FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 december 2002

F1: Wilson rijdt komend seizoen voor Minardi

montya01, def103, Chielus, snowfalcony, Bolk, MrRinuxs, Boost, Punica, Bolk, AlbersMinardi, toorgedm, Nicky16, Snaak1979, Luuk de Rijk, vettje, gerardplaggenmarsch, ash, Ray_Stone en Boost hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Italiaanse F1-team Minardi heeft vanmiddag bekend gemaakt dat Justin Wilson volgend seizoen voor Minardi zal rijden. Wilson tekende een contract voor 3 jaar. Hij neemt ongeveer 3 miljoen euro sponsorgeld mee.

De 24-jarige Engelsman heeft ondanks zijn jonge leeftijd al vele kampioenschappen op zijn naam staan, waaronder de Formule 3000-titel, die hij vorig jaar won.

Op de vraag of de tweede coureur al bekend was, knikte teambaas Stoddard bevestigend, maar hij zei dat hij er nog geen woord over kon zeggen. Toen werd gevraagd of wij Nederlanders in de buurt zaten met onze speculaties over Verstappen en Albers zei de Australiër: "Jullie hebben in ieder geval het goede land gegokt".

Zie voor meer F1-nieuws de FOK! F1 Manager!

Wilson komend seizoen bij Minardi

Het Italiaanse F1-team Minardi heeft vanmiddag bekend gemaakt dat Justin Wilson volgend seizoen voor Minardi zal rijden. Wilson tekende een contract voor 3 jaar. Hij neemt ongeveer 3 miljoen euro sponsorgeld mee.

De 24-jarige Engelsman heeft ondanks zijn jonge leeftijd al vele kampioenschappen op zijn naam staan, waaronder de Formule 3000-titel, die hij vorig jaar won.

Op de vraag of de tweede coureur al bekend was, knikte teambaas Stoddard bevestigend, maar hij zei dat hij er nog geen woord over kon zeggen. Toen werd gevraagd of wij Nederlanders in de buurt zaten met onze speculaties over Verstappen en Albers zei de Australiër: "Jullie hebben in ieder geval het goede land gegokt".

WK-plaats voor Oceanië

Op het bestuurscongres van de FIFA in Madrid is aan Oceanië een direkte plek op het WK-2006 gegeven.

Gisteren meldden wij nog dat er een strijd gaande was over de twee extra WK plekken die er zijn op het WK in Duitsland, nu heeft Oceanië een plek gewonnen. Het WK zal er dus als volgt uit zien:

Duitsland (als gastland)
13 Europese Teams
5 Afrikaanse Teams
4 Zuid Amerikaanse Teams
4 Aziatische Teams
3 Midden- / Noord-Amerikaanse Teams
1 Oceanisch Team
1 Team uit de Play-Off tussen No. 5 uit Azië en No. 4 uit Midden- / Noord-Amerika

Dit zijn in totaal 32 teams die opgedeeld zullen worden in 8 poules, waarna de beste twee per poule door gaan naar de play-offs.

Hoge straffen geeist door aanklager

Er werden dit weekend drie rode kaarten uitgedeeld en de schikkingsvoorstellen waarmee de aanklager aankwam zijn niet niks.

Ellery Cairo (FC Twente) gaf groen licht aan zijn schikkingsvoorstel: een straf van vier wedstrijden.

Dmitri Sjoekov, Willem II, heeft een schorsing van drie duels als schikking geaccepteerd. Hiervan is er één voorwaardelijk.

Willem II-speler James Quinn kreeg een schikking voorgeschoteld van maar liefst vier duels. Hij heeft deze niet geaccepteerd. 19 December zal de tuchtcommisie een uitspraak doen.

SexIdols

Nu Idols voorbij is kun je je inschrijven voor de nieuwe ronde
Quote:
De bedoeling is om in competitie zo geil mogelijk te zijn voor draaiende camera's. Het gaat erom dat jij je onderscheidt van de rest van de deelne(e)m(st)ers. Durf jij de strijd aan en denk je dat je een echte pornoster bent.

