FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 26 oktober 2002

Turquoise

Sinds zo ongeveer een week hebben we hier in Kamloops van die 'mooie' nieuwe bussen. Elke dag ga ik er mee op en neer en dan begint er toch plots van alles op te vallen.

Elke dag hetzelfde. 7:38 AM, de bus stopt, ik stap in. 99% van de tijd ben in de eerste, alle keus om een mooi plekje te zoeken: bij de achterdeur aan de andere kant van het gangpand. Mijn plekje, lekker veel beenruimte, mooi uitzicht en toch een beetje beschut.

Bij de volgende halte stapt er zoals gebruikelijk een vrouw van een jaar of 38 in, waarschijnlijk een lerares. Ze gaat, zoals altijd, op het bankje voor me zitten. Niks bijzonders dus, haar plek.

Even later, een Indiaas meisje van ergens midden in de 20 stapt in. 'Goh, ze werkt weer dagdiensten' Bij de Aberdeen Inn stpat ze uit, as usual.

Een ander Indiaas meisje stapt in, ietsjes jonger. Ze gaat ook naar het College. Ze laat haar abonnement zien en gaat op het bankje voor me zitten, zoals altijd. Maar daar zat toch al iemand? Ja, inderdaad, daar zat al iemand. Maar dat maakt haar niet uit. Zij zit daar, wie of wat er ook naast haar zit. Vandaar dat ik dus het bankje erachter kies.

Elke dag het zelfde, elke dag gelijk. Maar iets zou geen regel zijn als er geen uitzonderingen zijn.Al bijna twee weken staat er turquoise in m'n aantekeningen boekje, zonder streep er door. Het viel me op, het staat genoteerd en nu komt het verhaaltje

Het begon allemaal met een jonge man, een jaartje of 22. Met een verdraait hoge stemkwam hij gebukt de bus in. Eenmaal binnen bleek dat hij zijn (neem ik aan)dochtertje bij zich had. Waarschijnlijk was het vrijdag, want er zat niemand voor me en dus gingen ze op het bankje voor me zitten. De ideale plek om dus mensjes te kijken.

Het dochtertje wilde dolgraag uit het raam kijken en met lichte tegenzin tilde pappa haar op het bankje. Ik schaat haar een jaartje of 4, misschien 5. In staat zelf te lopen, maar bij het instappen werd ze geholpen. Ze praat woordjes, geen zinnen. Vol spanning kijkt ze naar buiten. "McDonalds!" roept het kind plots vol vreugde. 'Dat is tegenwoordig het meest bezienswaardige voor kleine kinderen ', schiet er door mn hoofd. Als ze moe is van het staan gaat ze zitten, pappa leert haar woordjes; bus, stop....en ik zei al dat we van die 'mooie' nieuwe bussen hadden. Paarse steoltjes, zwarte vloer en blauwgroene stangen. Pappa was dus woordjes aan het aanleren en wilde vast dat zijn dochtertje alleen chique genioeg vocabulair gebruikt. Daar waar ik (met mn VWO) het over blauwgroen had, probeerde hij zijn dochtertje turquoise aan te leren. 'Tukkoois', dat was het beste dat ze er van kon maken. Hij gaf het op, ze moest weer naar buiten kijken, we kwamen weer langs een McDonalds.

Nep-medewerker 538 steelt set TiŽsto

boud en SlaM hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door zich als producer voor Radio 538 voor te doen heeft een nog onbekende man vandaag een DAT-tape met daarop een exclusieve DJ-set van TiŽsto gestolen.

De tape zou door een koerier worden gebracht voor het dance-programma van Wessel van Diepen dat op zaterdagavond wordt uitgezonden. De koerier gaf de tape aan de man, nadat deze zich als de producer van Wessel van Diepen had voorgesteld.

Toen de set er om vier uur nog niet was besloot het productieteam van het radioprogramma maar eens naar het koeriersbedrijf te bellen. Daar kreeg men te horen dat de zending al was afgeleverd en dat er was getekend.

Radio 538 gaat ervan uit dat de dader de set al langer te pakken probeerde te krijgen. De auto van de producer werd eerder deze week al eens opengebroken. De zender is een onderzoek gestart.

