "on speaking terms te zijn met elkaar".

Bos prijst de opstelling van Balkenende, maar blijft op zijn hoede. "Balkenende wil eerst met de PvdA gaan praten. Met wie wil hij daarna nog praten dan?". Bos hoopt de "verkennende" fase dan ook zo snel mogelijk afronden en te beginnen met de onderhandelingen over een regeerakkoord.

Balkenende wil deze verkennende fase, die naar verwachting een week gaat duren, ook nog gebruiken om de grootste verschillen tussen CDA en PvdA naast elkaar te zetten en te bekijken of en hoe deze kunnen worden opgelost. Bos wil daarin niet echt mee gaan. Hij herhaalde zijn wens om een PvdA-informateur naast de CDA'er Donner, voordat hij daadwerkelijk overgaat tot onderhandelen.

Geluidskwaliteit Radio 4 soms ondermaats

Brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Liefhebbers van klassieke muziek hebben de reputatie kieskeurig te zijn als het gaat om geluidskwaliteit. Vandaar dat klassieke zender Radio 4 een onderzoek begint naar de oorzaken van de slechte geluidskwaliteit van de zender, in delen van Nederland. Dit, omdat er de laatste tijd opmerkelijk veel klachten van kabelluisteraars binnen komen.

Sinds enige tijd wordt het door de ethersignaal technisch bewerkt door middel van dynamiekcompressie, zodat ook zachter klinkende passages hoorbaar zijn in een lawaaiÔge omgeving, zoals bijvoorbeeld het interieur van een rijdende auto.

Radio 4 zendercoŲrdinator Margreet Teunissen uitte vermoedens dat sommige kabelexploitanten door middel van eigen technische ingrepen de geluidskwaliteit negatief beÔnvloeden. Ook zijn er waarschijnlijk kabelbedrijven die dit ethersignaal ongewijzigd overnemen op hun kabel, in plaats van het door het Nederlands Omroep Bedrijf (NOB) digitaal aangeleverde signaal, waardoor het in de huiskamer ook niet goed klinkt.

Tot voor kort werd dynamiekcompressie alleen in lichte mate toegepast, om de zenderapparatuur tegen eventuele pieksignalen te beschermen. Daarmee was Radio 4 een van de weinige Nederlandse zenders die de muziek zuiver doorgaf.

Saddam is slecht, zijn olie is goed

mdeen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alhoewel Amerika op het punt staat om met Irak en Saddam een oorlog te beginnen hebben ze grotere problemen: hun olie raakt op. Vanwege de stakingen in Venezuela komt er 1,5 miljoen vaten per dag minder uit dat land binnen, en schoot de prijs van olie in Amerika omhoog.

Om de nood wat te lenigen verdubbelen ze dan maar de import van olie uit... Irak! van 0,5 naar 1 miljoen vaten per dag.

"In twee dagen 800 raketten op Irak"

tsuihark herschreef het volgende bericht voor ons:

Amerika wil Irak "fysiek, emotioneel en psychologisch" breken in de eerste twee dagen van een eventuele oorlog door ongeveer 800 kruisraketten te laten vallen op het land.

Het Pentagon wil niet alleen de troepen, maar ook stroom en water toevoer van Baghdad bombarderen en daarmee uitschakelen.

De strategie heet "Shock and Awe". Er is nog niet eerder zoiets uitgevoerd of bedacht. In de veertig dagen van de Golfoorlog is er nog niet eens de helft van het aantal raketten, waar nu over gesproken wordt, gelanceerd.

"Er zal geen veilig plekje in Baghdad zijn," zei een woordvoerder van het Pentagon.

Ondertussen zegt Uday, de zoon van Saddam Hoessein, dat een eventuele aanval gepareerd wordt met consequenties die de aanslagen van elf september zullen doen verbleken.