SexIdols, natuurlijk alleen voor 18+

Voetbal: Ophef omtrent Jörg Böhme (Schalke 04)

MrRinuxs had ons (vertaald) via de newssubmit het volgende te melden:

Er is in de Bundesliga flinke ophef ontstaan omtrent Jörg Böhme en zijn club Schalke 04. De 28-jarige speler is beschuldigd van verraad.

Het schandaalblad beweert dat de international de tactiek van Schalke voor het thuisduel tegen Bayer Leverkusen (0-1) aan trainer Klaus Toppmöller van Bayer heeft verklapt.

Volgens Bild lichtte Böhme Toppmöller in over de tactiek van de Königsblauen omdat de middenvelder naar Bayer Leverkusen wil verhuizen.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Ophef omtrent Jörg Böhme (Schalke 04)

Er is flinke ophef ontstaan in de Bundesliga omtrent Jörg Böhme en zijn club Schalke 04. De 28-jarige speler is beschuldigd van verraad.

Het schandaalblad Bild beweert dat de international de tactiek van Schalke voor het thuisduel tegen Bayer Leverkusen (0-1) aan trainer Klaus Toppmöller van Bayer heeft verklapt.

Volgens Bild lichtte Böhme Toppmöller in over de tactiek van de Königsblauen omdat de middenvelder naar Bayer Leverkusen wil verhuizen.

Jeroen Pauw gaat NOVA presenteren

Kingske had ons via de newssubmit het volgende te melden:

BNN-presentator Jeroen Pauw (42) gaat vanaf 27 januari de actualiteitenrubriek NOVA (NPS/VARA) presenteren. Hij zal samen met Clairy Polak een presentatieduo gaan vormen. Pauw blijft ook gewoon werkzaam bij BNN, waarvoor hij tv- en radioprogramma's presenteert.

Er waren al langer geruchten dat Pauw in onderhandeling was met de NPS/VARA over een mogelijke overstap naar NOVA. Hij stelde echter als voorwaarde dat hij ook voor BNN kon blijven werken. Volgens de directeur van BNN, G. Timmer, is er 'in goed overleg een juiste balans gevonden in de werkzaamheden die Jeroen Pauw voor BNN en Nova zal verrichten'.

Naast het presentatieduo Pauw en Polak was al bekend dat ook Felix Rottenberg en Matthijs van Nieuwkerk een duo zouden gaan vormen. Met hen had de NPS al eerder een overeenkomst bereikt.

De aanstelling van Jeroen Pauw (42) is in het kader van een algehele vernieuwing van het nieuwsprogramma. Rob Trip, Margriet Vroomans en Kees Driehuis, de vroegere presentatoren, moesten onder leiding van NOVA-hoofdredacteur Rensen het veld ruimen. Wel mochten zij verder als locatiepresentator, maar voor die eer bedankten zij afgelopen zomer.

Overigens zal NOVA ook een andere naam krijgen, maar welke dat is, is nog niet bekendgemaakt.

VS: Buschauffeur beboet na Taliban-grap

Een buschauffeur die zijn passagiers voorhield "naar de Taliban" te rijden nadat hij was verdwaald op weg naar New York, heeft een boete van ca. 500 euro gekregen.

Robert Mickens werd aangeklaagd omdat hij op 30 november, nadat hij door passagiers werd aangesproken op de omweg die hij nam naar New York, ze als grap vertelde: "We gaan naar de Taliban, maak je geen zorgen." Verschillende passagiers belden de politie en de chauffeur werd door gewapende agenten gearresteerd.

Mickens verdwaalde ook nog eens op weg naar de rechtbank in New Jersey. Toen hij anderhalf uur te laat op de rechtbank arriveerde, was er al een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Met dank aan Ziggy, die ons dit bericht geheel vertaald submitte!

Zalm: Ook christelijke scholen aanpakken

VVD-leider Gerrit Zalm laat deze week in een interview met de Nieuwe Revu weten dat hij in bepaalde omstandigheden af wil van artikel 23 in de Grondwet, wat vrijheid van godsdienst in het onderwijs garandeert. Vorige week liet PvdA fractievoorzitter Wouter Bos al weten dat er wat hem betreft grenzen zijn aan die vrijheid.

Zalm reageerde op een vraag of er ook opgetreden moet worden tegen christelijke scholen, als die op school zaken 'onderwijzen' die in strijd zijn met de wet. Dit naar aanleiding van opmerkingen van Zalm dat hij islamitische scholen strenger wil controleren en zoveel mogelijk wil tegengaan.