Marokkanen Venlo ongerust na uitspraken ouders verdachte

Ferrari412T2 en Zon hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder de Marokkanen in Venlo is onrust ontstaan na de uitspraken van de ouders van de hoofdverdachte van de doodslag op Rene Steegmans. In de uitzending van actualiteitenprogramma Netwerk die gisteravond werd uitgezonden namen zij het op voor hun zoon.

"Onze zoon was het instrument in de hand van God. Als God het wil, kunnen wij niets doen," aldus de moeder van de verdachte. "Khalid is een rustige jongen. Die ander heeft hem beledigd. Mag hij dan niet vechten?" Volgens de ouders was hun zoon eerder betrokken bij diefstallen en vechtpartijen, "zoals iedereen".

Hoewel de ouders in overleg hun uitspraken terug hebben genomen en spijt hebben betuigd is de Marokkaanse gemeenschap bang voor de effecten die de uitspraken teweeg kunnen brengen. De burgemeester heeft de bevolking opgeroepen de kalmte te bewaren en niet voor eigen rechter te spelen. Het huis van de ouders wordt inmiddels extra bewaakt door de politie.

De Marokkaanse gemeenschap heeft afstand genomen van de uitspraken van de ouders en zeggen erdoor geschokt te zijn.Met dank aan Pjederdy voor de caps


Het spreekt voor zich - en het is in dit soort berichten helaas niet altijd het geval - dat op deze site alleen plaats is voor discussie, niet voor discriminatie.

Nederlandse vrouw gedood bij gijzeling

Bij de bevrijdingsactie vanmorgen in het Moskouse theater is de Nederlandse vrouw Natasja Zjyrov gedood. Haar 14-jarige zoon is bij de actie gewond geraakt. Hij ligt op de Intensive Care.

Russische commando's drongen vanochtend het theater binnen nadat de Tsjetsjenen begonnen waren gijzelaars te executeren. Bij de bevrijding kwamen zeker negentig gijzelaars en vijftig gijzelnemers om het leven.

De vrouw en haar zoon zijn waarschijnlijk slachtoffer van het gas dat de commando's tijdens hun bevrijdingsactie hebben gebruikt om de rebellen te verdoven. Volgens artsen zijn de mensen die het gas hebben ingeademd er slecht aan toe. Er wordt vermoed dat het om een zenuwgas gaat, maar de Russische authoriteiten spreken dat tegen.

In een toespraak die vanavond op de Russische televisie werd uitgezonden heeft president Poetin om vergeving gevraagd. "Vergeef ons dat we niet in staat waren om iedereen te redden", aldus Poetin.

Met dank aan rolfvp, Ghostie, Jerommeke en captainzoom voor het meewerken!

Spa heeft weinig kans

Maandag 28 oktober is er een bijeenkomst van de FIA, hierbij wordt ondermeer gesproken over de "negen punten" om de F1 weer aantrekkelijk te maken.
Wat hier ook aan de orde zal komen is het voortbestaan van het circuit van Spa-Francorchamps, volgens insiders zal de FIA maandag beslissen dat de Grand Prix van BelgiŽ niet zal voortbestaan.

De rede hiervan is dat de Belgische regering geen uitzondering meer wil maken voor de F1 omtrent tabaksreclame's.
De afgelopen jaren heeft de regering dit door de vingers gezien maar maken daar nu een einde aan.
De enige manier waarop er nog gereden kan worden is dat alle teams ermee instemmen om zonder tabaksreclame's te rijden, dit lijkt zeer onwaarschijnlijk want de grote geldschieters zijn de tabaksfabrikanten en die zien daar graag hun naam voor terug op de wagens.