Wasmachine wurgt Amerikaanse jongen

Quartje en tdb1983 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 12-jarige Deshaw Young uit Newark (New Jersey, Verenigde Staten) is in een plaatselijke wasserette gedood door een wasmachine.

De jongen was door zijn moeder met een zak was alleen naar de wasserette gestuurd. Toen hij de was in de machine laadde, draaide de mouw van een kledingstuk zich om zijn nek. Hoewel de deur van de wasmachine open stond en de wasmachine niet had mogen draaien, gebeurde dit toch. Zonder dat de jongen om hulp kon roepen, werd hij gewurgd.

Chloortransporten mogen voorlopig blijven rijden

Met dank aan kibber, die ons dit nieuws herschreven via de newssubmit aanbood:

De rechtbank in Almelo heeft bepaald dat het bedrijf Akzo Nobel chloortransporten per trein van Hengelo en Delfzijl naar Rotterdam mag blijven uitvoeren. Ondernemer Ben Vroklage, die in een kort geding eiste dat de chloortransporten stop gezet werden, heeft onvoldoende kunnen aantonen dat de transporten onveilig zijn en bovendien houden Akzo Nobel en vervoerder Railion zich aan alle vergunningen.

Vroklage vindt dat de chloortransporten veel te gevaarlijk zijn, omdat de route langs Hilversum en andere dichtbevolkte gebieden loopt. Volgens hem zou een eventuele ramp op het spoor een te groot risico zijn voor dichtbijgelegen woningen.

Akzo Nobel had samen met het Rijk al eerder afgesproken dat de chloortransporten tussen de eerder genoemde gebieden tot 2006 zijn toegestaan en tot die tijd zullen de chloortransporten dan ook gewoon blijven rijden.

Dijkdoorbraak in Groningen net voorkomen

Bij Winschoten, provincie Groningen is er bijna een dijkdoorbraak geweest. Onder de Pekela Aa was een waterleiding gesprongen, en in Vlagtwedde was er ook een waterleiding gesprongen. Hierdoor kwam een groot deel van de huizen in Oost-Groningen zonder water te zitten, wat echter spoedig verholpen was.

Door het wassende water werd de toestand van de dijk echter kritiek. Door een gat van drie bij drie meter dreigde de dijk te bezwijken. Als dit daadwerkelijk gebeurd was, was de wateroverlast enorm geweest, aldus een woordvoerder van het waterschap Hunze en Aa. Het gat is voorlopig gedicht met zandzakken.

De Oost-Groningers kunnen ondertussen wel weer gewoon water uit de kraan krijgen. Volgens woordvoerder Vos van het waterbedrijf kunnen zich alleen in Bellingwolde in Oudeschans nog problemen voordoen met de waterdruk.

Feyenoord versterkt zich

Feyenoord heeft zich versterkt met 2 spelers.

Feyenoord heeft vlak voor het vervolg van de competitie zich versterkt met 2 spelers.

Jorge "Kike" Acuna is gekocht en de Zuid-Koreaan Nam-Il Kim is gehuurd voor de rest van het seizoen.

Acuna is een 24 jarige Chileen. Hij komt van Universidad Catolica, en tekent naar alle waarschijnlijkheid een contract bij Feyenoord voor 3.5 jaar. Het wachten is op een werk- en verblijfsvergunning voor de Chileen.

Nam-Il Kim maakte in een oefenduel veel indruk op trainer Bert van Marwijk, en is dus gehuurd voor de rest van het seizoen van Chunnam Dragons. De international wordt eerst ondergebracht bij Excelsior, omdat het door blessures geteisterde middenveld van Excelsior wel een extra man nodig had.

Dekker ontslagen bij RBC

Chris Dekker is bij RBC Roosendaal aan de kant gezet.

Chris Dekker, de 57 jarige trainer/coach van RBC Roosendaal, is ontslagen.