De VVD bewindsman zegt dat wat hem betreft ook tegen bijvoorbeeld een streng-gereformeerde school waar leerlingen wordt voorgehouden dat vrouwen minder rechten hebben dan mannen, of homofielen minderwaardig zijn, opgetreden moet worden.

Verzet tegen islaminternaat in Almelo

In Almelo is de woningbouwvereniging Beter Wonen in verzet gekomen tegen de komst van een islamitisch meisjesinternaat in de wijk De Riet. De stichting Islamitisch Centrum Nederland heeft namelijk plannen om in een leegstaande MAVO een internaat onder te brengen. Daarin zouden ongeveer 80 Turkse meisjes van 12- tot 18 jaar worden gehuisvest.

De woningbouwvereniging vreest door de komst van het internaat een te hoge concentratie Turken in deze wijk. Ze wil daarom dat het college van B en W van Almelo zich over de zaak uitspreekt. Want die houdt de zaak nu bewust stil meent de woningcoöperatie.

Almelo heeft al een islamitisch meisjesinternaat in de probleemwijk Kerkelanden. Daar zijn 18 meisjes ondergebracht, die les krijgen in het reguliere vervolgonder wijs. Na schooltijd worden ze opgevangen op het internaat, waar ze onder meer intensief de koran bestuderen. De vrees is dat als De Riet een dergelijk internaat krijgt, ook daar veel allochtonen naartoe zullen trekken, zoals dat eerder in de wijk Kerkelanden gebeurde. Daardoor zou grote druk op de huisvestingsmogelijkheden ontstaan.

In een reactie laat een gemeentewoordvoerder weten dat de plannen niet bewust stil worden gehouden. De zegsman wil niet ingaan op de beweringen van Beter Wonen dat er een te hoge concentratie Turken in de wijk zou komen: ''Die uitlatingen laat ik voor rekening van de woningbouwvereniging''.

Lottospeler kan fluiten naar 11,5 miljoen

Jammer maar helaas, maar wel heel erg helaas; dat geldt voor Lottospeler John Berben uit Roermond. Berben had alle zes de getallen in de lotto goed en ook nog eens de kleur, dus kon rekenen op de vette hoofdprijs van 11,5 miljoen euro. Maar...., het geld voor de trekking, Berben speelt incasso mee, was niet van zijn rekening afgeschreven.

De reden dat het geld niet was afgeschreven is dat er onvoldoende op zijn rekening stond. En dat was weer domme pech; Berben kreeg een aanmaning van de woningstichting dat zijn huur over december nog niet was betaald. Hij deed direct een acceptgiro op de bus, maar toen werd dat bedrag ook nog eens automatisch afgeschreven. Toen had hij het maximum bereikt.

Berben is er doodziek van: ''Ik had verdomme multimiljonair kunnen zijn. Ik weet gewoon niet meer waar ik het zoeken moet. Kan niet eens meer nadenken''

PKK-leidster Kesbir in A'dam vrijgelaten

PKK-kopstuk Nuriye Kesbir is vandaag door de rechtbank in Amsterdam vrijgelaten. Vorige week werd door de rechtbank in Amsterdam al besloten dat Kesbir niet uitgeleverd hoefde te worden aan Turkije, waar ze terecht had moeten staan wegens terroristische activiteiten.

Vandaag werd het beroep van Kesbir tegen de afwijzing van haar asielaanvraag door de rechtbank gegrond verklaard. In afwachting van een nieuwe beslissing over een asielaanvraag, door de minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, is ze op vrije voeten gesteld. Begin dit jaar meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken nog dat Kesbir actief betrokken zou zijn geweest bij de opleiding van personen voor zelfmoordacties. Ook zou zij verantwoordelijk zijn voor verschillende liquidaties.

De Geus gooit uitgelekt WAO-plan weg

CDA-minister De Geus van Sociale Zaken heeft vandaag toch toegegeven dat er een ambtelijk stuk over de herinvoering van een 'risque professionel' in de WAO bestond. Dit nadat hij eerder zei dat een dergelijk ''geheim'' stuk dat in handen van de SP was gekomen onjuist was.