Na Vakantie Komt School

Helaas zit het er voor mij net op, de herfst vakantie. Ik ben dan ook nog een van de gelukkige mensen die na die vakantie nog een (redelijk) vrije leer week heeft, om zich vervolgens op tentamens te storten. Helaas laat de organisatie meestal te wensen over en ook al heb je maar twee tentamens, je mag van geluk spreken als je daarvan een tijdruimtecomplex weet te achterhalen. De normale inlever dreigingen staan ook dit kwartaal weer op het programma, en er moet nog flink wat zinvol geweld gepleegd worden om alles zo gezegd op z'n pootjes terecht te laten komen.
Nog zo'n zestien werkbare uren heb ik op de planning staan om maandag mijn eerste verslag in te leveren. Als bijkomend voordeel, is er een situatie ontstaan dat als het eerste verslag voldoende informatie bevat, automatisch de twee opvolgende verslagen in zich opneemt. Kort gezegd: wanneer je drie vakken combineert, en het eerste vak het meeste werk omvat, zijn de twee opvolgende vakken gedaan als je de eerste klaar hebt. Dat wordt dus, met de sloffen aan, de Homo 100 op de achtergrond en de 19" voor de neus stug door tikken, coden, excellen.
Gelukkig zijn de opvolgende dagen wat minder bezet, maar toch goed gevuld. Er moest nog een praktijk opdracht voor Theoretische Informatica gemaakt worden, nog een dagje richting Hilversum, Leren voor het keuzevak Klein Vaarbewijs 1-2, een ochtend autorijles en dan hebben we nog Informatie Analyse.
Als ik aan een ding een hekel heb op mijn toch al zo goede georganiseerde opleiding is het wel Informatie Analyse, je kunt programmeren en je wilt wat, voor sommige mensen zijn de ontwerptechnieken van Yourdan toch iets te veel gevraagd.
Maar Na Regen Komt Zonneschijn en zo is het ook binnen een HBO instelling, ik mag op stage! Nee, ik weet ook niet waar die euforie vandaan komt, maar ik ben in ieder geval met al mijn lessen klaar en er zijn alleen nog "leuke" projecten te doen.

Voor de mensen die nieuwsgierig zijn wat voor stage ik ga doen; Ik ben uitgenodigd (ja je leest het goed!) om op de TU Delft een soort automatische piloot (lees: Bot), voor een vliegspel te ontwikkelen. En bij gebrek aan beter (lees: ik moet ook nog wat over houden om op af te studeren) ben ik maar op het aanbod ingegaan.

Als ik de komende twee weken behoorlijk doorkom zal ik wat dieper ingaan op het laatste.

Vink en Trustfull stoppen

Marciano Vink en Orlando Trustfull hebben een punt gezet achter hun carriŽre. Beide spelers hadden voor dit seizoen nog geen club gevonden. De laatste jaren werden beide ook erg geplaagd door blessures.

Vink begon zijn loopbaan bij Ajax, en eindigde via Genua en PSV bij Ajax Capetown. Trustfull kende zijn beste periode bij Feyenoord. Allebei hebben ze twee caps.

De twee gaan nu werken bij Sport Promotion van spelersmakelaar Rob Jansen.

Acteur Richard Harris (72) overleden

marco nedermeijer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse acteur Richard Harris, bekend uit onder meer de Harry Potter film, is vrijdag op 72-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Londen overleden.

Harris leed al geruime tijd aan de ziekte van Hodgkin (lymfeklierkanker), waarvoor hij sinds augustus chemotherapie onderging.

De rol in de twee films van Harry Potter is een van de laatste die Harris speelde. Hierin speelde hij de rol van professor Dumbledore. De verfilming van het tweede boek Harry Potter en de geheime kamer komt volgende maand uit.


Richard Harris in ťťn van zijn laatste rollen in de Harry Potter film

Beenderenkist broer Jezus waarschijnlijk een vervalsing

spirit77 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vondst van de beenderkist van de broer van Jesus, waar vorige week melding van werd gemaakt, is naar alle waarschijnlijkheid een vervalsing.Zo meldde de Leidse nieuwtestamenticus prof.dr. H.J. de Jonge dat gisteren. Volgens hem is het bovendien ook niet de eerste keer dat er een buitenbijbelse aanwijzing voor het bestaan van Jezus wordt aangedragen.

De gevonden beenderkist zou stammen uit het jaar 63 na Christus en draagt in een in het Aramees gestelde inscriptie "Jacobus, zoon van Jozef, broer van Jezus". Deze Jacobus komt in het Nieuwe Testament voor als de leider van de eerste christelijke gemeente in Jeruzalem.