Het bestuur en management hebben geen vertrouwen meer in de trainer. RBC staat momenteel 15de in de competitie, en het bestuur denkt dat er geen succesvolle combinatie meer mogelijk is tussen de trainer en de spelersgroep.

Chris Dekker mag uitkijken naar een andere functie binnen de club. Van ruzie is dus geen sprake. Assistenten Waslander en Kooistra nemen voorlopig de honneurs waar.

Van Gaal ontslagen door Barcelona

Vanavond heeft de clubleiding van Barcelona na een crisisberaad besloten Van Gaal te ontslaan. Totdat hij en de club het eens zijn over een afkoopsom zal Van Gaal aanblijven. Daarna zal in de eigen organisatie naar een opvolger worden gezocht.

Op dit moment heeft de in financiŽle nood verkerende club geen geld om de in het contract afgesproken afkoopsom uit te keren. Naar verluidt zou die afkoopsom 6 miljoen euro bedragen.

Van Gaal wordt ontslagen vanwege de ronduit slechte resultaten die Barcelona dit seizoen tot dusver in de competitie heeft behaald. Barcelona staat op dit moment twaalfde en verloor al acht keer.

Inmiddels is bekend dat Van Gaal en Barcelona per direct uit elkaar gaan. De afkoopsom is bekend.

Peuter overlijdt na val uit raam

kibber had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongetje van dertien maanden oud uit Den Haag is maandagavond om het leven gekomen nadat hij bij een bezoek aan zijn oma uit het raam is gevallen. Dat heeft de politie Haaglanden bekend gemaakt.

Het raam op de derde verdieping van de flat zat niet goed dicht, waardoor de peuter op een onbewaakt moment uit het raam viel. Hij overleed in de avond aan zijn verwondingen.

Vijf jaar cel en castratie voor pedofiel

Misanthroopia, Igor, RobbieRob en Roel_Jewel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag heeft de rechtbank van Kortrijk (BelgiŽ) een pedofiel uit Menen veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan drie jaar voorwaardelijk. Hij werd vervolgd voor zedenmisdrijven. Het slachtoffertje was het zoontje van zijn vriendin. De pedofiel verliest ook voor tien jaar zijn burgerrechten.

De drie jaar voorwaardelijke celstraf die de veroordeelde opliep, zijn verbonden aan enkele voorwaarden. Zo moet hij zich chemisch laten castreren middels een behandeling met hormonen. De man vergreep zich al eerder aan minderjarigen en heeft daarvoor al tien veroordelingen voor opgelopen.

Een expert moet nog de omvang van de schadevergoeding bepalen die de man aan het jonge slachtoffer en de moeder moet betalen.

Loden Leeuw 2002


Iedereen kent wel een reclamespotje op televisie waar 'ie zich groen en geel aan ergert. Met de publieksprijs 'Loden Leeuw' kunt u reclamemakers laten weten wat u vindt van de soms belerende, denigrerende of simpelweg smerige reclames die op televisie worden uitgezonden.

And the looser is
Kpn I-mode heeft de Loden Leeuw 2002 verdiend met de reclame waarin een jongen een glas water leegdrinkt waarin een kunstgebit
ligt te weken. Van de duizenden mensen die via deze website hun stem uitbrachten, vond 24,74 procent deze commercial de meest irritante van 2002 (Ik vond m erg leuk). De spot van de Waterbeddenconcurrent, die lange tijd op kop lag, is in de laatste weken van december ingehaald en op de tweede plaats geŽindigd met 23,93 procent van de stemmen.

Trosradar

18-jarige man overvallen tijdens rijles

timmie76 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 18-jarige man en zijn rij-instructeur zijn gisteren tijdens de rijles overvallen door twee mannen. Deze twee mannen worden ervan verdacht het postkantoor van Clacton, in Essex, te hebben overvallen. Dit liet de politie vandaag weten op Ananova.