Volgens De Geus betrof het echter een ongevraagd ambtelijk stuk dat hij meteen vandaag heeft laten ''prulibakkeren''. De betrokken ambtenaren hebben de wind van voren gekregen, zo liet De Geus vanmiddag weten.

Aanvankelijk ontkende het departement van Sociale Zaken het bestaan van het stuk, en zei De Geus dat Marijnissen zich onterecht boos maakte. Maar in de loop van dinsdag ontdekte De Geus dat ambtenaren wel degelijk een wetsontwerp hadden gemaakt waarin het risque professionel de basis van de WAO zou vormen. De Geus is boos dat dit heeft kunnen gebeuren. ,,Een risque professionel is in strijd met het regeerakkoord en ook met mijn eigen opvattingen. Dit is eens maar nooit weer.''

Natuurmonumenten moet hooglanders doden

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vereniging Natuurmonumenten moet 29 van de 116 Schotse hooglanders, die ze in het Twentse natuurgebied Witte Veen heeft lopen, laten afmaken. De dieren moeten gedood worden omdat de afstamming van de hooglanders niet vastgesteld kon worden.

De Algemene Inspectiedienst (AID) maakte in september proces-verbaal op tegen Natuurmonumenten wegens het ontbreken van oormerken bij de 116 hooglanders. Die oormerken zijn belangrijk om bij een uitbraak van een besmettelijke dierziekte snel te kunnen achterhalen waar de dieren vandaan komen.

De AID gaf Natuurmonumenten nog wel de tijd de herkomst van de 116 runderen te achterhalen. Dat is bij 29 dieren uiteindelijk niet gelukt, waardoor die afgemaakt moeten worden.

Werk mee aan het FOK!nieuwsoverzicht 2002!

Het jaar 2002 loopt op zijn einde. En in de dagen die achter ons liggen is er weer veel gebeurd. De invoering van de euro en de moord op Pim Fortuyn, maar ook brachten we nieuws over de wedstrijd waarmee je je eigen pornoster kon winnen of de bruiloftsgek die in 32 jaar tijd 1500 bruiloften bijwoonde.

Uit de 10.000 berichten die tot nu toe dit jaar door de nieuwsredactie zijn geplaatst willen we een selectie maken voor een eigen FOK!nieuwsoverzicht. Een overzicht met het meest belangrijke, het meest ontroerendste, het meest verrassende nieuws, maar ook met de leukste man-bijt-hond-berichten.

Jij kunt meehelpen die lijst samen te stellen! Stel je top 5 samen van nieuwsfeiten die volgens jou in het overzicht moeten en stuur die naar Vincent. Doe dit zoveel mogelijk met een rechtstreekse url naar het desbetreffende nieuwsbericht op FOK!. Om je bij je zoektocht te helpen kun je uiteraard onze zoekpagina gebruiken.

Uit alle aangedragen ideeën maken we een selectie die aan het eind van dit jaar zal verschijnen. Om nog eens te bekijken wat we het afgelopen jaar hebben beleefd. Want er is veel gebeurd, dat is wel zeker.

Slaapwandelaar vrijgesproken van poging tot moord

Boogey55, Dopekoe, RobbieRob en [Dennus] hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag een achttienjarige inwoonster van die stad vrijgesproken van poging tot moord, omdat de vrouw tijdens de actie slaapwandelde.

Het incident vond plaats op 18 augustus. De vriendin van de verdachte bleef die dag een nachtje logeren. Midden in de nacht werd ze echter wakker, doordat haar vriendin haar aanviel. Ze werd bijna gewurgd, en ook werd ze een aantal maal gestoken met een mes. Het meisje raakte bij de aanval aan één oog blind.

De verdachte herinnerde zich nauwelijks iets van het incident. Volgens een slaapdeskundige lijdt de vrouw aan een zeldzame slaapstoornis. Ze kan daarom niet verantwoordelijk gehouden worden voor de aanval, aldus de officier van justitie. De rechter stelde haar in het gelijk.

SP, LPF en GL: ministers te laks inzake Fortuyn

De SP, GroenLinks en de LPF vinden dat de toenmalige ministers De Vries (Binnenlandse Zaken) en Korthals (Justitie) veel te laks gehandeld hebben na de herhaaldelijke bedreigingen aan het adres van Pim Fortuyn.

