Chantage sexfoto's met tiener verijdeld

De Telegraaf meldt dat justitie in Friesland tijdens een onderzoek naar harddrugshandel, brandstichting en bedreigingen, een afpersingszaak van de bekende en vermogende makelaar K.B uit Leeuwarden op het spoor is gekomen.

Spil in de afpersingszaak is de minderjarige Martin Adriaan K. (17). Hij maakte seksafspraken met de 56-jarige makelaar en zorgde ervoor dat er foto's van zijn activiteiten werden genomen. Waarschijnlijk deed hij dit op aandrang van de drie meerderjarige verdachten, alhoewel een groot initiatief van de jongen uitging aldus justitie.

In ieder geval perste de ouder broer van Martin, Harm Harold K. (29), en zijn kornuiten Pieter O. (35) en de Marokkaan Khalid B. (27) de makelaar voor zo'n 240.000 euro af. Ze dreigden de seksfoto's te openbaren als hij niet wilde betalen.

De verdachten, allen afkomstig uit Leeuwarden, verzonnen ook allerlei verhalen om de makelaar geld af te persen. Zo kregen ze 94.000 euro met het verhaal dat de hoofdverdachte vermoord zou worden door Antillianen als die niet met dat geld over de brug zou komen.

De grootste klapper wilden de afpersers maken door te dreigen met het bekendmaken van de seksuele voorkeur voor jonge jongetjes van de makelaar. Als hij dat geheim wilde houden, moest hij een kwart miljoen euro betalen. Deze afpersing mislukte echter omdat justitie de zaak op het spoor kwam.

Pas nadat alle verdachten vastzaten, deed de doodsbange makelaar aangifte.