Na de geslaagde overval zochten zij een voertuig om te vluchten. Hierbij is een eerdere poging om een motor te stelen mislukt, maar de twee mannen zagen hun kans toen de lesauto voorbij reed. Ze sommeerden de 18-jarige leerling om uit te stappen, waarna ze de rij-instructeur uit het voertuig sleurde. Daarna reden de mannen weg met het voertuig.

Shakira komt naar Nederland

De Columbiaanse zangeres Shakira geeft dinsdag 22 april een eenmalig concert in Ahoy' Rotterdam. Het concert is een onderdeel van haar wereldtournee 'Tour of the Mongoose'. Dit liet organisator Mojo concerts vandaag weten.

Shakira was al langer bekend in haar eigen land, maar sinds haar nieuwe CD 'Laundry service' is ze ook internationaal doorgebroken. Inmiddels is ze ook nog eens genomineerd voor een Edison in de categorie Zangeres Internationaal.

De kaartverkoop voor het concert begint vrijdag 31 januari.

Microsoft vergeet eigen servers te patchen

Pivo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De SQL worm, die eerder deze week voor veel problemen zorgde, heeft ook de servers van Microsoft zelf te pakken gehad.

Microsoft was vergeten om hun eigen reparatiesoftware te installeren op hun servers, waarna het bedrijf ook zelf een slachtoffer van het virus werd. Een woordvoerder van Microsoft liet weten dat de schuld wordt gelegd bij nalatige systeembeheerders.

Het is overigens niet de eerste keer dat zij hun eigen lekken vergeten te dichten. Al eerder sloeg het 'I Love You' virus ook bij het bedrijf toe. Dit virus maakte gebruik van een bekend lek in Outlook.

Agenten vinden kind vastgeketend aan bed

Fully herschreef voor ons het volgende bericht en zette het in de newssubmit, waarvoor dank!

Politie-agenten die in Chicago een huis doorzochten op zoek naar drugs hebben daar een kind van drie jaar aangetroffen dat met zijn nek aan een bed vastgeketend zat. Volgens de 64-jarige pleegmoeder was dit omdat het kind eten zou stelen.

Volgens ťťn van de agenten zat de drie meter lange ketting, die drie keer om de nek van het jongetje was gedraaid, dermate strak, dat als het kind uit bed gevallen was, hij zonder meer zou zijn gestikt.

De jongen kon zelf aangeven waar de sleutel van het hangslot lag. Eenmaal bevrijd, rende hij gelijk op de agenten af en keek naar de ketting alsof deze kwaadaardig was.

De pleegmoeder, haar dochter en de vader van het joch zijn aangeklaagd.

Man steelt schoolbus vanwege missen trein

ActaniA denkt nog steeds aan ons en schreef het volgende nieuwsbericht, waarvoor dank!

Zondag is een 25-jarige man in de omgeving van Parijs aangehouden wegens het stelen van een schoolbus. De man stal de bus omdat hij zijn laatste trein gemist had.

De twintiger werd op heterdaad betrapt door een bewaker van de garage waar de bus stond. Al driemaal eerder werd er een bus ontvreemd. Elke keer werd de bus teruggevonden in de Parijse regio of in het oosten van het land. De arrestant verklaarde dat hij al driemaal eerder de laatste trein had gemist en iedere keer een bus stal om thuis te komen.

Van Gaal toch direct weg bij Barcelona

Razer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Louis van Gaal en Barcelona zijn toch per direct uit elkaar. De Catalaanse club bereikte in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord met de coach over de gewraakte afkoopsom in zijn contract.

Gisteren meldden we al dat Van Gaal en Barcelona uit elkaar zouden gaan. Echter was voor de club de afkoopsom van zes miljoen euro niet te betalen. Van Gaal bleef dus nog even op zijn plek zitten.

In de onderhandeling over de manier waarop de partijen uit elkaar konden gaan, kwamen Van Gaal en Barcelona tot een nog onbekend compromis-bedrag. En dat bedrag kon het noodlijdende Barcelona wel ophoesten.