Volgens de SP had De Vries meer werk moeten maken om te achterhalen hoe gevaarlijk de situatie voor Fortuyn was. Femke Halsema vindt het ook onbegrijpelijk dat de BVD nooit een echte dreigingsanalyse heeft gemaakt van Fortuyn, terwijl de dienst daar tweemaal door De Vries om is gevraagd. Halsema meent ook dat De Vries daar zelf meer achteraan had moeten gaan.

Lijsttrekker Rouvoet van de ChristenUnie ziet een verschil tussen bevindingen van de commissie Van den Haak en de verklaring van toenmalig PvdA-minister De Vries (Binnenlandse Zaken) vlak na de moord. De Vries verklaarde een paar uur na de moord dat hij geen aanwijzingen had voor concrete dreiging voor Fortuyn. ''Die waren er wel, maar De Vries wist dat toen niet'', aldus Rouvoet. Daar zit wat hem betreft wat ,,politieke pijn''.

De Geus: Marijnissen ten onrechte boos

CDA-minister De Geus van Sociale Zaken zegt dat SP-leider Jan Marijnissen zich ten onrechte boos maakt over een ''geheim'' WAO-plan van de regering. Marijnissen beweert op grond van het vermeende plan, dat hij gisteren kreeg toegespeeld, dat alleen nog mensen met een beroepsziekte in de WAO terecht komen.

De Geus zei vandaag dat van die bewering van Marijnissen niets klopt. Marijnissens conclusie geldt volgens de minister alleen voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten die geen enkel werk meer kunnen doen. In het regeerakkoord staat volgens De Geus dat alleen volledig arbeidsongeschikten in aanmerking mogen komen voor een WAO-uitkering. Deels arbeidsongeschikten moeten aan het werk blijven. Lukt dat niet, dan komen ze in de WW en uiteindelijk in de IOAW terecht, een uitkering voor ouderen en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werklozen. Bij het bepalen van de hoogte van de IOAW-uitkering wordt ook rekening gehouden met het inkomen van de partner.

De SP-leider had gisteren geen goed woord over voor het door hem onderschepte concept wetsvoorstel; Hij voorspelde een 'oorlog met de werknemers' als dit soort plannen erdoor komen: ''Dit is een stap terug in de geschiedenis. Dit is rechtse politiek in de praktijk''. Volgens Marijnissen werd het plan ook nog geheim gehouden: ''Dit is niet alleen een a-sociaal land maar ook een obscuur land.'' Hij kondigde er zelfs een spoeddebat over aan.

Maas: "LPF had geen geld voor beveiliging"

Ed Maas zegt in een reactie op het rapport van de commissie-Van den Haak dat de LPF geen geld had om Pim Fortuyn te beveiligen, aldus voorzitter Ed Maas. De commissie concludeerde dat de LPF zijn lijsttrekker en voorman niet goed beveiligde.

Maas noemt persoonsbeveiliging een taak van de overheid en niet van particulieren. Verder vindt Maas wel dat de commissie een goed rapport heeft geschreven, en vindt hij het opmerkelijk dat de overheid pas in actie komt als er echt iets is gebeurd.

Volgens Maas had de moord alleen voorkomen kunnen worden als Fortuyn op 6 mei gewapende beveiliging had gehad.

Commissie 'Fortuyn': Aan beide kanten fouten

De commissie-Van den Haak heeft zojuist de conclusies van haar rapport bekend gemaakt. De commissie zegt dat de overheid heeft gefaald bij de beveiliging van Fortuyn, maar dat ook Fortuyn zelf beveiliging van zijn persoon heeft tegengewerkt.

De interessantse hoofdpunten hiervan zijn:

Hoofdconclusies:
- Fortuyn stond een effectieve behandeling van zijn eigen veiligheid en beveiliging door de overheid in de weg (dit geldt ook voor alle andere politieke partijen). Zijn afkeer van beveiliging zou groter zijn dan zijn vrees voor zijn veiligheid. Fortuyn wees persoonsbeveiliging af en zag het nut van extra veiligheidsmaatregelen pas in toen hij op 29 april een e-mail kreeg waarin hij concreet met de dood bedreigd werd.
- Laksheid van de overheid en het ontbreken van een goed persoonsbeveiligingsbeleid is ook een reden dat de beveiliging er niet is gekomen. Vooral de BVD is hierbij nalatig geweest.

