Voetbal: Uitslag Duitsland - Nederland

Qlo0n, Ender, Joosbees en VioLenT hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlands Elftal heeft woensdagavond in en tegen Duitsland gewonnen. Het duel vond plaats in Gelsenkirchen. De uitslag was 3-1 in het voordeel van Nederland.

In de eerste helft maakte Kluivert de 0-1 op aangeven van Davids. Al wordt er hier en daar getwijfeld of het niet een eigen doelpunt was van verdediger Remer. De Duitse spits Bobic maakte voor rust de 1-1.

In de rust werd er een hoop gewisseld bij het Nederlands Elftal. De spelers in dienst van FC Barcelona mochten maar een helft spelen en bleven in de kleedkamer achter. Kluivert, Cocu en De Boer werden vervangen door Van Nistelrooij, Van der Vaart en Reiziger.

In de tweede helft speelde Nederland niet groots, maar wist het toch twee doelpunten te maken. De 1-2 kwam op naam van Hasselbaink, die Makaay verving, op aangeven van Van der Vaart. De 1-3 werd na een schitterende aanval gescoord door Van Nistelrooij uit een voorzet van Seedorf.

De bondscoach, Dick Advocaat, was kritisch na afloop: "We hebben weleens beter gespeeld. We winnen in een uitwedstrijd, nog wel bij Duitsland, dat is natuurlijk niet slecht. Bovendien zijn we aan een aardige reeks zonder nederlagen bezig. Dan zijn positieve signalen. De Duitsers stoorden vroeg, speelden eigenlijk het spelletje dat wij in ons hoofd hadden. Wij konden daardoor moeilijk onze spitsen bereiken. Bovendien was er voor dit duel ook wel degelijk de nodige druk. Ook dat speelt mee."

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!