Reclame van KPN het meest irritant

sensis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een reclamespot van KPN i-mode is door de kijkers van het TROS programma Radar uitgeroepen tot de meest irritante tv-commercial van vorig jaar. De reclamespot liet zien hoe een jongen een troebel glas water waarin een kunstgebit heeft liggen weken, leegdrinkt.

Aan deze toekenning zat een prijs verbonden, de zogeheten Loden Leeuw 2002. Bijna 11.000 mensen brachten in de afgelopen maanden per post of via internet hun stem uit op van de genomineerde commercials. De KPN-spot kreeg 24,74 procent van de stemmen. Sommige mensen zeiden dat ze ervan hadden moeten kokhalzen.

Regen van aangiften tegen Ayaan Hirsi Ali

Tegen VVD-politica Ayaan Hirshi Ali is een recordaantal klachten binnengekomen bij de diverse anti-discriminatiebureaus. De landelijke klachtenteller stond gisteravond op 157; ter vergelijking: op 'kut-Marokkanen' van Rob Oudkerk kwamen 20 klachten, op imam El-Moumni's 'Homoseksualiteit is een ziekte' zo'n 100. Alleen Pim Fortuyn scoorde er in zijn korte politieke carriŤre meer.

Vooral Marokkanen dienden klachten in; Op de webforums Maroc.nl en forums.marokko.nl laten woedende jongeren zich massaal uit over Hirsi Ali. Volgens Khalid Mahdaoui van Marokko.nl hebben sinds de uitspraken van Ali duizenden jongeren op het forum gereageerd: "Haar uitspraken hebben heel wat emoties losgemaakt. De jongeren zitten met hun handen in het haar omdat ze gewoon niet weten hoe ze hier op moeten reageren. Ze voelen zich gekwetst, beledigd en begrijpen niet waar de vrijheid van meningsuiting ophoudt." Mahdaoui heeft de forumbezoekers opgeroepen aangifte te doen bij de politie en hun klachten te melden bij het Meldpunt Discriminatie. Ruim 700 jongeren hebben aan die oproep gehoor gegeven.
Ook de Turkse site Turksnl.net startte een actie om te klagen over Hirsi Ali.
Het Turks Forum, een lobby-organisatie die zegt te willen ingrijpen bij slechte berichtgeving over Turken, verspreidde gisteren een verklaring onder de titel 'Houd ALIBI ALI buiten het parlement!' De naam Hirsi Ali komt er niet in voor. Zij wordt achtereenvolgens geduid als 'Alibi Ali', 'dit wezen', 'dit sujet' en 'dit individu'. Het forum schrijft onder meer: ,,De enige diepgang die zij toont is in de troebelheid van haar persoonlijkheid''. Volgens Gokan Genc, voorzitter van het Turks Forum, is dat gedaan omdat Hirsi Ali ''donders goed weet dat zij op zich niet serieus wordt genomen. Zij doet haar uitspraken alleen omdat mensen achter haar staan, eerst van de PvdA en nu van de VVD. Ik vind onze woorden daarom goed gekozen.''

Genc stelt dat Hirsi Ali geen recht heeft om moslims in een kwaad daglicht te stellen: ''Een normale burger doet dat niet. Zij kwetst mij''. Zijn forum meent dat de uitspraken van Hirsi Ali 'tegen de mensenrechten indruisen'. Sterker: ,,Het lijkt wel of de inquisitie herleeft!'' Het forum vraagt zich af of de VVD 'fysieke reacties wil uitlokken'. Genc: ,,Zij zal als parlementariŽr zo doorgaan, dat staat wel vast. Er zullen steeds meer protesten komen en een aantal mensen zal haar misschien weer bedreigen, zoals ze zeggen dat het al eerder is gebeurd.'' Genc denkt dat het uit de hand kan lopen: ''Het kan escaleren. Zij beledigt mensen en dat kan niet.''