Andere onthullingen:
- Fortuyn heeft 25 serieuze bedreigingen gekregen, onder andere per e-mail. Bij de overheid waren er slechts 14 bekend. Slechts één hiervan (later bleek dat die door een labiele man is gedaan) was gericht op zijn leven (die van een aanslag op 11 mei door Marokkanen).
- Fortuyn wilde, vlak na zijn breuk met Leefbaar Nederland, niets weten van beveiliging van zijn eigen woonhuis en de LPF heeft slechts één keer met de politie contact gehad, over een eerder dreigement van een aanslag op 11 mei, 5 dagen na Fortuyn's dood.
- Leefbaar Nederland had goede beveiligingsplannen, die stop zijn gezet na de breuk met Fortuyn. Leefbaar Rotterdam en de LPF deden vrijwel niks aan beveiliging.
- Vier politiekorpsen zijn tekort geschoten met het doorgeven van informatie aan de huidige AIVD en andere landelijke politiediensten en de toenmalige BVD heeft Fortuyn nooit uitgenodigd voor een gesprek en heeft nooit een echte 'dreigingsanalyse' gemaakt.

De verantwoordelijke ministers treft treft niet veel blaam volgens de commissie. Minister De Vries had echter meer moeten informeren bij het OM of justitiële maatregelen mogelijk waren. De Vries nam klakkeloos aan dat het grondige onderzoek geen bruikbare gegevens had opgeleverd. In werkelijkheid bleef dat grondige onderzoek dus uit.

De commissie noemt het een illusie om te denken dat de beveliging de moord op 6 mei had kunnen voorkomen maar zegt dat Fortuyn inderdaad beveiligd had moeten worden.

Pulp Fiction Simpsons!

exxes meldde ons het volgende:
Verbaasd dat m'n zoveelste submit niet werd gepost hierbij nog een keer omdat ik vermoed dat ik iets niet goed had gedaan. Als hij nu ook niet door de selectie procedure komt stop ik denk maar met submits want het zou zeker niet de eerste keer zijn dat ik absoluut niet begrijp waarom hij niet doorkomt. De weblog policy begint dan in mijn ogen steeds meer op censuur te lijken bepaald door de stemming van de dag en de pesoon die ze uiteindelijk post.. True

Maar goed, om weblog admins nog steeds het voordeel van de twijfel te geven , ook omdat ik elke dag weer met plezier uitkijk naar nieuwe postings, over tot de (hopelijk niet de laatste) submit:

Schetsen van de echte tekenaars van de Simpsons, in een aflevering die Pulp Fiction nog eens over doet. Zeldzame tekeningen omdat deze nooit voor publicatie waren bedoeld..een must voor Simpsons fans. Link..

(plaatje weggehaald ivm picserver onderhoud)
knezi

Nul fouten in Groot Dictee door Belg

Hollie, Boogey55, [Dennus] en yoc hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Vlaming heeft het voor elkaar gekregen om zonder fouten het Groot Dictee der Nederlandse Taal te schrijven. Het is voor het eerst dat een deelnemer het dictee met nul fouten weet te voltooien.

Het dictee werd gisteravond uitgezonden op Nederland 3. De Vlaming Guy de Kort was de enige die woorden als 'geë-mailde', 'efemere', 'gecapitonneerde', 'bourgeoisie', 'adellijken', 'avant-gardistische' 'consciëntieus' en 'sans gêne' allemaal goed wist te spellen.

Beste Nederlanders waren Jaco de Kraker uit Amsterdam en Lilian Caris uit Diemen op de derde plaats met 4 fouten.

Bij de prominenten ging de zege naar de Belgische schrijver Christophe Vekeman met 10 fouten. De Nederlandse detective-auteur Rene Appel eindigde op de gedeelde 2de plaats met 14 fouten. Gemiddeld werden 24,1 fouten gemaakt in de 283 woorden.


Het gehele dictee staat hier op de site van het Groot Dictee.