De Franse oudheidkundige Andrť Lemaire, die in Parijs het object voor het eerst bestudeerde, geloofde dat de inscriptie verwees naar de bijbelse Jezus, aangezien broers alleen op dergelijke kisten werden vermeld als deze belangrijke personen waren geweest.

Direct na de bekendmaking werden er al twijfels ge-uit over de echtheid van de kist. Zo werd de kist niet ontdekt bij opgegravingen, maar dook deze op via een zwarte markt voor antiekhandelaren. Ook nu, na alle ophef, is nog steeds de vindplaats niet bekend gemaakt.

De Jonge brengt nu nieuwe argumenten naar voren die aan de echtheid doen twijfelen. Vooral de verwijzing naar Jozef vindt hij verdacht. Zo komt Jozef pas als Jezus' vader voor in de evangeliŽn van Lucas en MattheŁs, terwijl in het oudste evangelie, dat van Marcus, Jozef nog niet vermeld. Het is daarom volgens De Jonge ook niet erg waarschijnlijk dat het evangelie van Marcus, dat gedateerd is op 70 na Christus, Jozef niet zou kennen en de maker van de beenderkist uit 63 wel. Het kistje zou dan ook "christelijk maakwerk" kunnen zijn uit de tijd nadat Lucas en MattheŁs hun evangeliŽn schreven, zo stelt hij. Door het ontbreken van organische resten, is ook geen exacte (koolstof-)datering meer mogelijk. Die zou het onomstotelijke bewijs kunnen geven dat de kist inderdaad uit de eerste eeuw van onze jaartelling zo stammen.

Tot slot vindt De Jonge ook de ophef over deze vonst ook nogal vreemd. De onomstotelijke bewijzen dat Jezus een historische figuur is, zijn er volgens hem al lang. Zo zijn er de brieven van de discipel Paulus, die uit de jaren 50 tot 57 stammen, en die van Marcus, die onafhankelijk van elkaar getuigenis afleggen van het bestaan van Jezus. Ook maken de Romeinse geschiedschrijvers Flavius Josephus, Tacitus en Suetonius niet-bijbelse melding van Jezus.

Nederlanders ergeren zich aan luide reclame

funnzy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eťn van de grootste ergenissen van TV-kijkers blijkt het geluidsvolume van TV-reclames te zijn. De ergernis zit hem vooral in het feit dat het volume zo veel harder staat als het programma waar de reclame in, voor of na zit. Dit versterkt hierdoor het "weg-zap-gedrag" van veel kijkers, wat dus ongunstig is voor de adverteerders. Zij zouden daarmee dus met hun eigen reclames een averechts effect kunnen bewerkstelligen.

Uit het gisteren gepubliceerd onderzoek van bureau Intomart, dat onder 750 Nederlanders werd uitgevoerd, blijkt verder dat 83 procent van de Nederlanders de programma's van de publieke omroep net zo goed vinden of beter zijn dan die van de "commerciŽlen". De sterkste punten van de "publieken" zijn de sport-, nieuws- en informatieve uitzendingen. Ook het feit dat er geen programma's worden onderbroken door reclameblokken wordt als positief ervaren. De meeste kijkers keken naar Nederland 2 (50 procent). Tweede werd RTL4 (47 procent), daarna kwamen Nederland 1 (42 procent), Nederland 3 (37 procent), SBS6 (36 procent), Yorin (21 procent) en RTL5 (13 procent).

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de KRO.

Batterijloze pacemaker straks werkelijkheid

Indiase wetenschappers hebben een apparaatje uitgevonden dat gebruikt zou kunnen worden om een pacemaker zonder batterijen te laten werken.

Een pacemaker is een apparaat dat kunst- matig elektrische prikkels kan afgeven aan ťťn of meerdere kamers van een hart waarvan door ziekte de eigen contractieregeling niet meer goed functioneert. Het apparaatje wordt meestal in een gemaakte pocket onder het linkersleutelbeen geÔmplanteerd en d.m.v. elektroden die door een ader worden geleid met de hartwand verbonden. Een pacemaker is gemiddeld 6-7 mm dik en weegt ongeveer 25 gram.

Het team, geleid door Dr. A.K. Sood, natuurkundige aan het Indiase Instituut van Wetenschappen, Bangalore, hebben naar verluid 's werelds eerste 'flow sensor' ontwikkeld.