Het Turks Forum hekelt ook de rol van Trouw, dat het interview met Hirsi Ali bracht: ,,Dit is niet meer uit te leggen als vrije nieuwsgaring (...) Dit is je reinste aanzetting tot haat.''

Verscheidene islamitische groeperingen zijn inmiddels bezig met het voorbereiden van een demonstratie aanstaande donderdagmiddag in Den Haag op het Binnenhof. Daar worden om 13:00 de nieuwe Kamerleden beŽdigd. De laatste keer dat er luidruchtig bij de inauguratie van een nieuw Kamerlid werd gedemonstreerd dateert van zo'n 20 jaar geleden; toen kwam Hans Janmaat met zijn Centrum Partij voor het eerst de Kamer binnen.

Hevige gevechten in Oost-Afghanistan

In Oost-Afghanistan vechten Amerikaanse commando's en hun bondgenoten tegen circa 80 strijders van krijgsheer Hekmatyar. De strijd begon toen commando's nabij de stad Spin Boldak bij het doorzoeken van een kamp werden beschoten.

De troepen van Hekmatyar zouden zich met restanten van al-Qaeda en de Taliban hebben verenigd, om in de onherbergzame gebieden de Amerikanen te bestrijden. Hekmatyar voert een 'heilige oorlog' tegen de VS.

De Amerikanen hebben bommenwerpers, gevechtshelikopters en straaljagers ingezet.

F1: Oostenrijkse Grand Prix verdwijnt

Deliberator en brillie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Oostenrijkse Grand Prix wordt dit jaar voor het laatst gereden. Dat heeft Bernie Ecclestone zich laten weten.

Na Spa-Francorchamps is dit de volgende Europese Grand Prix die van de kalender wordt geschrapt, hoogstwaarschijnlijk ten gunste van een Aziatische Grand Prix. Nu er in Sjanghai, Bahrein en Istanbul hard gewerkt wordt aan de nieuwe Formule 1 circuits, lijkt de pijn van het verdwijnen van de Oostenrijkse Grand Prix minimaal.

Radicale imam niet meer in Londense moskee

De radicale imam Abu Hamza al-Masri zal volgens de leiding van de Finsbury Park-moskee in Londen nooit meer voorgaan in gebed. De moskee was vorige week het toneel van een grote inval van de antiterreurpolitie in verband met de vondst van het dodelijke gif ricine.

De moskee was de laatste jaren uitgegroeid tot een broeinest van radicalisme en werd onder meer bezocht door 'schoenbomverdachte' Richard Reid en door een aantal extremisten die een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs zouden hebben beraamd.

Imam Al-Masri veroorzaakte al lange tijd voor veel opschudding met radicale preken, waarin Groot-BrittanniŽ figureerde als "het land van de vijanden van de islam".

De moskee zal nog zeker drie maanden gesloten blijven.

Tories willen asielzoekers opsluiten

De Tories ( de Britse Conservatieve Partij) willen dat asielzoekers ogenblikkelijk na binnenkomst in Groot-BrittanniŽ worden opgesloten. Veiligheidsdiensten hebben dan alle tijd om de asielzoekers te kunnen screenen voordat ze vrije voet op Britse bodem kunnen zetten.

Het voorstel voor het opsluiten van asielzoekers zou onderdeel zijn van een nieuw pakket voorstellen van de Tories voor een strenger immigratiebeleid. De leider van de Tories, Duncan Smith, vindt het Britse immigratiebeleid een "chaos", dat terroristen en criminelen in staat stelt het land binnen te komen.

De Tories behoren samen met Labour (socialisten) tot de twee grootste partijen in Engeland.

Nederlanders tegen oorlog met Irak

wildhagen en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van het instituut Centerdata, gehouden in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking een oorlog tegen Irak afkeurt.

