SBS6 vergeet winnaar Peter R. De Vries

static, Eilanden en t0n hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

SBS6 heeft gisteravond in de uitzending over de uitreiking van de Gouden Beelden voor Nederlandse tv-programma's haar eigen winnaar, Peter R. de Vries, vergeten; hij werd gewoonweg niet genoemd door presentator Gert Jan DrŲge.

Peter R. De Vries, winnaar in de categorie Informatie, zat zelf ook verbaasd te kijken naar de uitzending van het televisiejaar 2001-2002 met daarin een verslag van het Nationale Omroepgala in Hilversum, waar donderdag de Nederlandse Gouden Beelden van de Stichting Nederlandse Academy Awards per categorie werden uitgereikt. "Alles kwam aan bod, maar mijn prijs en de categorie werden in de hele uitzending niet vermeld, alsof het gewoon niet bestaat. Een genante vertoning, vooral als je bedenkt dat ik de enige SBS6-winnaar ben."

Vanochtend noemde Peter R. De Vries, in een reactie in het programma 'Evers staat op' op Radio 538 (dit keer de echte De Vries en geen parodie van Evers), de uitzending prutswerk en amateurisme ten top en gaf vooral het productiebedrijf 'Eyeworks' van Reinout Oerlemans de schuld. Eyeworks was door tijdgebrek niet in staat geweest alle prijswinnaars te laten zien en had daarom een aantal prijswinnaars weggelaten. ''Als mijn medewerkers zo'n product zouden afleveren, zou ik ze op staande voet ontslaan'' aldus Peter R. de Vries tegen Edwin Evers.

Een woordvoerder van SBS6 wilde gisteren alleen bevestigen dat het winnende programma van de misdaadverslaggever inderdaad niet in de uitzending voorkwam. "Het is hoogst merkwaardig. We gaan dit tot op de bodem uitzoeken", aldus de woordvoerder.