De sensor is zo klein dat het in bloedvaten past, alwaar het elektriciteit kan produceren door de stroming van het bloed.

"Het opent veel interessante mogelijkheden bij verschillende toepassingen. We hebben een Indiaas patent aangevraagd voor de technologie en we zijn van plan ook een US patent aan te vragen", zegt Dr. Sood.

ItaliŽ wil 'pornobelasting' invoeren

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Waar in Nederland de seksindustrie al weer een tijdje is gelegaliseerd, moet nu ook in ItaliŽ de seksindustrie haar steentje bijdragen tot een bijdrage aan de staatsbegroting, die met tekorten kampt. Een speciale commissie van de Italiaanse Tweede Kamer heeft daarom vrijdag een wetsontwerp goedgekeurd voor de invoering van een "pornobelasting".

Het wetsontwerp omhelst een belasting van 25 procent op alle producten en diensten geheven uit de seksindustrie. De Italiaanse porno-industrie, goed voor een geschatte jaaromzet van 500 miljoen euro, heeft geschokt en verontwaardigd gereageerd op aankondiging van deze belastingmaatregel. Volgens hen wordt nu enkel diegenen getroffen die tot op heden telkens op tijd hun belastingen betaald hebben, zo menen zij.

Overigens is nog onduidelijk wat de precieze definitie is voor wat voor de belastingplichtige als "pornografie" kan worden beschouwd. Daarom zullen de Italiaanse belastingambtenaren nog heel wat werk krijgen aan het beoordelen van "producten en diensten". Geluksvogels.

Jordan & Minardi: Geen tests in 2002

Zowel Jordan en Minardi zullen dit jaar geen tests meer houden. De beide teams gaan zich volledig richten op de ontwikkeling van de auto voor het volgende seizoen. Hierdoor zullen ze dus pas in 2003 de eerste testkilometers maken.

Voor Jordan is de nieuwe motorleverancier de reden. Komend seizoen zal Ford Cosworth voor de nodige paardekrachten zorgen. Naar het schijnt kost het zeer veel tijd om de benodigde aanpassingen door te voeren.

Voor Minardi zijn er geheel andere redenenen, het betreft hier namelijk een financieel probleem. Minardi heeft simpelweg geen geld om te testen. Ook is het nog niet duidelijk met welke coureurs Minardi gaat rijden. Binnenkort wordt er duidelijkheid verwacht omtrend de Minardistoeltjes. Mark Webber en Jos Verstappen zijn hiervoor de belangrijkste kandidaten.

De andere teams zullen van eind november tot en met medio december de allerlaatste tests van 2002 afwerken.

Samenwerking tussen F1 en CART?

Het lijkt eraan te komen dat de Formule 1 en de Amerikaanse tegenhanger CART de handen ineen gaan slaan. Eerder lekte het nieuws dat Bernie Ecclestone interesse had in aandelen van CART uit, nu bevestigt Chris Pook, de Bernie van de CART series, de gesprekken.

"Er is een mogelijkheid dat we kunnen meehelpen aan de ontwikkeling van potentiŽle Formule 1-coureurs, terwijl we aan de andere kant ook Formule 1-rijders die op de reservebank belandt zijn een nieuwe kans kunnen bieden", aldus Pook tijdens een persconferentie in Surfer's Paradise, AustraliŽ. "Ik denk dat dit een heel positieve ontwikkeling zou zijn voor de autosport."

Pook bevestigde hiermee dus de gesprekken met Ecclestone, maar hij weigerde om in te gaan op het gerucht dat Ecclestone 51% van de aandelen in CART overneemt.

Wintertijd: klokken vannacht uur terug

De zomertijd moet plaatsmaken voor de wintertijd. In de nacht van zaterdag op zondag moet de klok om 03.00 uur een uur worden teruggezet.

In alle landen van de Europese Unie wordt het een uurtje vroeger. De zomertijd begint op de laatste zondag van maart en de wintertijd gaat in op de laatste zondag van oktober. Dit houdt in dat op 30 maart 2003 de klok weer een uur vooruit mag.

