Bijna 1900 bonnen bij controle Zoetermeerstadslijn

De NS maakte gisteren bekend dat bij een controleactie op het Zoetermeerstadslijn-traject in december vorig jaar de politie en Nederlandse Spoorwegen maar liefst 1872 keer een processen-verbaal hebben uitgedeeld in de treinen en op stations.

Omdat klachten betreffende de overlast op dit traject maar bleven doorgaan, besloten politie en Spoorwegen om de controle op deze ringlijn die Den Haag en Zoetermeer verbind te verhogen. De lijn draagt al jarenlang een slechte naam vanwege de frequente incidenten met hangjongeren. Vaak moeten de conducteurs als ze in de trein aggressieve zwartrijders tegenkomen de politie erbij halen. Naast deze veelal jeugdige zwartrijders, is er volgens de gemeente Zoetermeer ook nog sprake van grote aantallen personen die wapens bij zich dragen in de treinen op het traject.

De versterkte controle in de treinen van Den Haag naar Zoetermeer en vice versa zal duren tot 1 maart. Politie en NS krijgen in deze actie hulp van werknemers van een beveiligingsbedrijf en de spoorwegpolitie. De NS weet verder nog te melden dat de betrokken partijen nog verschillende andere acties in de planning hebben voor de rest van het jaar.

Knijn, artofxaos en bitburger wezen ons via de newssubmit op dit artikel.