"Boetes afhandelen door ministerie V&W"

Afhandeling van verkeersboetes moeten worden overgenomen door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dit zei Joost Eerdmans, nummer twee van de Lijst Pim Fortuyn, tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Utrecht.

Het ministerie van Justitie is momenteel verantwoordelijk voor het afhandelen van boetes, maar Eerdmans is van mening dat Justitie en politie zich beter met andere zaken kan bezighouden: "Als je deze taak uit handen van de politie neemt, heeft zij meer tijd voor zaken als het bestrijden van criminaliteit."

Eerdmans wil dag in cel
Eerdmans liet nog meer van zich horen: Volgende week wil de nummer twee van de LPF, samen met een andere 'gevangene', zich laten opsluiten in het Huis van Bewaring in Almere. Hiermee wil hij aan de lijve ondervinden hoe het is om een cel te delen. De LPF pleit regelmatig voor twee gevangenen op één cel.

Minister Donner van Justitie heeft toestemming gegeven voor het 'LPF-experiment'. "De LPF heeft een grote mond over het gevangeniswezen, dan wil ik ook wel eens kijken hoe het er in de praktijk aan toe gaat", aldus Eerdmans. Ook mag er wat hem betreft een strenger beleid worden gevoerd, want gevangenen "kunnen als ze willen de hele avond porno kijken".