De Graaf onder vuur als leider D66

Thom de Graaf, fractievoorzitter van D66, ligt onder vuur in zijn eigen partij. D66 is bang om met De Graaf als leider opnieuw een verkiezingsnederlaag tegemoet te gaan. Geruchten zouden zelfs kenbaar maken dat de hele Kamerfractie moet worden vervangen.

Er hebben zich nog geen serieuze tegenkandidaten voor De Graaf gemeld. Lousewies van der Laan, europarlementariŽr, denkt erover om naar Den Haag te komen. In een open brief aan de leden roept oud-gemeenteraadslid Theo Veltman om het aftreden van De Graaf: "Hij is een aardige man, bijzonder slim en zeer correct. Hij is echter ook gewoon saai en grijs en komt niet over via de media. Hoe is het mogelijk dat iedereen aan zetels wint in de polls behalve wij? Dat heeft toch ook een beetje met ons boegbeeld te maken?"

Sinds de verkiezingen van 15 mei verkeert D66 in problemen. De partij verloor de helft van de zetels, en zit nu met zeven zetels in de Kamer. Ook op lokaal terrein moest D66 prijsgeven. Alhoewel D66 verheugd reageerde op de val van het kabinet staan zij, in tegenstelling tot PvdA, GroenLinks en de SP, er in de peilingen nog slechter voor dan in mei.

Kopspijkers wint TeleVizier-Ring 2002

zolena en Mark hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kopspijkers heeft gisteravond de Gouden TeleVizier-Ring 2002 gewonnen. Het VARA-programma van Jack Spijkerman versloeg de twee andere genomineerden Ushi & Van Dijk en Wie is...de Mol?. Eerder dit jaar kreeg het veelbekeken Kopspijkers trouwens al een andere tv-prijs: een Gouden Beeld in de categorie amusement.

Beste televisieman van 2002 werd Carlo Boszhard. De andere twee genomineerden waren Ivo Niehe en Peter R. de Vries. Carlo Boszhard droeg zijn zilveren ring op aan Irene Moors, die later zelf de zilveren ring voor de beste televisievrouw van 2002 in ontvangst mocht nemen. Zij versloeg Wendy van Dijk en Anita Witzier.

De Gouden Stuiver, de prijs voor het beste jeugdprogramma, ging naar Ernst, Bobbie en de rest. Zij versloegen Het Klokhuis en het Jeugdjournaal.

De TeleVizier-Ring is een initiatief van het AVRO-blad TeleVizier en werd gisteren voor de 37ste keer uitgereikt. Alle genomineerden en ook de latere winnaars werden door het publiek gekozen. De Gouden TeleVizier-Ring werd uitgereikt door Paul de Leeuw. De presentatie van het TeleVizier-Ring gala was in handen van Rolf Wouters.

Russisch leger beŽindigt gijzeling theater Moskou

Even voor 4 uur vannacht zijn Russische troepen begonnen aan een aanval op het Moskouse theater, om de honderden gijzelaars te bevrijden. De actie werd gestart kort nadat twee mannelijke gijzelaars waren doodgeschoten en eenzelfde aantal gewond was geraakt.

In en rond het gebouw werden tal van explosies en schoten gehoord. De Tsjetsjeense terroristen zijn volgens de autoriteiten begonnen nog meer gijzelaars te doden.

Update 05:30

CNN meldt dat de leider van de gijzelnemers, Barajev, door het leger is doodgeschoten. Ook zouden er tientallen gijzelaars naar buiten zijn gerend. Er wordt ook melding gemaakt van zeker 20 lijken die naar buiten werden gebracht.

Een aantal Tsjetsjeense rebellen heeft zich overgegeven aan de troepen.

Update 6:00

De Russische autoriteiten melden dat de Russische commando's een eind hebben gemaakt aan de gijzeling van de 700 mensen het theater. Alle gijzelaars zijn bevrijd. Een aantal van hen is gewond geraakt.

Er zouden zeker 20 doden zijn gevallen, waarschijnlijk allen rebellen, waaronder zoals al vermeld de leider Barajev.

Update 11:35

De Russische autoriteiten melden dat 67 gijzelaars en 34 gijzelnemers zijn omgekomen.

In ziekenhuizen liggen honderden mensen die een slaapgas hebben ingeademd wat de commando's een uur voor de actie naar binnen hebben gepompt.