Ruim 72% is sowieso tegen Nederlandse deelname aan een oorlog tegen Irak, zelfs mťt een mandaat van de Verenigde Naties. Zonder een mandaat is 89% tegen.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de meeste Nederlanders, 62%, denken dat het de VS niet alleen om het vernietigen van massavernietigingswapens gaat. Zo'n 86% meent dat het de VS ook gaat om het veiligstellen van hun olietoevoer.

Veel voorkeurstemmen voor vrouwen

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als donderdag de nieuwe Tweede Kamer wordt beŽdigd zal een record aantal vrouwen plaatsnemen op het pluche. Van de 150 zetels zullen er 55 aan vrouwelijke parlementariŽrs toebehoren; het vorige record stond op 54.

GroenLinks is opnieuw relatief de meeste vrouwvriendelijke partij met 5 vrouwen op 8 zetels. Daarna volgen de PvdA met 20 vrouwen onder de 42 Kamerleden. Van de 44 CDA-Kamerleden zijn er 14 vrouw en bij de VVD 8 van de 28. De SP levert 4 vrouwen, D66 2 en de LPF en de ChristenUnie beide ťťn.

Vrouwen kregen ook veel voorkeurstemmen deze verkiezingen. De meeste gingen naar de nummer twee van de PvdA, Jeltje van Nieuwenhoven; 217.715. Ook Erica Terpstra van de VVD blijft ongekend populair. De ex-zwemster mag altijd al op veel stemmen rekenen, en ook dit keer was dat weer het geval; 184.828. Maria van der Hoeven van het CDA kreeg er 128.433.

De meeste stemmen kregen uiteraard de heren die op de eerste plaats stonden van de drie grote partijen CDA, PvdA en VVD; Balkenende: 2.393.802, Bos: 2.182.296, en Zalm: 1.222.374.

Opvallend veel voorkeurstemmen gingen er verder naar:
Agnes Kant (SP) 83.651,
Camiel Eurlings (CDA) 68.526,
Nebahat Albayrak (PvdA) 66.644,
Melanie Schultz (VVD) 59.437 en
Lousewies van der Laan (D66) 58.588.
De in opspraak geraakte Ayaan Hirshi Ali (VVD) kreeg 30.758 voorkeurstemmen.

Eerder werd al bekend dat Hilbrand Nawijn (LPF) 21.209 en J. Huizinga-Heringa 19.650 (ChristenUnie) dankzij voorkeurstemmen in de Tweede Kamer mogen plaatsnemen.

"Monsters of Rock" komt, maar dan anders

Sir_Mix_A_Lot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al langere tijd waren er de geruchten over de komst van het Monsters of Rock festival naar Nederland. Monsters of Rock zal echter niet komen in de opzet en uitvoering zoals die eerder werd genoemd, met headliners als Iron Maiden en Metallica.

In de nieuwe editie van Aardschok staat te lezen dat het festival zal worden gehouden onder de noemer "Fields of Rock". Het festival zal worden gehouden in het Nijmeegse Goffertpark, op 15 juni 2003. Voorlopig staat al wel vast dat Metallica zal optreden. Andere acts die genoemd worden zijn onder meer Papa Roach, Marilyn Manson, the Deftones, Disturbed en Voivod.

Voor de liefhebbers van alle uiteenlopende metalgenres zou dit festival een mooie troost zijn voor het naar alle waarschijnlijkheid eerder deze week gecancelde Dynamo-festival.

"Oorlog tegen Irak goed voor economie"

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britse economen menen dat een korte oorlog in Irak goed is voor de wereldeconomie. Een organisatie van Britse economen, het non-politieke Institute of Directors denkt dat een militaire operatie in Irak grote gevolgen zou kunnen hebben voor de wereldeconomie.

