Kopspijkers wint TeleVizier-Ring 2002

zolena en Mark hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kopspijkers heeft gisteravond de Gouden TeleVizier-Ring 2002 gewonnen. Het VARA-programma van Jack Spijkerman versloeg de twee andere genomineerden Ushi & Van Dijk en Wie is...de Mol?. Eerder dit jaar kreeg het veelbekeken Kopspijkers trouwens al een andere tv-prijs: een Gouden Beeld in de categorie amusement.

Beste televisieman van 2002 werd Carlo Boszhard. De andere twee genomineerden waren Ivo Niehe en Peter R. de Vries. Carlo Boszhard droeg zijn zilveren ring op aan Irene Moors, die later zelf de zilveren ring voor de beste televisievrouw van 2002 in ontvangst mocht nemen. Zij versloeg Wendy van Dijk en Anita Witzier.

De Gouden Stuiver, de prijs voor het beste jeugdprogramma, ging naar Ernst, Bobbie en de rest. Zij versloegen Het Klokhuis en het Jeugdjournaal.

De TeleVizier-Ring is een initiatief van het AVRO-blad TeleVizier en werd gisteren voor de 37ste keer uitgereikt. Alle genomineerden en ook de latere winnaars werden door het publiek gekozen. De Gouden TeleVizier-Ring werd uitgereikt door Paul de Leeuw. De presentatie van het TeleVizier-Ring gala was in handen van Rolf Wouters.