Deep Blue krijgt ereplaats in museum

KikkerBikker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kasparov zint op wraak

Deep Blue, de door IBM ontwikkelde schaakcomputer verhuist van IBM naar het Smithsonian Institution in Washington.
Deep Blue heeft ooit schaakgrootmeester Garry Kasparov kunnen verslaan. Dit vond het instituut genoeg reden om het in een permanente collectie op te nemen.

In december bereidt Kasparov een revanche voor: Dan gaat hij het opnemen tegen "Deep Junior".

Deep Blue bestaat uit 480 parallel geschakelde CPU's. In de Smithsonian zal slechts een van te twee CPU-torens van Deep Blue komen te staan. Deep Blue werkte op Brute-Force schaken, puur rekenwerk dus, zonder complexe algoritmes.

Het rekenmonster werd in 1996 en 1997 wereldberoemd toen Garry Kasparov de strijd met de supercomputer aanging. Tijdens de eerste confrontatie won de menselijke grootmeester, het jaar erop Deep Blue. Kasparov kwam echter verbitterd uit het treffen omdat IBM weigerde informatie over de wedstrijden publiekelijk te maken. Pas dit jaar was de grootmeester bereid om het opnieuw op te nemen tegen een artificiŽle tegenstander.

Deep Junior is een schaakprogramma dat in juli een schaakcompetitie tussen schaakprogramma's won. Dit vondt plaats in Maastricht, Nederland.

Onlangs speelde Vladimir Kramnik remise tegen Deep Fritz in een 8 partijen durende competitie. Deep Fritz heeft niet tegen Deep Junior geschaakt.

Ruim 17.000 mensen bij stille tocht Venlo

Ruim 17.000 mensen hebben vanavond deelgenomen aan de stille tocht in Venlo, ter nagedachtenis aan de doodgeslagen Renť Steegmans. Leden van het gemeentebestuur van Venlo en minister Donner van Justitie namen deel.

Bij de supermarkt, waar de doodslag plaatsvond, hield burgemeester Schrijen van Venlo na ťťn minuut stilte een korte toespraak: ,,Ik denk dat stilte schreeuwen is. Door stil te zijn tonen wij medeleven en eerbetoon. Met het in acht nemen van een waardige stilte schreeuwen wij, dat de overheid wat aan zinloos geweld moet gaan doen''.

Netwerk

De actualiteiten rubriek Netwerk liet vanavond de vader en moeder van de hoofddader, Khalid L., aan het woord. De ouders geloven niet dat hun zoon iets dergelijks gedaan kan hebben. Volgens de vader is van zijn zoon ''een goed mens'', door de media ''een schurk'' gemaakt.

De moeder beweerde dat haar zoon een hele lieve jongen was, die mogelijk zichzelf heeft verdedigd: Het zou het lot ''Gods wil'' zijn geweest dat het slachtoffer is gestorven.

De uitzending van Netwerk leidt tot nu al tot veel commotie in discussiegroepen op internet. Ook Barend & Van Dorp lieten een stukje van de uitzending zien.

Veel mensen vragen zich af of Netwerk de ouders niet tegen zichzelf had moeten beschermen. Volgens de presentator van Netwerk zaten de ouders kennelijk nog in de ontkenningsfase en verkeerden ze in een shock-achtige toestand.

Overigens heeft Kahlid L. vandaag zelf een bekentenis afgelegd.

De uitzending van Netwerk wordt vannacht om 01.45 herhaald op Nederland 1.

Racisme

De beheerders van de website condoleanceregister.com hebben het register voor Renť Steegmans vandaag gesloten. Ze deden dit wegens de ,,racistische toonzetting van enkele reacties''. De gemeente Venlo liet eerder al weten reacties op de eigen website vooraf te gaan screenen op racistische uitingen.

Overigens zijn ook veel mensen die reageren vooral boos op de omstanders, die geen hulp hebben geboden toen Steegmans in elkaar werd gebeukt.

==

En ook op Fok! kunnen de racistische opmerkingen achterwege blijven, inhoudelijk reageren mag natuurlijk altijd.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: True Detective 3
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
©FOK.nl e.a.