De economen verwachten dat de olieprijzen bij een slepende strijd meer dan verdubbelen, tot tachtig dollar per vat. Bovendien zullen de Amerikaanse aandelenkoersen circa 30 procent kelderen en het Bruto Binnenlands Product (BBP) van de Verenigde Staten zal 2 procent slinken.

Indien de Verenigde Staten en hun bondgenoten er in slagen Saddam Hussein spoedig ten val te brengen, dan zou dat juist goed voor de economie zijn. Ruwe aardolie zal dan volgens de economen met eenderde van de huidige prijs dalen tot ongeveer twintig dollar per vat. Het volume van de Amerikaanse economie zal dan met 2 procent toenemen.

"In economische termen is een korte oorlog beter dan geen oorlog of geen machtswisseling, vanwege het wegnemen van de onzekerheid", zo meldt het rapport van de economen. "De Verenigde Staten en de wereldeconomie worden dit jaar geconfronteerd met geweldig grote militaire, economische en politieke onzekerheden."

Het rapport is opgesteld om Britse bedrijven en ondernemers inzicht te geven in de verschillende scenario's die mogelijk zijn als het tot een oorlog in Irak komt. Hierbij wordt de (voor de Britten belangrijke) export naar de Verenigde Staten centraal gesteld.

Mannen met 41.000 XTC-pillen opgepakt

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige week zijn -naar nu blijkt- een Belg en een Nederlander opgepakt die 41.000 XTC-pillen de Frans-Spaanse grens over probeerden te brengen. De drugs, met een geschatte marktwaarde van ruim 800.000 euro, zat verstopt onder de achterbank van hun wagen.

De twee inzittenden, beiden van Marokkaanse origine, zijn voorlopig opgesloten in een cel in Bayonne (Frankrijk), en zullen in afwachting van een nader onderzoek later moeten voorkomen.

Onverklaarbaar gerommel in South Carolina

In Beaufort County, South Carolina is een langdurig, laag gerommel gehoord wat zo hevig was dat de grond trilde. De politie van Beaufort ontving een groot aantal meldingen van inwoners van St. Helena en Hilton Hill, en daartussen, zegt politiewoordvoerder Debbie Szpanka.

Pradeep Talwani, directeur van de Department of Geological Sciences van de Universiteit van South Carolina denkt dat het een vliegtuig was dat door de geluidsbarriere vloog.

"Seismische metingen toonden aan dat de golfbeweging van het ene punt naar het andere punt bewoog met de snelheid van het geluid. Dit patroon ontstaat als een vliegtuig door de geluidsbarriere vliegt," zegt Talwani. "Als het een aardbeving geweest zou zijn, zouden de bewegingen op verschillende plekken op hetzelfde moment gemeten zijn" vult hij aan.

Gunnery Sgt. Terence Peck van de Marine Corps Air Station Beaufort zegt: "We hebben niets speciaals gedaan behalve de normale oefeningen". "De marine heeft ook geen dingen gedaan wat de schokgolven kon veroorzaken", vervolgt Peck.

"Maar vliegen kan geluidsknallen veroorzaken", zegt hij.

Getuigen nemen geen genoegen met deze verklaring. "Het was duidelijk te voelen. De voordeur van het gebouw sloeg open en dicht. Het hele gebouw schudde voor vijf seconden", zegt Paul Zatek.

Stefanovic laat zich onderzoeken

In eerste instantie leek het een lichte blessure maar nu ondergaat de aanvoerder van Vitesse toch nog een onderzoek.

Dejan Stefanovic zal zich dinsdag ochtend laten onderzoeken aan zijn linker knie. Hij zal laten onderzoeken of zijn ingescheurde binnenband van zijn knie weer volledig hersteld is.

De Joegoeslaaf hootp tegen Roda JC weer mee te kunnen spelen, maar hij wi lgeen risico lopen en wil eerst helemaal fit zijn. Als de test mrogen gusntig uitpakt zal hij zich weer bij de selectie voegen een meeoden met de groepstraining.

Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.