Jeroen Pauw gaat NOVA presenteren

Kingske had ons via de newssubmit het volgende te melden:

BNN-presentator Jeroen Pauw (42) gaat vanaf 27 januari de actualiteitenrubriek NOVA (NPS/VARA) presenteren. Hij zal samen met Clairy Polak een presentatieduo gaan vormen. Pauw blijft ook gewoon werkzaam bij BNN, waarvoor hij tv- en radioprogramma's presenteert.

Er waren al langer geruchten dat Pauw in onderhandeling was met de NPS/VARA over een mogelijke overstap naar NOVA. Hij stelde echter als voorwaarde dat hij ook voor BNN kon blijven werken. Volgens de directeur van BNN, G. Timmer, is er 'in goed overleg een juiste balans gevonden in de werkzaamheden die Jeroen Pauw voor BNN en Nova zal verrichten'.

Naast het presentatieduo Pauw en Polak was al bekend dat ook Felix Rottenberg en Matthijs van Nieuwkerk een duo zouden gaan vormen. Met hen had de NPS al eerder een overeenkomst bereikt.

De aanstelling van Jeroen Pauw (42) is in het kader van een algehele vernieuwing van het nieuwsprogramma. Rob Trip, Margriet Vroomans en Kees Driehuis, de vroegere presentatoren, moesten onder leiding van NOVA-hoofdredacteur Rensen het veld ruimen. Wel mochten zij verder als locatiepresentator, maar voor die eer bedankten zij afgelopen zomer.

Overigens zal NOVA ook een andere naam krijgen, maar welke dat is, is nog niet bekendgemaakt.