D66 wil kabinet met CDA en VVD steunen

JnyWlkr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D66-leider Thom de Graaf wil een coalitie met het CDA en de VVD aan een meerderheid helpen. Dat blijkt uit een vertrouwelijke brief die De Graaf gisteren aan PvdA-leider Bos heeft gestuurd, zo meldt de Volkskrant.

D66 die eerder liet weten een centrum-rechts Kabinet niet te zullen steunen is daarvan terug gekomen door de kritiek die PvdA-leider Wouter Bos in een Volkskrant-interview van afgelopen zaterdag op D66 uitte. Bos noemde D66 daarin "warrig en zwalkend" en schreef de partij af als potentiële coalitiepartner. Volgens Bos heeft de PvdA meer verwantschap met GroenLinks dan met D66.

In een ''Beste Wouter''-brief schrijft De Graaf nu: ''Als de vernieuwing van de PvdA vooral oud-links oplevert, valt het te berijpen dat een meerderheid van de kiezers op 22 januari wellicht de voorkeur geeft aan een coalitie van CDA en VVD. (...) Nu jij namens de PvdA te kennen hebt gegeven niet met D66 te willen samenwerken, zullen we voor die invloed vanzelfsprekend andere wegen zoeken.''

Jongen (8) verongelukt tijdens zwemles

j0han en hemmes hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagochtend is in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam een 8-jarige jongen uit Ridderkerk overleden nadat hij onwel was geworden tijdens de zwemles.

Het jongetje was samen met de rest van zijn klas aan het schoolzwemmen. Buiten de dertig kinderen in het water waren er ook nog vier instructeurs van het zwembad en twee vertegenwoordigers van de school present. Een medezwemmer sloeg direct alarm toen hij het jongetje op de bodem van het zwembad ontdekte. Er werd direct begonnen met reanimatie, maar dat mocht helaas niet baten. De jongen overleed maandagochtend in het ziekenhuis. De politie heeft laten weten een onderzoek in te stellen naar aanleiding van dit ongeluk.

SP wil spoeddebat 'uitgelekte' WAO-plannen

Boogey55 en fluffydroid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De SP wil vandaag een spoeddebat voeren over een geheim plan om de WAO te hervormen. SP-leider Marijnissen zei gisteren de hand te hebben gelegd op een vertrouwelijk plan om de WAO ''in haar bestaande vorm af te breken''.

Volgens het nieuwe voorstel zouden alléén mensen die als gevolg van hun werk arbeidsongeschikt zijn geworden in aanmerking komen voor een uitkering, het zogenaamde 'risque professionel'. Marijnissen ziet dat als een terugkeer naar de situatie van voor 1967 toen de WAO werd ingevoerd.

Bronnen bij het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag ontkenden gisteren echter dat er sprake is van 'risque professionel' bij plannen voor een nieuwe WAO-regeling.

Marijnissen zegt op zijn beurt weer dat het "geheime" document wordt begeleid door een instructie om over het onderwerp niet naar buiten te treden voor 22 januari. Op die dag worden de Tweede-Kamerverkiezingen gehouden.

Persbericht SP over deze kwestie.

Rapport beveiliging Fortuyn vandaag openbaar

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Haag wordt met spanning uitgekeken naar het rapport van de commissie Van den Haak over de moord op politicus Pim Fortuyn. Het rapport wordt vanmiddag openbaar en moet antwoord geven op de vraag of de veiligheidsdiensten en de politie terecht hebben kunnen besluiten Fortuyn niet te beveiligen.

Ook komt antwoord op de vraag of Fortuyn in de maanden voor zijn dood door de AIVD is afgeluisterd. De Vries en huidig demissionair minister van Binnenlandse Zaken Remkes hebben dat altijd nadrukkelijk ontkend.

De commissie, die sinds 14 mei circa 85 mensen heeft gehoord, presenteert haar rapport om 12.00 uur in Den Haag. De NOS doet hiervan rechtstreeks verslag vanaf 11:45 via Nederland 2.

De directe politieke gevolgen van het rapport zijn beperkt. De destijds verantwoordelijke bewindslieden, de PvdA-er Klaas de Vries en de VVD-er Ben Korthals, maken geen deel meer uit van het kabinet.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.