'Rob' is nieuwe Belgische broertje van 'Bob'

Nederland is pas een paar maanden bekend met 'Bob', oftewel de Bewust Onbeschonken Bestuurder, die zelf geen alcohol drinkt om zo zijn wel alcohol drinkende vrienden veilig naar huis te kunnen rijden. België is echter al zeven jaar bekend met de slogan "Bob jij of Bob ik?" en is nu ook met het broertje 'Rob' gekomen.

Rob, Rustig op de Baan, kan nu ook als sticker op de auto worden geplakt. De bestuurder geeft hiermee aan nooit dronken achter het stuur te zitten, en zich netjes aan de snelheid en verkeersregels te houden. Tevens hebben alle mensen met een Rob-sticker een hekel aan de zogenaamde 'jakkeraars'. Nette rijders worden namelijk maar al te vaak getrakteerd op knipperende lichten en opgestoken middelvingers.

Niet alleen Belgische burgers rijden met deze Rob-sticker op de auto. Ook diverse groene politici hebben de sticker op hun auto geplakt. Volgens iniatiefneemster Pira zijn sommige Belgen alsnog bang de sticker op hun auto te plakken, omdat ze bang zijn een hogere boete te krijgen als ze toch op te hard rijden worden betrapt.

Ook de Belgische snelheidsduivels prins Laurent, de federale premier Verhofstadt en de Vlaamse premier Dewael hebben een Rob-sticker opgestuurd gekregen.

Het ministerie van Verkeer in Nederland, die ook de Bob-campagne van de Belgen overnamen, overweegt vooralsnog niet om broer Rob naar ons land te halen.